Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Østerrisk lydforbedring

Vienna Acoustics har lenge laget noen av de flotteste høyttalerne vi har testet. Deres Beethoven Concert Grand glemmer vi ikke så lett. Nå har de oppgradert to rimeligere modeller for å forbedre og raffinere lyden ytterligere.

Først ut er den kompakte høyttaleren kalt Haydn, som nå heter Grand Symphony Edition. Noe som innebærer en oppgradering av vitale komponenter.

Høyttaleren har beholdt form og dimensjoner, oppgraderingene ligger i et nytt delefilter som er optimalisert for det nye SpiderCone basselementet i høyttaleren.

Formålet har vært å oppnå bedre dynamikk og forbedret linearitet i bassen.

Den slanke Mozart-høyttaleren (Vienna kaller alle sine høyttalere med navn fra kjente komponister, vi venter fremdeles på Wagner….) er også oppgradert.

Mozart Grand Symphony Edition heter den nå, og her er også delefilteret oppgradert, og basselementet byttet ut med det gjennomsiktige SpiderCone elementet, hvor man kan se de diagonale forsterkningene av membranen.

I følge Vienna Acoustics skal høyttaleren ha blitt kjappere dynamisk, og gå dypere i bassen samtidig som den skal låte enda klarere enn forgjengeren.

Annonse

Forhåpentlig finner vi ut mer om dette i en kommende test.

Interconnect

forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.