Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Ny Sonos-høyttaler ligner en bilderamme

Den nyeste SYMFONISK-høyttaleren fra Ikea og Sonos er laget for å henges flatt og diskré på veggen.

Det har vært rykter om at Sonos og Ikea snart ville slippe en ny høyttaler i SYMFONISK-serien, og nå vet vi mer om hvordan den blir seende ut.

Den nye høyttaleren er ikke offisielt lansert enda, men har nå dukket opp på Ikeas amerikanske nettsider.

Oppdatering 15. juni: Ikea har nå bekreftet at den nye SYMFONISK-høyttaleren kommer til Norden. Les mer i saken under:

Ryktene var sanne: Her er Sonos og IKEAs nye ramme-høyttaler Den nye bilderamme-høyttaleren slippes 15. juli, og skal koste 1799 kroner.

Høyttaler forkledd som bilderamme

Foreløpig får vi kun se et utsnitt av høyttaleren, som ligner på en bilderamme med innebygd høyttaler! I stedet for å ramme inn et vanlig bilde har Sonos og Ikea altså satt inn en høyttaler med stoffgrill foran. Den nye SYMFONISK-høyttaleren er tilgjengelig i svart eller hvit. Selve rammen måler 40 x 50 centimeter, og bygger fem centimeter ut fra veggen. I følge nettsidene er frontene utskiftbare, antageligvis med ulike motiver og mønstre.

Utsnitt av den nye SYMFONISK Picture Frame-høyttaleren. (Foto: Ikea/Sonos)

Annonse

Ikeas amerikanske nettsider forteller litt mer, her raskt oversatt til norsk:

– Sonos er eksperter på lydopplevelse, og hos IKEA har vi dyp kunnskap om innredning av hjemmet og livet hjemme. Det er en veldig god kombinasjon for å hjelpe flere mennesker med å streame musikk og podcaster uten høyttalere som stjeler plass, sier Stjepan Begic som har vært en del av samarbeidet rundt SYMFONISK. – Vi utfordrer hverandre og finner nye løsninger. Som den kombinerte bilderammen og WiFi-høyttaleren – som ingen av oss hadde klart å utvikle alene.

Annonse

– Ved å samarbeide med designerne klarte vi å beholde den tynne kanten av bilderammen mens vi skjulte et dypere akustisk volum bak seg. Sammen med en waveguide, lot det oss lage stor romfyllingslyd fra det som ser ut som en tynn høyttaler, forklarer Sara Morris, Senior Principal Product Manager i Sonos.

Nettsidene nevner også at bilderammen, som alle andre SYMFONISK-høyttalere, kan integreres med andre Sonos-høyttalere og bli en del av et større lydsystem. Kanskje perfekt som bakhøyttalere til surroundlyd?

Pris og tilgjengelighet

Vi vet foreløpig ikke når den nye SYMFONISK bilderammen kommer til Norge, eller hva den skal koste, men de amerikanske nettsidene angir prisen til 199 dollar – rundt 2000 kroner inkludert moms.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.