Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Gaming-soundbar fra Panasonic i egen Final Fantasy-utgave

Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Panasonic SC-HTB01 SoundSlayer Final Fantasy

Den spesielle gaming-lydplanken SoundSlayer, som også går under det mer kliniske navnet SC-HTB01, lover å gi en bedre spillopplevelse med full 3D-lyd som omfavner lytteren, takket være Dolby Atmos, DTS:X og DTS: Virtual X lydformater. Dette gjøres med digital lydprosessering, for lydplanken i seg selv er et 2.1-kanals, treveis høyttalersystem. Med andre ord får ikke hver lydkanal sitt eget høyttalerelement, her bruker man i stedet digital psykoakustikk.

Panasonic Sound Slayer exploded

Panasonic SoundSlayer er en 2.1 lydplanke, med to høyttalerelementer til hver kanal foran, og med egne basselementer på toppen til subwooferkanalen. Foto: Panasonic

Final Fantasy-versjon med flere lydmoduser

Nå kommer en egen Final Fantasy-versjon av SoundSlayer, med egne lydeffekter utviklet av to av Square Enix sine komponister og lyddesignere. Lydplanken er  spesialtilpasset Final Fantasy-spillverdenen.

Det finnes tre lydmoduser for spill, alle utviklet sammen med Final Fantasy-lydteknikerne:

Role-Playing Game mode (RPG) er ideell for rollespill og optimalisert for Final Fantasy XIV Online. Gi ren følelse av realisme og intensitet, og skal gi spillerne en følelse av å være inni spillet.

Annonse

First-Person Shooter mode (FPS) gir nøyaktig posisjonering av lydeffekter, slik at du kan høre subtile lyder som fotavtrykk, og få en fordel i forhold til fienden i første- og tredjepersons skytespill.

Voice mode lar deg tydelig høre karakterers stemmer. Anbefales for adventure-spill, hvor klare dialoger kan gi viktige ledetråder.

Annonse

Å bytte mellom de tre lydmodusene ut i fra spillets krav skal gi en opplevelse «fylt med intensitet, spenning og virkelighetsfølelse, uavhengig av spillerens foretrukne spillstil.

SC-HTB01FF, som spesialversjonen heter, har fått tilpasset utseende på lydplanken og innpakningen, til å stå i stil med Final Fantasy XIV.

Panasonic Sound Slayer HTB01 launch

Panasonic presenterte nylig Final Fantasy-utgaven av gaming-lydplanken SoundSlayer, på en digital produktlansering. Foto: Skjermbilde

Panasonic SoundSlayer SC-HTB01FF: Pris og tilgjengelighet

I utgangspunktet blir SC-HTB01FF tilgjengelig i begrenset opplag, og kun gjennom Amazon i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia. Hvorvidt den enkelt vil kunne bestilles til Norge fra noen av de utenlandske nettbutikkene, er vi usikre på.

Derimot er det gode muligheter for at standardversjonen SC-HTB01 kommer til Norge.

Prisen på den opprinnelige SoundSlayer er rundt 3000 kroner (USD 300), spesialversjonen forventes å bli noe dyrere.

Klikk her for mer info

Panasonic SoundSlayer GamingRig

Panasonic SoundSlayer i et gaming-oppsett. Foto: Panasonic

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.