TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nye TAD-høyttalere kommer i november

Pioneer-eide TAD (Technical Audio Devices) er kjent for å lage noen av verdens beste høyttalere.

forfatter
Publisert 18.10.11 - 14:37

Dessverre har de også vært blant de dyreste, men nå kommer japanerne med en ny Evolution-modell som ser ut som den kan bli hakket mer tilgjengelig prismessig, relativt sett.

Den nye TAD-E1 bruker TADs velkjente koaksialelement med membran av beryllium, i dette tilfellet i en 5 1/2 tommer stor utgave,  som dekker frekvensområdet fra 250Hz og helt opp til 100kHz. Bassen besørges av doble 7 tommers basselementer av Aramid komposittmateriale og strekker seg ned til 28Hz. Det bueformede kabinettet er laget av kryssfiner og MDF, og dekket av bjørkefiner (andre finisher kan også bli tilgjengelig).

TAD-E1 måler 116 centimeter i høyden, 33 centimeter i bredden, 50 centimeter i dybden, og veier 55 kilo. Med andre ord en ganske voksen høyttaler, men betydelig mindre enn de enorme TAD-R1 som Lyd & Bilde testet med ærefrykt for to år siden. Ryktene sier at også prisen vil bli mindre omfangsrik enn toppmodellene. Vi gjetter på at TAD-E1 vil kunne ta opp konkurransen med Bowers & Wilkins 800 Diamond og andre høyttalere i prisklassen rundt 150-200.000 kroner(+). Hvis den kommer til Norge da, selvsagt.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dansk tordenbrak Vestlyd er et nytt høyttalermerke med høytropende ambisjoner. Vi har testet toppmodellen.
Sonos Sub Mini kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde