Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Nye KEF LS50 Meta i passiv og trådløs utgave

Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Skrevet av / 24.09.20 - 11:22
Nye KEF LS50 Meta i passiv og trådløs utgave

Mens de fleste høyttalere er relativt konvensjonelle, går engelske KEF sine egne veier. Materialvalg og form er ikke det eneste de leker med, de har også laget kanskje det beste koaksiale høyttalerelementet i Uni-Q, som nå er i sine 12. generasjon.

Det spesielle elementet med diskanten sentralt plassert på den vertikale og horisontale aksen, finnes i alt fra KEFs rimelige R-serie, til de mye dyrere Blade-høyttalerne, og den ekstreme Muon.

Les også KEF LS50 KEF feiret 50 år med jubileumshøyttalere bygget over både klassisk og ny KEF-teknikk. Og resultatet er i høyeste grad verdt å feire.

Men i KEFs nye LS50 Meta, er Uni-Q-elementet oppgradert med ny teknologi – Metamaterial Absorption Technology (MAT), som skal dempe høyfrekvente resonanser innvendig med så mye som 99 prosent.

Metamaterial Absorption Technology (MAT)

Det skal gi mye renere lyd med bedre oppløsning og lavere forvrengning. MAT ser ut som en rund plate med en slags labyrint frest ut fra sentrum til ytterkant, og denne monteres på baksiden av Uni-Q-elementet, hvor energien fra baksiden av diskanten strømmer ut gjennom åpingen i midten. 30 små åpninger i ulike størrelser skal absorbere energien fra diskanten på innsiden av kabinettet, og sånn fjerne 99 prosent av forvrengningen som kan oppstå.

Les også KEF LS50 Wireless KEF gjør det igjen med en trådløs utgave av en av de beste høyttalerne vi har testet.
Et Uni-Q-element i deler med en MAT-plate bakerst.

KEF har oppgradert den kompakte LS50 og den trådløse utgaven LS50 Wireless, med MAT, og gjort flere andre forbedringer. Blant annet er delefilteret endret og små tweaks er gjort på det 13 m store Uni-Q-elementet, som brukes i begge versjoenene av LS50 Meta.

LS50 Meta Wireless II

Kabinettkonstruksjonen er lik og støpt i et komposittmateriale med kalsiumkarbon og glassfiber for å oppnå stivhet og akustisk demping, men baksidene er selvsagt forskjellige. Der LS50 Meta har utenpåliggende kabelterminaler, har den ene høyttaleren i LS50 Wireless II, flere tilkoblinger.

HDMI for tilkobling til tv, slik at man ikke trenger en lydplanke, optisk og koaksial inngang, utgang for subwoofer, 3,5mm jackinngang og Ethernet for kablet nettverkstilkobling.

 

LS50 Wireless II har Bluetooth, AirPlay 2 og Chromecast innebygget, den støtter MQA-filer fra Tidal Hi-Fi, og vil få støtte for Roon etter hvert. Den takler også lydfiler opptil 32-bit/384 kHz og er tilpasset alle strømmetjenestene som finnes.

Den trådløse utgaven har til sammen 760 W forsterkereffekt, og man trenger ikke en kabel for å koble dem sammen i stereo.

LS50 Wireless II koster 30.000 kr paret, og kan levers i hvitt, grått, eller sort, i tillegg til crimson rødt. Den passive LS50 Meta koster  15.000 kr paret, og kan leveres i de samme fargene, bortsett fra at den røde er byttet ut med en blå utgave.

Det finnes også et tilpasset gulvstativ til omlag 5000 kr paret, som også kan leveres i ulike farger, med skruer til å feste høyttalerne fast i stativene med.

KEF-høyttalerne er tilgjengelige i utvalgte butikker nå, og vil bli tilgjengelige i alle farger i løpet av oktober.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Nytt flaggskip fra Scansonic

"Rimelige" gulvhøyttalere fra Raidho

Scroll to Top