Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nytt spennende høyttalermerke for konserter

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

En produsent ved navn NNNN har tatt på seg oppgaven å lage en helt ny konstruksjon innen konsert-høyttalere. Hvordan navnet skal uttales er vi usikre på, men logoen er i hvert fall formet som lydbølger.

Med hovedkvarter i Norge (heia, Drammen!) har produsenten med det noe snåle navnet NNNN tatt på seg oppgaven å gi oss bedre lyd på konsert.

Målet er å lage «verdens beste lydsystemer». Dette fra hoder som er slått sammen fra selskap som Tandberg og Cisco, som hovedsakelig har ekspertise innen videokonferanseutstyr.

Setter ny standard

De første seriene med produkter heter Graft og Devor, og selskapet hevder disse setter en ny standard for hva konserthøyttalere kan yte. «Det er ingen direkte konkurrenter til noen av disse produktene på markedet i dag,» kan man lese på hjemmesiden til NNNN.

NNNN Graft

Graft er hornhøyttalere med kontrollert, jevn spredning i hele frekvensområdet. Foto: NNNN

 

Hornhøyttalere

Graft er topphøyttalere med horn, som skal monteres i buede kolonner for å spre diskanten jevnt utover store konsertarenaer.

«Den har en effektivitet uten sidestykke i markedet i dag, og erstatter tradisjonelle linjekilder med langt færre moduler og overlegen lydkvalitet,» hevder NNNN.

Annonse

Hver høyttalermodul har et stort, sentrert horn med en kompresjonsdiskant og to integrerte foldede basshorn, og skal gi en frekvensrespons helt ned til 40 Hz, med jevn og kontrollert spredning i hele frekvensområdet. Dette er ganske ekstremt for topper å være. Spredningen er snever, for å ikke få overlapping og dermed interferens mellom horisontalt stablede høyttalere.

Lydtrykket? Prøv 146 desibel. Eller 140 dB kontinuerlig, da. Fra én høyttaler.

NNNN Devor

Devor er basshøyttalere med kardioidespredning. Foto: NNNN

 

Basser

Men du kan ikke ha en konsert uten bass, og til dette formålet har NNNN laget Devor-serien. Her finnes to modeller, begge med horn. «Hornkonstruksjonen gir en lydreproduksjon i de helt laveste frekvensene som både er musikalsk og harmonisk, på en måte som man hittil ikke har hørt fra noe PA-system,» hevdes det.

Der hvor subwoofere normalt sprer lyden jevnt 360 grader hevder NNNN at sine Devor-suber har en kardioide-spredning i hele frekvensområdet. Selv i de subsoniske tonene, som gjør at man slipper refleksjoner fra bakveggene, som resulterer i utfasinger og opphopninger av bass ulike steder i lokalet. «Dette gjør at lydtrykket kan sendes i retning publikum, og minimerer behovet for akustisk behandling av rommet…»

Det finnes i dag to subwoofere: den største Devor 16, som går til 16 Hz, og den mindre Devor 23 som da strekker seg til 23 Hz. Maksimalt lydtrykk er henholdsvis 140 dB for den største og 137 dB for den minste subwooferen.

NNNN er samarbeidspartner på årets Bylarm-festival.

Annonse

nnnn.no

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

NNNN ønsker å revolusjonere konsertlyd

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.