Nyhet

Gitarforsterker-produsent Orange lanserer Bluetooth-høyttalere

Fra produsenten av de appelsinskall-fargede gitarforsterkerne kommer nå to fete Bluetooth-høyttalere.

Skrevet av / 01.08.23 - 08:00
Gitarforsterker-produsent Orange lanserer Bluetooth-høyttalere

Orange er velkjent blant musikere. Deres ikoniske oransje gitarforsterkere brukes av utallige gitarister, fra Stevie Wonder og Fleedwood Mac, til Jimmy Page og gitarister i hardere band. Faktisk har Jim Root fra Slipknot og Brent Hinds fra Mastadon lansert sine egne signatur-forsterkere fra Orange.

Nå har produsenten funnet ut at tiden er inne for å nå ut til et bredere publikum, med Bluetooth-høyttalerne Orange Box og Orange Box-L. Man har vel sett at det har funket bra for Marshall, og delvis også Fender – selv om sistnevnte har havnet i skyggen.

Orange Box og Orange Box-L ligner begge på gitarforsterkerne, med det karakteristiske oransje kabinettet bekledt med imitert appelsinskall(!). Er du av den mer tradisjonelle typen, kan du alternativt velge sort farge, men spør du oss, virker det litt mot sin hensikt.

Orange-BOX-L det
Foto: Orange

Oppbygning

Orange Box bruker en 10 cm (4″) bass og to 5 cm (2″) «fulltoneelementer». Vi setter fulltone i anførselsestegn, da de naturligvis ikke strekker seg langt nedover i bassregisteret. Men de er i hvert fall frie for delefilter. Den større Orange Box-L har en større 13 cm (5″) bassenhet, men de samme fulltonene.

Basselementene drives av en effektiv 30 watts Klasse D-forsterker, mens man har valgt tradisjonell Klasse AB-forsterkning på 2 x 10 watt til fulltonedriverne. Et vedkjennende nikk til deres gitar- og bassgitarforsterkere, som utelukkende bruker Klasse AB-forsterkning (der de ikke bruker rør).

Høyttalerne har tonekontroll for bass og diskant.

Bare den minste er trådløs

Den minste Orange Box skal ha mer enn 15 timers batteritid, bør holde for en helg med musikk. Den største Orange Box-L er derimot ikke batteridreven, men trenger et strømuttak for å fungere. Verdt å tenke på, om du er av typen som automatisk holder klikker kjøpsknappen på den største og heftigste modellen.

Ellers har begge Bluetooth 5.0 med både AAC og aptX lydkodeker for bedre trådløs lyd, og de har dessuten en 3,5 mm AUX-inngang om du heller vil bruke kabel.

Orange-BOX-Bag
Bærebag er ekstrautstyr. Kun til den mindre Orange Box, som er den eneste bærbare. Foto: Orange

Mange år med utskiftbare deler

I bærekraftens navn lover Orange at produktene er bygget for å vare, og at reservedeler som batterier, kabler og bærestropper vil være lagervare godt inn i 2030-årene. Så vet du at du ikke kjøper et produkt som er avleggs om få år.

Orange-BOX lifestyle
Foto: Orange

Orange Box og Box-L: Pris og tilgjengelighet

Begge høyttalerne er tilgjengelig for kjøp nå, fra den britiske produsentens nettside. Vi vil tro de etter hvert også blir tilgjengelig via lokale forhandlernett, men inntil videre må du via nettbutikken deres.

Prisene er ca 315 GBP for Orange Box-L og ca 275 GBP for den mindre Orange Box. Prisene inkluderer 20 prosent VAT, som betyr at et restgebyr på 5% kommer ved import til Norge. I tillegg kommer transportkostnader på 35 GBP.

Mer info: orangeamps.com

 1. Fender Monterey

  Gitarister vil elske denne

  Den ser ut som en eldre Fender gitarforsterker. Og den er utviklet av Fender. Har hårene reist seg ennå?

  Varm, deilig klang som funker spesielt godt på rock. Høyttaleren kan spille temmelig høyt, og kvalitetsinntrykket er superb.
  Ikke blant de kjappeste og mest dynamiske høyttalerne der ute.
  Les hele testen
 2. Marshall Middleton

  Partyfaktor 7/11

  Marshall-høyttaleren forsvarer prisen med overbevisende bass og tilstrekkelig lydtrykk.

  Solid bassgjengivelse øker partyfaktoren. Spiller høyere og fyldigere enn man tror - og faktisk også i stereo.
  Begrenset hvor mye lyd man får på store plasser eller i et stort rom.
  Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top