Bransjenytt

Alle som har tatt en tur innom en tysk hi-fi-butikk, eller Media Markt, har ikke kunne unngått å se det store utvalget av hjemmeavlede høyttalere. Nå kommer de hit.
forfatter

Canton var det første tyske høyttalermerket med bred distribusjon i Norge. Siden har blant andre Phonar, Elac, Audio Physic og Magnat funnet veien til det norske markedet. Nå er det Quadral og Aurum sin tur.

Sistnevnte er high-end avdelingen til selskapet bak Quadral, og har man sett og hørt for eksempel Aurum Titan, her vist i åttende utgave og i rødt, er det en opplevelse man sent vil glemme. Lydtrykket, basskvaliteten og dynamikken blåser malingen av veggene, ganske enkelt.

TITAN VIII_rot_Paar 1_HG

Aurum-serien, som altså er high-end høyttalere, består også av den enda større Vulkan VIII R til 120.000 kr. En høyttaler som helt klart lever opp til navnet.

I samme serie finnes også mindre og rimeligere gulvstående modeller, og to kompakthøyttalere. Alle med bånddiskant, en teknologi både Aurum og Quadral har benyttet i en årrekke.

Modellerekken i de sju Quadral-seriene, stopper på 30.000 kr paret. Under finnes det et bredt utvalg høyttalere, subwoofere og senterhøyttalere, kort sagt noe for en hver smak. Platinum-serien som er de mest påkostede Quadral-høyttalerne, kan ses på bildet øverst.

Quadral har drevet med høyttalere i 40 år, og er blant annet kjent for den patenterte Altima membranen. Som brukes i Aurum høyttalerne.

Den er konstruert med en 3-lags membran av aluminium, titanium og magnesium, som skal dempe hverandre, og skape optimale akustiske parametere,. Som det også skal være lettere å konstruere passive delefiltere til.

Aurum og Quadral importeres av Audiocompaniet.

aurum-orkan-viii

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.