Nyhet

Ny Sonos-høyttaler ligner en bilderamme

Den nyeste SYMFONISK-høyttaleren fra Ikea og Sonos er laget for å henges flatt og diskré på veggen.

Skrevet av / Oppdatert: 15.06.21 - 17:00 // Først publisert: 2. jun 2021, kl. 09:20
Ny Sonos-høyttaler ligner en bilderamme

Det har vært rykter om at Sonos og Ikea snart ville slippe en ny høyttaler i SYMFONISK-serien, og nå vet vi mer om hvordan den blir seende ut.

Den nye høyttaleren er ikke offisielt lansert enda, men har nå dukket opp på Ikeas amerikanske nettsider.

Oppdatering 15. juni: Ikea har nå bekreftet at den nye SYMFONISK-høyttaleren kommer til Norden. Les mer i saken under:

Les også Ryktene var sanne: Her er Sonos og IKEAs nye ramme-høyttaler Den nye bilderamme-høyttaleren slippes 15. juli, og skal koste 1799 kroner.

Høyttaler forkledd som bilderamme

Foreløpig får vi kun se et utsnitt av høyttaleren, som ligner på en bilderamme med innebygd høyttaler! I stedet for å ramme inn et vanlig bilde har Sonos og Ikea altså satt inn en høyttaler med stoffgrill foran. Den nye SYMFONISK-høyttaleren er tilgjengelig i svart eller hvit. Selve rammen måler 40 x 50 centimeter, og bygger fem centimeter ut fra veggen. I følge nettsidene er frontene utskiftbare, antageligvis med ulike motiver og mønstre.

Utsnitt av den nye SYMFONISK Picture Frame-høyttaleren. (Foto: Ikea/Sonos)

Ikeas amerikanske nettsider forteller litt mer, her raskt oversatt til norsk:

– Sonos er eksperter på lydopplevelse, og hos IKEA har vi dyp kunnskap om innredning av hjemmet og livet hjemme. Det er en veldig god kombinasjon for å hjelpe flere mennesker med å streame musikk og podcaster uten høyttalere som stjeler plass, sier Stjepan Begic som har vært en del av samarbeidet rundt SYMFONISK. – Vi utfordrer hverandre og finner nye løsninger. Som den kombinerte bilderammen og WiFi-høyttaleren – som ingen av oss hadde klart å utvikle alene.

– Ved å samarbeide med designerne klarte vi å beholde den tynne kanten av bilderammen mens vi skjulte et dypere akustisk volum bak seg. Sammen med en waveguide, lot det oss lage stor romfyllingslyd fra det som ser ut som en tynn høyttaler, forklarer Sara Morris, Senior Principal Product Manager i Sonos.

Nettsidene nevner også at bilderammen, som alle andre SYMFONISK-høyttalere, kan integreres med andre Sonos-høyttalere og bli en del av et større lydsystem. Kanskje perfekt som bakhøyttalere til surroundlyd?

Pris og tilgjengelighet

Vi vet foreløpig ikke når den nye SYMFONISK bilderammen kommer til Norge, eller hva den skal koste, men de amerikanske nettsidene angir prisen til 199 dollar – rundt 2000 kroner inkludert moms.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Tivoli Audio slipper ny høyttaler – uten radio

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Scroll to Top