Aktive høyttalere

Audioengine A2+ lover en ny standard for hi-fi-lyd fra skrivebordet.
forfatter

De semiaktive høyttalerne Audioengine A2 er forbedret i ny utgave. Nytt er innebygd digitalomvandler (DAC) via USB, slik at datamaskinen kan plugges direkte til høyttalerne, som da overstyrer det innebygde lydkortet. Audioengine lover da å gjøre en bedre jobb enn PC-en i denne disiplinen, som ikke er vanskelig – de fleste innebygde lydkort suger nemlig.

A2_plus_B_front

A2+ er laget for å brukes som datahøyttalere, men i følge importøren har de så god lyd at mange også velger å bruke dem som vanlige høyttalere. Har du et stort rom som trenger mer bass enn høyttalerne er i stand til å gi, så finnes en subwooferutgang for tilkobling til ekstern basshøyttaler.

Foruten digital USB-inngang sitter analog RCA inn og ut, samt minijack inn. Alt sitter i venstre høyttaler, da den høyre er passiv. Lydnivå justeres på baksiden.
Foruten digital USB-inngang sitter analog RCA inn og ut, samt minijack inn. Alt sitter i venstre høyttaler, da den høyre er passiv. Lydnivå justeres på baksiden.

Trådløs adapter
Synes du kabler er en uting, finnes en trådløs W3 adapter, som overfører lyden trådløst fra datamaskinen til høyttalerne. Denne koster imidlertid nesten like mye som høyttalerne.

Én aktiv, én passiv
Alt av elektronikk og forsterkning sitter i venstre høyttaler, som har et vanlig passivt delefilter, og må i så måte sees på som en semiaktiv høyttalere (fullaktiv krever aktivt delefilter med separat forsterker til hvert høyttalerelement). Herfra trekkes en vanlig høyttalerkabel til den høyre høyttaleren, som er av vanlig passiv type. Dette er en rimeligere løsning enn om begge høyttalerne skulle hatt innebygd forsterkning og digitalomvandling. Våre erfaringer med en slik løsning er at det kan resultere i en liten tidsforsinkelse mellom høyttalerne, som går utover stereoperspektivet. Hvorvidt dette gjelder Audioengine A2+ gjenstår å se.

Alle nødvendige kabler medfølger, og høyttalerne er av typen plug-and-play, slik at ingen driver må installeres.

I tillegg til digital USB-inngang finnes en analog stereo RCA-inngang samt en stereo 3,5 mm minijack.

Audioengine A2+ koster veiledende 2.199 kroner og er tilgjengelig i svart eller hvitt.

Se en presentasjonsvideo her:

eet.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.