Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gaming-soundbar fra Panasonic i egen Final Fantasy-utgave

Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.

Skrevet av / 31.03.21 - 07:00
Gaming-soundbar fra Panasonic i egen Final Fantasy-utgave

Den spesielle gaming-lydplanken SoundSlayer, som også går under det mer kliniske navnet SC-HTB01, lover å gi en bedre spillopplevelse med full 3D-lyd som omfavner lytteren, takket være Dolby Atmos, DTS:X og DTS: Virtual X lydformater. Dette gjøres med digital lydprosessering, for lydplanken i seg selv er et 2.1-kanals, treveis høyttalersystem. Med andre ord får ikke hver lydkanal sitt eget høyttalerelement, her bruker man i stedet digital psykoakustikk.

Panasonic Sound Slayer exploded
Panasonic SoundSlayer er en 2.1 lydplanke, med to høyttalerelementer til hver kanal foran, og med egne basselementer på toppen til subwooferkanalen. Foto: Panasonic

Final Fantasy-versjon med flere lydmoduser

Nå kommer en egen Final Fantasy-versjon av SoundSlayer, med egne lydeffekter utviklet av to av Square Enix sine komponister og lyddesignere. Lydplanken er  spesialtilpasset Final Fantasy-spillverdenen.

Det finnes tre lydmoduser for spill, alle utviklet sammen med Final Fantasy-lydteknikerne:

Role-Playing Game mode (RPG) er ideell for rollespill og optimalisert for Final Fantasy XIV Online. Gi ren følelse av realisme og intensitet, og skal gi spillerne en følelse av å være inni spillet.

First-Person Shooter mode (FPS) gir nøyaktig posisjonering av lydeffekter, slik at du kan høre subtile lyder som fotavtrykk, og få en fordel i forhold til fienden i første- og tredjepersons skytespill.

Voice mode lar deg tydelig høre karakterers stemmer. Anbefales for adventure-spill, hvor klare dialoger kan gi viktige ledetråder.

Å bytte mellom de tre lydmodusene ut i fra spillets krav skal gi en opplevelse «fylt med intensitet, spenning og virkelighetsfølelse, uavhengig av spillerens foretrukne spillstil.

SC-HTB01FF, som spesialversjonen heter, har fått tilpasset utseende på lydplanken og innpakningen, til å stå i stil med Final Fantasy XIV.

Panasonic Sound Slayer HTB01 launch
Panasonic presenterte nylig Final Fantasy-utgaven av gaming-lydplanken SoundSlayer, på en digital produktlansering. Foto: Skjermbilde

Panasonic SoundSlayer SC-HTB01FF: Pris og tilgjengelighet

I utgangspunktet blir SC-HTB01FF tilgjengelig i begrenset opplag, og kun gjennom Amazon i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia. Hvorvidt den enkelt vil kunne bestilles til Norge fra noen av de utenlandske nettbutikkene, er vi usikre på.

Derimot er det gode muligheter for at standardversjonen SC-HTB01 kommer til Norge.

Prisen på den opprinnelige SoundSlayer er rundt 3000 kroner (USD 300), spesialversjonen forventes å bli noe dyrere.

Klikk her for mer info

Panasonic SoundSlayer GamingRig
Panasonic SoundSlayer i et gaming-oppsett. Foto: Panasonic

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøyttalere som har alt

En liten nyhet i gammel stil

0
Scroll to Top