Nyhet

Trådløs hjemmekino fra Philips

Snart kan du fylle hjemmet med trådløse høyttalere og lydplanker fra Philips.

Skrevet av / 28.01.22 - 00:01
Trådløs hjemmekino fra Philips

Nå kommer Philips med trådløse høyttalere til hjemmet. Med innebygd DTS Play-Fi multiromssystem kan de alle styres fra samme app, og de kan spille samme eller forskjellig innhold etter eget ønske.

Først ut er Fidelio FB1 lydplanke, Fidelio FW1 subwoofer og Fidelio FS1 satellitthøyttaler. Et strategisk smart valg, da de alle kan kobles sammen i et system, for ekte surroundlyd. Kompakthøyttaleren FS1 må ikke nødvendigvis brukes som bakhøyttaler, men er også ment for å spille helt alene – eller du kan bruke to i stereo. Subwooferen FW1 kan brukes i system sammen med FS1-høyttalerne, eller lydplanken FB1. Eller altså begge deler, i et 5.1 surroundoppsett.

Ambilight

Philips er kjent for sitt lysshow kalt Ambilight, på baksiden av sine TV-er, og de har også eksterne lys du kan fylle rommet med, som skifter farge i takt med bildet på TV-en. Satellitthøyttaleren Fidelio FS1 har også innebygde lys, som synkroniserer med Philips Ambilight-TV-er, for å forlenge lysshowet til hele stua.

Intelligent tilkobling

Den nye Fidelio-serien fungerer som i et «intelligent» økosystem, hvor hver høyttaler oppdager når den har blitt tilkoblet en annen, enten det er FB1 lydplanken som kobles til FW1 subwooferen, eller man legger til FS1 som bakhøyttalere. Eller man legger til en FS1 til en annen, for å koble to i stereo. Produktene skal automatisk stille seg inn for å levere optimal ytelse til jobben de er satt til.

Premium

Fidelio er et premium undermerke for Philips, og tilhører derfor det mest påkostede segmentet innenfor en kategori. Vi snakker ekte tre i kabinettene og detaljer i aluminium, og Muirhead-lær fra matkveg.

Vi vil tro dette er høyttalere ment som et alternativ til Sonos og lignende, og at prisene vil reflektere dette. Men inntil vi faktisk får prisene på de nye Fidelio F1-høyttalerne, kan vi bare gjette.

Philips FIDELIO FB1
Philips Fidelio FB1. Foto: Philips

Fidelio FB1 lydplanke med Atmos

Fidelio FB1 er en slank 7.1.2 lydplanke, hvor 2-tallet representerer høydekanaler. Den støtter nemlig 3D-lydformatet Dolby Atmos, og projiserer derfor lyd opp i taket for å gi lyd i høyden.

Lydplanken er gjort i minimalistisk grå design, bekledt i Muirhead-lær, og med et akustisk transparent metallgitter i front. Designmessig matcher Fidelio FB1 Philips’ high-end-TV-er. Hele 15 høyttalerelementer huser den, og med 310 watt (RMS) forsterkning skal den effektivt fylle rommet med lyd.

Separate kabinetter

Venstre, senter og høyre kanal er separert i hvert sitt delkabinett, for å minimere overhøring og maksimere klarhet og oppløsning. Hver av de tre kanalene har et par mellomtoneelementer montert på hver sin side av en diskant i midten. En såkalt D’Appolito-konfigurasjon, for å gi bedre samhørighet mellom toneområdene.

I tillegg en sidehøyttaler i hver ende av planken, som gjengir bakkanalene og skal sørge for en større surroundeffekt. Så har vi de nevnte to høyttalerne på toppen, som løfter lyden fra Dolby Atmos-lydspor. Disse sitter på hver side av et eget basskabinett, som huser to basselementer.

FW1 360 216frames RGB
Phlips Fidelio FW1. Foto: Philips

Fidelio FW1 trådløs subwoofer

Subwooferen Philips Fidelio FW1 features har et 8-tommers basselement på undersiden, mens to sidemonterte passive radiatorbasser sitter på hver sin motstående side av kabinettet. Disse utligner trykkforskjeller fra det aktive basselementet, og sørger for en dypere bass.

Basselementet drives av en 200 watts (RMS) forsterker, og vi loves en fast og detaljert bass, bra på både musikk og film.

Phlips Fidelio FS1 LB scaled 1
Phlips Fidelio FS1. Foto: Philips

Fidelio FS1 trådløs høyttaler

Fidelio FS1 er en kompakt høyttaler som skal fungere alene i mono, som et stereopar, eller som bakhøyttalere sammen med Fidelio FB1 lydplanken og FW1 subwooferen.

Høyttaleren har en noe spesiell plassering av elementene: Diskanten peker forover, mens mellomtonen sitter på toppen og spiller oppover. På undersiden sitter en liten subwoofer og spiller nedover, mens to passive slavebasser hjelper til med en fyldigere og dypere bassgjengivelse. Til å drive det hele sitter en 60 watts (RMS) forsterker, nok til å fylle et mellomstort rom.

Ideen med mellomtonen på toppen av kabinettet er til Atmos-lydspor. Da vil nemlig elementet sørge for høydeinnholdet i bakkanalene, og sammen med lydplanken og subwooferen får man da et 7.1.4-oppsett. Som vi selvsagt gleder oss til å teste ut!

FS1 har samme premium utførelse som de andre modellene i familien, med detaljer i Muirhead lær og metall.

FS1 er som nevnt tidligere utstyrt med innebygd LED-lys som fungerer synkront med Philips Ambilight-TV-er. Dermed får du Ambilight-opplevelsen i hele rommet.

Fidelio F1 – tilgjengelighet og priser

Vi vet ikke hva de nye høyttalerne skal koste, men de er lansert nå og forventes i butikk før sommeren.

philips.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top