Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gaming-soundbar fra Panasonic i egen Final Fantasy-utgave

Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.

Skrevet av / 31.03.21 - 07:00
Gaming-soundbar fra Panasonic i egen Final Fantasy-utgave

Den spesielle gaming-lydplanken SoundSlayer, som også går under det mer kliniske navnet SC-HTB01, lover å gi en bedre spillopplevelse med full 3D-lyd som omfavner lytteren, takket være Dolby Atmos, DTS:X og DTS: Virtual X lydformater. Dette gjøres med digital lydprosessering, for lydplanken i seg selv er et 2.1-kanals, treveis høyttalersystem. Med andre ord får ikke hver lydkanal sitt eget høyttalerelement, her bruker man i stedet digital psykoakustikk.

Panasonic Sound Slayer exploded
Panasonic SoundSlayer er en 2.1 lydplanke, med to høyttalerelementer til hver kanal foran, og med egne basselementer på toppen til subwooferkanalen. Foto: Panasonic

Final Fantasy-versjon med flere lydmoduser

Nå kommer en egen Final Fantasy-versjon av SoundSlayer, med egne lydeffekter utviklet av to av Square Enix sine komponister og lyddesignere. Lydplanken er  spesialtilpasset Final Fantasy-spillverdenen.

Det finnes tre lydmoduser for spill, alle utviklet sammen med Final Fantasy-lydteknikerne:

Role-Playing Game mode (RPG) er ideell for rollespill og optimalisert for Final Fantasy XIV Online. Gi ren følelse av realisme og intensitet, og skal gi spillerne en følelse av å være inni spillet.

First-Person Shooter mode (FPS) gir nøyaktig posisjonering av lydeffekter, slik at du kan høre subtile lyder som fotavtrykk, og få en fordel i forhold til fienden i første- og tredjepersons skytespill.

Voice mode lar deg tydelig høre karakterers stemmer. Anbefales for adventure-spill, hvor klare dialoger kan gi viktige ledetråder.

Å bytte mellom de tre lydmodusene ut i fra spillets krav skal gi en opplevelse «fylt med intensitet, spenning og virkelighetsfølelse, uavhengig av spillerens foretrukne spillstil.

SC-HTB01FF, som spesialversjonen heter, har fått tilpasset utseende på lydplanken og innpakningen, til å stå i stil med Final Fantasy XIV.

Panasonic Sound Slayer HTB01 launch
Panasonic presenterte nylig Final Fantasy-utgaven av gaming-lydplanken SoundSlayer, på en digital produktlansering. Foto: Skjermbilde

Panasonic SoundSlayer SC-HTB01FF: Pris og tilgjengelighet

I utgangspunktet blir SC-HTB01FF tilgjengelig i begrenset opplag, og kun gjennom Amazon i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia. Hvorvidt den enkelt vil kunne bestilles til Norge fra noen av de utenlandske nettbutikkene, er vi usikre på.

Derimot er det gode muligheter for at standardversjonen SC-HTB01 kommer til Norge.

Prisen på den opprinnelige SoundSlayer er rundt 3000 kroner (USD 300), spesialversjonen forventes å bli noe dyrere.

Klikk her for mer info

Panasonic SoundSlayer GamingRig
Panasonic SoundSlayer i et gaming-oppsett. Foto: Panasonic

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top