TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Nye flaggskip fra PSB

To nyheter i tungvektsklassen fra den kanadiske høyttalerprodusenten.

forfatter
Publisert 20.10.14 - 20:16

Tiden går, og PSB består. Den kanadiske høyttalerprodusenten har holdt det gående siden 1972, og har blitt et merke vi først og fremst forbinder med knakende gode budsjetthøyttalere. Det inntrykket gjelder fortsatt – spesielt etter at vi nylig fikk høre hva deres nye serie Imagine X hadde å by på(følg med for kommende test av Imagine X2T).

Men det stopper ikke der: Etter en lang rekke fornuftig prisede høyttalere, har sjefkonstruktør Paul Barton tydeligvis bestemt seg for å «dra på litt». Fra tid til annen er det jo nødvendig å lage en ny referansemodell som danner grunnlaget for nye høyttalermodeller, hever lista for lydkvalitet, og bidrar til å sette produsenten på kartet igjen…

Paul Barton viste frem sine nye gulvhøyttalere Imagine T3 under Rocky Mountain Audio Fest 2014. Demonstrasjonen ble gjort med NAD elektronikk og TIDAL (aka Wimp) musikkstrømming. Foto: Absolute Sound
Paul Barton viste frem sine nye gulvhøyttalere Imagine T3 under Rocky Mountain Audio Fest 2014. Demonstrasjonen ble gjort med NAD og BlueSound elektronikk med TIDAL (aka Wimp) musikkstrømming som kilde. Foto: Absolute Sound

Imagine T3 Tower er navnet på PSBs nye flaggskip: En femveis gulvhøyttaler med tre 7″ basselementer, 5 1/4″ mellomtone og 1″ titan diskant. Tilsynelatende en ganske tradisjonell konstruksjon, men her benyttes en rekke triks for å gi optimal lydgjengivelse i vanlige lytterom.

Tre basselementer bedre enn ett?
PSB er kjent for å benytte seg av moderne forskning på akustikk, samt bruk av blinde lyttetester i sin utvikling av nye høyttalere, og en av deres «kjepphester» er å oppnå jevnest mulig frekvensgang i lytterommet. Derfor benytter Imagine T3 tre ulikt plasserte basselementer, med hver sin delefrekvens opp mot mellomtonen. Med dette skal de ha oppnådd en meget jevn bassgjengivelse. PSB har også klokkertro på at tre mindre basselementer gir bedre og mer effektiv bassrespons enn ett større element.

Foruten dedikert mellomtone er PSBs velkjente 1″ diskantdome i titan også på plass, men her i en håndplukket utgave med ekstra effektiv neodym magnet, og kraftig talespole med væskekjøling for lavere forvrengning, samt best mulig oppløsning og effekttålighet.

img.php

Imagine C3 senterkanal
Med seg på laget får T3 også en ny senterkanal. Imagine C3 er en veldimensjonert, treveis senterhøyttaler med to 7″ basselementer, 3″ mellomtome og den samme 1″ titandiskanten som i T3. Foruten å være klanglig matchet til gulvhøyttalerne, skal C3 by på samme avanserte delefilterteknikk, som sikrer jevn frekvensgang og dynamikk. Mellomtonen er spesiallaget og skal sørge for meget god talegjengivelse. Det solide kabinettet har bassrefleksport på baksiden, som kan plugges igjen ved ulike plasseringer.

PSBs høyttalere er ikke alltid dem som imponerer mest «på papiret», men lydmessig kan de få selv kresne high-end entusiaster på glid med sin kultiverte, men kraftfulle gjengivelse. Derfor er vi spente på å teste hva disse nye toppmodellene bringer av vellyd. I mellomtiden kan du lese våre tester av de rimeligere PSB Imagine T og Imagine T2.

Priser:
Imagine T3: 59.995 kr per par
Imagine C3: 16.995 kr per stk

Importør: interconnect.no

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Ny jernhøyttaler med spennende enheter Endelig kommer det en større utgave av den utmerkede Jern. Og med helt ville luksusenheter i.
Dypbass du aldri før har hørt Sjansen for at du har sett eller hørt om Kerr, er minimal. Det bør du definitivt gjøre noe med.
B&O Beosound Balance - endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance låter veldig bra alene - og enda bedre i par.
Sonos har gjort et merkelig valg Sonos demonstrerte sin rimeligste lydplanke Ray i København onsdag. Men hva har de gjort?
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærte seg død, var ikke det hele historien. For Onkyo-merket lever nå videre i amerikanske hender.
Den beste trådløse vi har hørt KEFs trådløse, gulvstående LS60 Wireless, er intet mindre enn brilliant.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend