Høyttaler

Sveitsiske Piega lager noen av de mest solide høyttalerne vi kjenner. Nå oppdateres flere av modellene, alt i den gode lydens tjeneste.
forfatter

Piega er best kjent for sine svært gode bånddiskanter, og det unike koaksiale båndelementet med diskant i sentrum, og mellomtone rundt. Akkurat det elementet er forbeholdt de aller dyreste modellene, mens den enklere LDR 2642, sitter i rimeligere modeller.

Bånddiskanten er blant det beste vi har hørt, og nå dukker den opp i en forbedret utgave, i to modeller – LDR 2642 mk II. I den kompakte Premium 1.2 under 20.000 kr (se oppslagsbildet), og gulrmodellen Premium 5.2.

Den slanke gulvstående Coax 30.2 til høyre på bildet under, og Coax 10.2, bruker Piegas unike koaksiale båndelement.

Aluminiumskabinettene er forsterket med innnvendig demping og tykkere vegger, noe som sammen med det nye diskantelementet og delefilter, skal gi enda bedre gjennomsiktighet, forbedret rekkevidde i bassen, og bedre dynamisk presisjon og kontrast.

Høyttalerne skal være tilgjengeligei løpet av høsten 2012.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.