Ny toppmodell fra Kudos

Engelske Kudos drar sløret av sin nye high-end høyttaler Titan 808, som bruker kvalitetselementer fra norske SEAS.
Annonse
Annonse
forfatter

Det årlige Bristol Hi-Fi Show går av stabelen, og flere engelske produsenter benytter anledningen til å kaste glans over nye modeller. En av dem er Kudos Audio, som nettopp har dratt sløret av sitt nye flaggskip.

Det dreier seg om en arvtager til toppmodellen Titan 88. Den nye modellen Titan 808 er som forgjengeren en stor høyttaler med todelt kabinett. Teknisk sett en toveis høyttaler med innebygd subwoofer!

Kudos-Titan-808

Basskabinettet inneholder både et utvendig og innvendig 220 mm basselement, montert i en såkalt isobarik-konfigurasjon. De to elementene er montert «rygg mot rygg» med det innvendige elementet koblet i motfase. Et prinsipp som i følge Kudos skal redusere harmonisk forvrengning og gi ren, utstrakt dypbass.

Mens bassløsningen er identisk med forgjengeren, har Titan 808 fått flunkende nye midbass og diskantelementer og oppdaterte delefilterkomponenter. Men fremfor alt er det gjort store endringer på selve kabinettene, som har fått en mer moderne, buet og avrundet design.

Mulighet for aktiv drift
Linn_Akurate_Exaktbox_Large
I forbindelse med lanseringen har Kudos også kunngjort et samarbeid med skotske Linn, der Kudos-modellene
Super 10, Super 20 og Titan 808 nå kan drives aktivt ved hjelp av Linn Exaktbox delefiltre. Exakt-teknikken er tidligere lansert for Linns egne høyttalere samt B&W Nautilus serien, og innebærer avansert romkorreksjon, fasekorreksjon med mer.

No-nonsense high-end høyttaler?
Kudos Audio Titan 808 er tilsynelatende en enkel konstruksjon sammenlignet med de mange eksotiske high-end høyttalerne der ute. Det solide kabinettet, delefilter og høyttalerelementer fra den norske SEAS-fabrikken i Moss, skaper imidlertid høye forventninger til lyden. Kudos er ennå ikke veldig kjent her i Norge, men ser ut til å nyte stor respekt på hjemmebane, ikke minst hos Linn og Naim-entusiaster.

Prisen er ennå ikke kjent, men forgjengeren Titan 88 har hatt en veil. pris på rundt 130.000 kroner.

Norsk importør er Moet Audio.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.