Ny toppmodell laget i Italia

Sonus faber slipper toppmodellen Venere S, som er håndlaget med høyttalerelementer spesielt laget for denne modellen.

Skrevet av / 03.08.15 - 13:38
Ny toppmodell laget i Italia

Da Venere-serien fra Sonus faber ble sluppet i 2012, ble den en umiddelbar favoritt hos oss. Senere tok Venere 2.5 også prisen for årets høyttaler, og nå er det duket for toppmodellen vi lenge har etterlyst.

For selv om Venere 2.5 og 3.0 er fremragende høyttalere, ønsket vi oss en enda større modell. En slags Venere 4.0 med større elementflate som er enda bedre egnet i store rom.

Det ser det ut til at vi får i toppmodellen Venere S. Den er i motsetning til de andre modellene i serien, håndbygget hos Sonus faber, i Arcugnano i Italia.

Venere S_still life (9)Den 124 cm høye høyttaleren, er utstyrt med tre 18 cm basselementer. Alle med alumembran, for maksimalt skyv i bassen, uten at membranene gir etter.

Mellomtoneelementet er en 15 cm enhet med en membran i tekstilert polypropylen, mens diskantelementet på 29 mm er laget av Dr. Kurt Muller, og det hele er montert i et et påkostet og godt avstivet kabinett, uten parallelle flater.

Venere S_still life (4)

Den 28,8 kilo tunge høyttaleren hviler på en solid aluminiumssokkel, og Sonus faber oppgir frekvensområdet til 40-25.000 Hz. Følsomheten er oppgitt til 90 dB, noe som indikerer at den er relativt effektiv og enkel å drive for en forsterker.

Les testen av den minste Venere her.

Venere S_still life (10)Venere S er i salg fra september, i sort eller hvit glanset lakk til 50.000 kr paret, eller i trefiner til 54.000 kr paret.

Her er hele familien samlet, med den nye S-modellen til venstre, og man kan tydelig se at den har fått en mye mer påkostet utførelse:

Venere S_still life (1)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top