Nye TAD-høyttalere kommer i november

Pioneer-eide TAD (Technical Audio Devices) er kjent for å lage noen av verdens beste høyttalere.
forfatter

Dessverre har de også vært blant de dyreste, men nå kommer japanerne med en ny Evolution-modell som ser ut som den kan bli hakket mer tilgjengelig prismessig, relativt sett.

Den nye TAD-E1 bruker TADs velkjente koaksialelement med membran av beryllium, i dette tilfellet i en 5 1/2 tommer stor utgave,  som dekker frekvensområdet fra 250Hz og helt opp til 100kHz. Bassen besørges av doble 7 tommers basselementer av Aramid komposittmateriale og strekker seg ned til 28Hz. Det bueformede kabinettet er laget av kryssfiner og MDF, og dekket av bjørkefiner (andre finisher kan også bli tilgjengelig).

TAD-E1 måler 116 centimeter i høyden, 33 centimeter i bredden, 50 centimeter i dybden, og veier 55 kilo. Med andre ord en ganske voksen høyttaler, men betydelig mindre enn de enorme TAD-R1 som Lyd & Bilde testet med ærefrykt for to år siden. Ryktene sier at også prisen vil bli mindre omfangsrik enn toppmodellene. Vi gjetter på at TAD-E1 vil kunne ta opp konkurransen med Bowers & Wilkins 800 Diamond og andre høyttalere i prisklassen rundt 150-200.000 kroner(+). Hvis den kommer til Norge da, selvsagt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.