Nyhet

Rega Kyte er utviklet og laget i England

Ny generasjon kompakthøyttaler med avansert teknologi.
forfatter

Man tenker kanskje ikke på Rega som en høyttalerprodusent, det er platespillere de er best kjent for, men de har faktisk laget høyttalere nesten like lenge som de har laget platespillere.

Den nye Kyte representerer et lite generasjonsskifte for Rega. Det er nemlig den første høyttaleren som er støpt i fenol og forsterket innvendig med keramiske plater.

Høyttaleren har også håndbyggede elementer, og sånn skiller den seg fra den vanlige oppskriften med MDF-plater og generiske elementer.

De kompakte høyttalerne som bare er 32,5 cm høye, har et MX-125 basselement med en forsterket papirmembran, og Regas ZZR diskantelement med en liten spredelinse foran.

Høyttalerne leveres med en brakett som gjør det mulig å vinkle høyttaleren litt, og vi tenker at den er en god match med den fremragende integrerte Rega IO. Som er blant de beste budsjettforsterkerne der ute.

De små høyttalerne har en følsomhet på 89 dB, perfekt for små budsjettforsterkere, og med prisen satt til 7000 kr paret, kan man sette opp et veldig interessant anlegg uten å sprenge banken.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.