Høyttaler

Danske Audiovector begeistrer oss ofte med sine høyttalere. Nå kommer den rimelige X3-serien, som kan bli en prisbombe.
forfatter

Hvis prisantydningen på rundt 10.000 kr paret stemmer, kan Audiovector X3 Super, bli en suksess. Den deler nemlig mya av teknologien innvendig, med den dyrere Si-serien.

Her har Audiovector strippet høyttalerne for alt unødvendig, og holdt seg til å få mest mulig ut av det aller viktigste. Nemlig lyden.

Høyttalerne som leveres i sort eller hvitt, bruker en ny bassmellomtone – to stykker faktisk – med en sandwichmembran forsterket med aluminium, og montert i et støpt lettmetallchassis.

I toppen sitter Audiovectors Low Compression diskant, mens X3 Signature bruker en mer påkostet Evotech Low Compression diskant.

Audiovector har vektlagt et gjennomsiktig lydbilde,  dynamisk bassgjengivelse og null kompresjon.

Super-utgaven av den 100 cm høye gulvhøyttaleren, rekker over 33 til 22 kHz, og har 90 dB følsomhet, mens Signature rekker over 33-26 kHz, og har 90,5 dB følsomhet. Med andre ord, disse kan du drive med Sølvsupern.

Høyttalerne er på vei ut i butikkene nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.