Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Østerrisk lydforbedring

Skrevet av / 23.03.11 - 09:00
Østerrisk lydforbedring

Vienna Acoustics har lenge laget noen av de flotteste høyttalerne vi har testet. Deres Beethoven Concert Grand glemmer vi ikke så lett. Nå har de oppgradert to rimeligere modeller for å forbedre og raffinere lyden ytterligere.

Først ut er den kompakte høyttaleren kalt Haydn, som nå heter Grand Symphony Edition. Noe som innebærer en oppgradering av vitale komponenter.

Høyttaleren har beholdt form og dimensjoner, oppgraderingene ligger i et nytt delefilter som er optimalisert for det nye SpiderCone basselementet i høyttaleren.

Formålet har vært å oppnå bedre dynamikk og forbedret linearitet i bassen.

Den slanke Mozart-høyttaleren (Vienna kaller alle sine høyttalere med navn fra kjente komponister, vi venter fremdeles på Wagner….) er også oppgradert.

Mozart Grand Symphony Edition heter den nå, og her er også delefilteret oppgradert, og basselementet byttet ut med det gjennomsiktige SpiderCone elementet, hvor man kan se de diagonale forsterkningene av membranen.

I følge Vienna Acoustics skal høyttaleren ha blitt kjappere dynamisk, og gå dypere i bassen samtidig som den skal låte enda klarere enn forgjengeren.

Forhåpentlig finner vi ut mer om dette i en kommende test.

Interconnect

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top