TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nye Concept-modeller fra Q Acoustics

Med Concept 30, 50 og 90 er Q Acoustics i en prisklasse som passer for de fleste

forfatter
Publisert 09.10.21 - 07:00

Britiske Q Acoustics utvider nå sin Concept-serie av høyttalere til stereo og hjemmekino. Denne gangen har de et forholdsvis mer tilgjengelig prisnivå, men Q Acoustics lover at de nye modellene har arvet flere av teknologiene fra toppmodellen Concept 500. Det gjelder blant annet «Gelcore»-kabinetter, som er bygd som en sandwichkonstruksjon med flere lag tre, med et geleaktig mellomlag som demper kabinettvibrasjoner.

Les også Q Acoustics Concept 500 Q Acoustics sprenger budsjettimaget med et slagskip av en toppmodell.

Både 5″ mellomtoneenheten og diskanten på 25 mm er laget spesielt til de tre nye modellene, Concept 30, 50 og 90. Enhetene er montert på en stiv 3 mm aluminiumsbaffel, som så er festet til kabinettet.

Concept 50 er en godt voksen gulvhøyttaler. (Foto: Q Acoustics)

Concept 50 er en slank gulvhøyttaler på godt en meter i højden og med to 5″ bas/mellemtonenheder i D’Appolito-konfiguration over og under diskanten.

Concept 30 er en kompakt stående modell. (Foto: Q Acoustics)

Concept 30 er en kompakt toveis høyttaler på stand med en enkelt mellomtoneenhet og diskant. Og senterhøyttaleren Concept 90 gjør det mulig å bruke høyttalerne i et hjemmekinosystem.

Men en fin følsomhet (ca. 90 dB på Concept 50 og Concept 90 og 87 dB på Concept 30) samt en impedans, som er like under 4 ohm, burde høyttalerne være forholdsvis enkle å drive – også for mindre muskuløse forsterkere og receivere.

Concept 90 fullfører serien med en senterhøyttaler til hjemmekinoen. (Foto: Q Acoustics)

Pris og tilgjengelighet:
Concept 30 koster 11.999 kroner for et par. Concept 50 koster 25.999 paret, mens senterhøyttaleren Concept 90 koster 8.499 kroner. En hjemmekinosystem med alle modellene sammen pluss en aktiv subwoofer, QB12, kan kjøpes til 55.499. Høyttalerne kan kjøpes fra slutten av oktober.

Q Acoustics

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Engelske Lowther er tilbake med Almira Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend