IFA 2010:

De klassiske amerikanske studiomonitorene fra JBL er tilbake. Allerede i høst kan man beskue og lytte til fem av JBLs urhøyttalere, men i moderne tapning og med et moderne lydbilde. Forhåpentlig ikke uten JBLs klassiske karakter.

Egentlig har de ikke vært borte i det hele tatt. De har bare gitt japanerne eksklusiv rett til godsakene i en årrekke. Men iherdig mas fra leverandører og kunder i Europa har ført til at JBL har tatt poenget. Derfor kommer nå fem av de klassiske monitorene til Norge om noen uker. Fremdeles i umiskjennelig stil, så gar med blå frontplate på fire av dem.
Frank Bruun hos Harman Nordic sier til Lyd & Bilde at de har ønsket seg Studio Monitor-series, som de kalles lenge, og får stadig henvendelser fra folk som lurer på om de kan kjøpe høyttalerne.

Den største modellen er Model 4365 som Fredrik Johnsens står ved siden av her, med 15 tommers bass og, superdiskant og et meget bredt og romslig mellomtonehorn. Lite annet en spesifikasjonene vites om denne og de andre modellene, annet enn at den kan havne rundt 100.000 kroner paret.
De andre modellene er rimeligere, og plasserer derved høyttalerserien mellom LS-serien og Array, og litt over for 4365 sin del. Dermed fylles et stort hull i sortimentet for butikkene som selger JBL. Så gjenstår det å se om det er andre enn den harde kjerne og kjennere som vi kjøpe.

Model 4307 kan havne rundt 35-40-000 kroner paret, her får man den klassiske hvite JBL-bassen, mens  modellen under legger seg rundt 50.000 kroner paret. Model 4319 er annerledes bestykket, blant annet med en får man en superdiskant og mellomtonemenbran i aluminium.

Model 4429 er nest tøffeste modell, litt større enn de andre, og med JBLs nye horn, også her med superdiskant. Prisen er estimert til 70.000 paret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.