Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Perlisten – Perceptual listening

Amerikansk-danske Perlisten Audio kan spille høyt og ultrarent.

Skrevet av / 18.03.22 - 11:30
Perlisten – Perceptual listening

Helt nye høyttalermerker ser vi nok så ofte. Men nye høyttalere i den ambisiøse enden og med egenutviklede høyttalerenheter, det er ikke hverdagskost!

Og det er nettopp det Perlisten Audio står for. Selskapet har hovedkvarter i USA og er stiftet i 2016, men er nytt på det norske markedet. Og skal man dømme ut ifra danske anmeldelser, så ser det lovende ut.

Perlisten Audio står for “Perceptual Listening,” en helt ny lytteopplevelse. Bak selskapet står amerikanske Daniel Roemer og danske Lars Johansen, som bl.a. er kjent fra Peerless og Miller & Kreisel.

Alle Perlistens høyttalerenheter utvikles og fremstilles in-house på egen fabrikk og alle Perlisten-modeller kan fungere som lukket kabinett eller bassrefleks til bruk med eller uten merkets subwoofere.

Perlisten Audio fremhever at de er bygd på vitenskapelig grunn og deler gjerne detaljert teknisk informasjon og måledata. De viser stolt frekvensmålinger (on- og off-axis), kurver for impedans, fase, forvrengning og spektogrammer med off-axis gjengivelse langs vertikale og horisontale akser.

Vi har foreløpig ikke fått noen priser på Perlistens modeller. Men det ser vanvittig ambisiøst ut. Selskapet skal også være det første som har oppnådd sertifisering etter THX Dominus, som er en ny standard for hjemmekinoer på opptil 184 kvadratmeter ved lydtrykk opptil 120 dB med minimal forvrengning.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Nå får du Sonos billigere

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

Nye utendørshøyttalere for sommersesongen

PMC senker prisen på skikkelig bass

Her er Lyngdorfs nye høyttaler

Vi hørte Linns nye høyttaler

Scroll to Top