Nye TAD-høyttalere kommer i november

Pioneer-eide TAD (Technical Audio Devices) er kjent for å lage noen av verdens beste høyttalere.
Annonse
Annonse
forfatter

Dessverre har de også vært blant de dyreste, men nå kommer japanerne med en ny Evolution-modell som ser ut som den kan bli hakket mer tilgjengelig prismessig, relativt sett.

Den nye TAD-E1 bruker TADs velkjente koaksialelement med membran av beryllium, i dette tilfellet i en 5 1/2 tommer stor utgave,  som dekker frekvensområdet fra 250Hz og helt opp til 100kHz. Bassen besørges av doble 7 tommers basselementer av Aramid komposittmateriale og strekker seg ned til 28Hz. Det bueformede kabinettet er laget av kryssfiner og MDF, og dekket av bjørkefiner (andre finisher kan også bli tilgjengelig).

TAD-E1 måler 116 centimeter i høyden, 33 centimeter i bredden, 50 centimeter i dybden, og veier 55 kilo. Med andre ord en ganske voksen høyttaler, men betydelig mindre enn de enorme TAD-R1 som Lyd & Bilde testet med ærefrykt for to år siden. Ryktene sier at også prisen vil bli mindre omfangsrik enn toppmodellene. Vi gjetter på at TAD-E1 vil kunne ta opp konkurransen med Bowers & Wilkins 800 Diamond og andre høyttalere i prisklassen rundt 150-200.000 kroner(+). Hvis den kommer til Norge da, selvsagt.


AnnonseLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.