Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Raumfelds trådløse gulvhøyttalere oppgraderes

Stereo L kommer i ny og bedre versjon.

Skrevet av / 05.06.15 - 10:49
Raumfelds trådløse gulvhøyttalere oppgraderes

Multiromssystemene fra tyske Raumfeld har nylig blitt lansert i Norden. Flaggskipet Stereo L er en gulvstående høyttaler som strømmer lyden trådløst, med innebygd 24-bit / 192 kHz digitalkonverter og 400 watt forsterkerkraft.

Høyttalerne har innebygd digitalkonverter og strømmingsmodul fra Cirrus Logic, og konverterer lyden fra strømmetjenester, internettradio og ditt eget musikkbibliotek, trådløst over hjemmenettverket. Den støtter høyoppløst lyd opp til 192 kHz, via standard 802.11 WiFi og tar imot data med 150 MBit pr. sekund. Vi loves ”klar, kraftig og dynamisk lyd”.

Enda flere alternativer
Nytt for den nye Stereo L er en analog linjeinngang som kan motta signaler fra CD-spillere eller skivespillere. Den utmerker seg dessuten ved å ha fått en høynivåinngang, som kan kobles til en stereoforsterker som dermed forvandler stereo L til en passiv høyttaler.

Vi loves også at den nye Stereo L er akustisk forbedret, for enda bedre lyd.

Funksjonalitet
Stereo L kan spille musikk fra en rekke populære strømmetjenester, deriblant Tidal HiFi, som gir strømming med ekte CD-kvalitet. Internettradio er dessuten på plass, og høyttaleren kan selvsagt strømme direkte fra ditt lokalt lagrede musikkbibliotek, og fra smartmobil og nettbrett. Den tar også musikk direkte fra USB-minnepinne og ekstern harddisk.

Brukervennlighet
Du kan kontrollere hvilke musikkstrømmer som skal spilles av Stereo L ved hjelp av en gratis app for smarttelefoner og nettbrett. Appen gir deg ”enkel og intuitiv tilgang til høyttalerens hovedfunksjoner.” Enten du leter etter en bestemt låt eller blar i strømmetjenester i et enormt musikkbibliotek: Så snart du har valgt musikk starter avspillingen i løpet av noen brøkdeler av et sekund. Pressemeldingen lover oss også at ”du kommer til å måpe over den fullkomne synkrone ekte stereogjengivelsen fra venstre og høyre høyttaler.”

Oppbygning
Stereo L er en treveiskonstruksjon, det vil si at mellomtoneområdet har fått sitt eget dedikert element. VI loves dessuten høyttalerelementer ”av aller høyeste kaliber.” En ny forsterker med 2 x 200 watt maksimal effekt driver fire elementer i hver høyttaler. Den innebygde D/A-konverteren konverterer musikkfiler med opptil 24 bits oppløsning og samplingsfrekvens opptil 192 kHz. Begge basselementene på 6,5” (170 mm) har karbonmembraner – som er både stabilt og veldig lett. Alt for å gi oss et dynamisk og gjennomsiktig lydbilde.

Magnetgriller
Grillene til høyttalerne holdes på plass av magneter, slik at man slipper å se stygge hull gjennom frontplaten når grillen er av. Bassrefleksåpningen er skjult på undersiden av høyttaleren.

Pris og tilgjengelighet
Den nye Raumfeld Stereo L er tilgjengelig nå, til 13.999 kroner for et par.

Test kommer i Lyd & Bilde nr 9!

raumfeld.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top