Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Philips musikkanlegg som spiller farger

Philips lanserer de to nye høyttalerne TAW6505 og TAW6205, som er del av en hel familie med TV og lyd som lyser opp i all sin prakt.

Skrevet av / 11.11.20 - 13:02
Philips musikkanlegg som spiller farger

TV & Sound Wireless Home System er navnet en familie med Philips-produkter, som inkluderer både TV-er, lydplanker og trådløse høyttalere, som synkroniserer bilde og lyd – og det med et LED-lysshow i RGB-farger.

To nye høyttalere: TAW6505 og TAW6205

Familien har nå fått to nye høyttalere: den loddrette TAW6205 og den større og vannrette TAW6505. Også kjent som W6205 og W6505. De to kan synkroniseres sammen med Philips Ambilight-TV-er og deres nye lydplanker, og de kan lyse opp med farger i takt med Ambilight-effektene på TV-en. Så når vi snakker om «farget lyd», så mener vi det bokstavelig!

Trådløs strømming av musikk skjer over nettverket med DTS Play-Fi, og produktene kan spille i familie sammen med strømmeprodukter av andre merker som også bruker Play-Fi. Klipsch, McIntosh, Polk, Onkyo, Pioner, Rotel, Sonus faber, SVS har alle produkter som støtter Play-Fi, og det samme har flere andre merker. Også Philips Android-TV-er fra 2019 og nyere er DTS Play-Fi-kompatible. Det samme gjelder de nyeste lydplankene fra den nederlandske produsenten.

Den mest sømløse integreringen med andre Philips Play-Fi-produkter skal du få ved hjelp av appen Philips Sound, med DTS Play-Fi integrert. Appen er spesielt designet for å få Philips TV- og lydprodukter til å fungere lytefritt sammen.

Undertegnedes egne erfaringer med Play-Fi er at det er meget brukervennlig, på bekostning av de mest avanserte innstillingsmulighetene. Det virker fornuftig av Philips å satse på brukervennlighet.

Philips TAW-6205 TAW6505
Philips TAW6505 og RAW6205 er del av en høyttalerfamilie, som alle kan gi lysshow synkront med Philips Ambilight-TV-er. Foto: Philips

Europeisk design

Både TAW6205 og TAW6505 har et minimalistisk, «europeisk» design, med mørkegrått transparent stoff rundt høyttaleren og med en tynn, stilren metalltopp hvor betjeningsknappene sitter.

TAW6205 har en domeformet diskanthøyttaler og et 3,5” basselement supplert med to passive basselementer med et Philips-patentert wOOx-oppheng. Det skal visst gi «den maksimale bassopplevelsen», og forsterkereffekten sies å være på hele 40 watt.

Philips TAW6205
Philips TAW6205. Foto: Philips

Vi blir lovet musikk med «en klar, detaljrik diskant og en presis bass». Lydopplevelsen kan løftes en ekstra dimensjon ved å pare høyttaleren med en ekstra W6205-høyttaler, for stereolyd.

Den større høyttaleren, TAW6505, skal fylle rommet bedre takket være to diskantdomer pluss to 3,5” basshøyttalere. De samme to wOOx passive basselementer sørger for å utligne trykket i kabinettet, for å gi en mer utstrakt bassrespons. Forsterkereffekten er her oppgitt til 80 watt. Du får med andre ord to TAW6205 i én TAW6505. Også her kan to kobles sammen i stereo, for enda større lydgjengivelse.

Philips TAW6505
Philips TAW6505. Foto: Philips

Utvidet funksjonalitet

Foruten å fungere med DTS Play-Fi, kan bade TAW6205 og TAW6505 brukes trådløst med Bluetooth, Google Chromecast og Apple Airplay 2. Begge høyttaleren har også Spotify Connect og tilgang til alle de viktigste strømmetjenestene via Philips Sound-appen med DTS Play-Fi.

Begge høyttalerne støtter både Amazon Alexa og Google Assistant, og Siri stemmestyring kan gjøres via en iPhone eller iPad.

Høyttalerne styres med appen Philip Sound. Foto: Philips

Priser

Philips TAW6205 koster 2990 kroner, mens den større TAW6505 ligger på 3490 kroner.

philips.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Normalt ikke en énmannsjobb ...

Magico krymper flaggskipet

Sonos-tempel hos Elkjøp

B&O-høyttaler med 3500 svevende aluminiumsprikker

Innstegsmodell med X-faktor

Sonus faber Duetto lansert

Ny lekkerbisken fra Bowers & Wilkins og McLaren

Slank høyttaler i Formel 1-klassen

Scansonic vil gi deg gåsehud

Hvis du ikke har råd til de store Goldmund

Tivoli Audio slipper ny høyttaler – uten radio

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top