TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny toppmodell laget i Italia

Sonus faber slipper toppmodellen Venere S, som er håndlaget med høyttalerelementer spesielt laget for denne modellen.

forfatter
Publisert 03.08.15 - 13:38

Da Venere-serien fra Sonus faber ble sluppet i 2012, ble den en umiddelbar favoritt hos oss. Senere tok Venere 2.5 også prisen for årets høyttaler, og nå er det duket for toppmodellen vi lenge har etterlyst.

For selv om Venere 2.5 og 3.0 er fremragende høyttalere, ønsket vi oss en enda større modell. En slags Venere 4.0 med større elementflate som er enda bedre egnet i store rom.

Det ser det ut til at vi får i toppmodellen Venere S. Den er i motsetning til de andre modellene i serien, håndbygget hos Sonus faber, i Arcugnano i Italia.

Venere S_still life (9)Den 124 cm høye høyttaleren, er utstyrt med tre 18 cm basselementer. Alle med alumembran, for maksimalt skyv i bassen, uten at membranene gir etter.

Mellomtoneelementet er en 15 cm enhet med en membran i tekstilert polypropylen, mens diskantelementet på 29 mm er laget av Dr. Kurt Muller, og det hele er montert i et et påkostet og godt avstivet kabinett, uten parallelle flater.

Venere S_still life (4)

Den 28,8 kilo tunge høyttaleren hviler på en solid aluminiumssokkel, og Sonus faber oppgir frekvensområdet til 40-25.000 Hz. Følsomheten er oppgitt til 90 dB, noe som indikerer at den er relativt effektiv og enkel å drive for en forsterker.

Les testen av den minste Venere her.

Venere S_still life (10)Venere S er i salg fra september, i sort eller hvit glanset lakk til 50.000 kr paret, eller i trefiner til 54.000 kr paret.

Her er hele familien samlet, med den nye S-modellen til venstre, og man kan tydelig se at den har fått en mye mer påkostet utførelse:

Venere S_still life (1)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde