Philips musikkanlegg som spiller farger

Philips lanserer de to nye høyttalerne TAW6505 og TAW6205, som er del av en hel familie med TV og lyd som lyser opp i all sin prakt.
Philips TAW6505 & TAW6205
Annonse
Annonse
forfatter

TV & Sound Wireless Home System er navnet en familie med Philips-produkter, som inkluderer både TV-er, lydplanker og trådløse høyttalere, som synkroniserer bilde og lyd – og det med et LED-lysshow i RGB-farger.

To nye høyttalere: TAW6505 og TAW6205

Familien har nå fått to nye høyttalere: den loddrette TAW6205 og den større og vannrette TAW6505. Også kjent som W6205 og W6505. De to kan synkroniseres sammen med Philips Ambilight-TV-er og deres nye lydplanker, og de kan lyse opp med farger i takt med Ambilight-effektene på TV-en. Så når vi snakker om «farget lyd», så mener vi det bokstavelig!

Trådløs strømming av musikk skjer over nettverket med DTS Play-Fi, og produktene kan spille i familie sammen med strømmeprodukter av andre merker som også bruker Play-Fi. Klipsch, McIntosh, Polk, Onkyo, Pioner, Rotel, Sonus faber, SVS har alle produkter som støtter Play-Fi, og det samme har flere andre merker. Også Philips Android-TV-er fra 2019 og nyere er DTS Play-Fi-kompatible. Det samme gjelder de nyeste lydplankene fra den nederlandske produsenten.

Den mest sømløse integreringen med andre Philips Play-Fi-produkter skal du få ved hjelp av appen Philips Sound, med DTS Play-Fi integrert. Appen er spesielt designet for å få Philips TV- og lydprodukter til å fungere lytefritt sammen.

Undertegnedes egne erfaringer med Play-Fi er at det er meget brukervennlig, på bekostning av de mest avanserte innstillingsmulighetene. Det virker fornuftig av Philips å satse på brukervennlighet.

Annonse
Philips TAW-6205 TAW6505
Philips TAW6505 og RAW6205 er del av en høyttalerfamilie, som alle kan gi lysshow synkront med Philips Ambilight-TV-er. Foto: Philips

Europeisk design

Både TAW6205 og TAW6505 har et minimalistisk, «europeisk» design, med mørkegrått transparent stoff rundt høyttaleren og med en tynn, stilren metalltopp hvor betjeningsknappene sitter.

TAW6205 har en domeformet diskanthøyttaler og et 3,5” basselement supplert med to passive basselementer med et Philips-patentert wOOx-oppheng. Det skal visst gi «den maksimale bassopplevelsen», og forsterkereffekten sies å være på hele 40 watt.

Philips TAW6205
Philips TAW6205. Foto: Philips

Vi blir lovet musikk med «en klar, detaljrik diskant og en presis bass». Lydopplevelsen kan løftes en ekstra dimensjon ved å pare høyttaleren med en ekstra W6205-høyttaler, for stereolyd.

Den større høyttaleren, TAW6505, skal fylle rommet bedre takket være to diskantdomer pluss to 3,5” basshøyttalere. De samme to wOOx passive basselementer sørger for å utligne trykket i kabinettet, for å gi en mer utstrakt bassrespons. Forsterkereffekten er her oppgitt til 80 watt. Du får med andre ord to TAW6205 i én TAW6505. Også her kan to kobles sammen i stereo, for enda større lydgjengivelse.

Philips TAW6505
Philips TAW6505. Foto: Philips

Utvidet funksjonalitet

Foruten å fungere med DTS Play-Fi, kan bade TAW6205 og TAW6505 brukes trådløst med Bluetooth, Google Chromecast og Apple Airplay 2. Begge høyttaleren har også Spotify Connect og tilgang til alle de viktigste strømmetjenestene via Philips Sound-appen med DTS Play-Fi.

Annonse

Begge høyttalerne støtter både Amazon Alexa og Google Assistant, og Siri stemmestyring kan gjøres via en iPhone eller iPad.

Høyttalerne styres med appen Philip Sound. Foto: Philips

Priser

Philips TAW6205 koster 2990 kroner, mens den større TAW6505 ligger på 3490 kroner.

philips.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.