Østerrisk lydforbedring

Annonse
Annonse
forfatter

Vienna Acoustics har lenge laget noen av de flotteste høyttalerne vi har testet. Deres Beethoven Concert Grand glemmer vi ikke så lett. Nå har de oppgradert to rimeligere modeller for å forbedre og raffinere lyden ytterligere.

Først ut er den kompakte høyttaleren kalt Haydn, som nå heter Grand Symphony Edition. Noe som innebærer en oppgradering av vitale komponenter.

Høyttaleren har beholdt form og dimensjoner, oppgraderingene ligger i et nytt delefilter som er optimalisert for det nye SpiderCone basselementet i høyttaleren.

Formålet har vært å oppnå bedre dynamikk og forbedret linearitet i bassen.

Den slanke Mozart-høyttaleren (Vienna kaller alle sine høyttalere med navn fra kjente komponister, vi venter fremdeles på Wagner….) er også oppgradert.

Mozart Grand Symphony Edition heter den nå, og her er også delefilteret oppgradert, og basselementet byttet ut med det gjennomsiktige SpiderCone elementet, hvor man kan se de diagonale forsterkningene av membranen.

I følge Vienna Acoustics skal høyttaleren ha blitt kjappere dynamisk, og gå dypere i bassen samtidig som den skal låte enda klarere enn forgjengeren.

Forhåpentlig finner vi ut mer om dette i en kommende test.

Interconnect

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.