Search
Generic filters

Nye flaggskip fra PSB

To nyheter i tungvektsklassen fra den kanadiske høyttalerprodusenten.

Tiden går, og PSB består. Den kanadiske høyttalerprodusenten har holdt det gående siden 1972, og har blitt et merke vi først og fremst forbinder med knakende gode budsjetthøyttalere. Det inntrykket gjelder fortsatt – spesielt etter at vi nylig fikk høre hva deres nye serie Imagine X hadde å by på(følg med for kommende test av Imagine X2T).

Men det stopper ikke der: Etter en lang rekke fornuftig prisede høyttalere, har sjefkonstruktør Paul Barton tydeligvis bestemt seg for å «dra på litt». Fra tid til annen er det jo nødvendig å lage en ny referansemodell som danner grunnlaget for nye høyttalermodeller, hever lista for lydkvalitet, og bidrar til å sette produsenten på kartet igjen…

Paul Barton viste frem sine nye gulvhøyttalere Imagine T3 under Rocky Mountain Audio Fest 2014. Demonstrasjonen ble gjort med NAD elektronikk og TIDAL (aka Wimp) musikkstrømming. Foto: Absolute Sound
Paul Barton viste frem sine nye gulvhøyttalere Imagine T3 under Rocky Mountain Audio Fest 2014. Demonstrasjonen ble gjort med NAD og BlueSound elektronikk med TIDAL (aka Wimp) musikkstrømming som kilde. Foto: Absolute Sound

Imagine T3 Tower er navnet på PSBs nye flaggskip: En femveis gulvhøyttaler med tre 7″ basselementer, 5 1/4″ mellomtone og 1″ titan diskant. Tilsynelatende en ganske tradisjonell konstruksjon, men her benyttes en rekke triks for å gi optimal lydgjengivelse i vanlige lytterom.

Tre basselementer bedre enn ett?
PSB er kjent for å benytte seg av moderne forskning på akustikk, samt bruk av blinde lyttetester i sin utvikling av nye høyttalere, og en av deres «kjepphester» er å oppnå jevnest mulig frekvensgang i lytterommet. Derfor benytter Imagine T3 tre ulikt plasserte basselementer, med hver sin delefrekvens opp mot mellomtonen. Med dette skal de ha oppnådd en meget jevn bassgjengivelse. PSB har også klokkertro på at tre mindre basselementer gir bedre og mer effektiv bassrespons enn ett større element.

Foruten dedikert mellomtone er PSBs velkjente 1″ diskantdome i titan også på plass, men her i en håndplukket utgave med ekstra effektiv neodym magnet, og kraftig talespole med væskekjøling for lavere forvrengning, samt best mulig oppløsning og effekttålighet.

img.php

Imagine C3 senterkanal
Med seg på laget får T3 også en ny senterkanal. Imagine C3 er en veldimensjonert, treveis senterhøyttaler med to 7″ basselementer, 3″ mellomtome og den samme 1″ titandiskanten som i T3. Foruten å være klanglig matchet til gulvhøyttalerne, skal C3 by på samme avanserte delefilterteknikk, som sikrer jevn frekvensgang og dynamikk. Mellomtonen er spesiallaget og skal sørge for meget god talegjengivelse. Det solide kabinettet har bassrefleksport på baksiden, som kan plugges igjen ved ulike plasseringer.

PSBs høyttalere er ikke alltid dem som imponerer mest «på papiret», men lydmessig kan de få selv kresne high-end entusiaster på glid med sin kultiverte, men kraftfulle gjengivelse. Derfor er vi spente på å teste hva disse nye toppmodellene bringer av vellyd. I mellomtiden kan du lese våre tester av de rimeligere PSB Imagine T og Imagine T2.

Priser:
Imagine T3: 59.995 kr per par
Imagine C3: 16.995 kr per stk

Importør: interconnect.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.