Høyttaler:

Her er de nye modellene i Regas ferske RS-serie. Som spenner fra en kompakt toveismodell, til en 99 cm høy treveis gulvstående modell.

I RS-serien finnes det også en toveis senterkanal kalt Vox, som bare er 32 cm bred. Minst i serien er den 32 cm høye RS1, mens RS3 er den minste gulvstående utgaven.
De større RS5 og RS7 har som RS3, et basselement på siden av kabinettet. I RS3s tilfelle dreier det seg om en 5-tommers bass, mens RS5 og RS7 bruker et 7-tommers basselement.
Fordelen med sidemonterte basser, er at høyttalerne blir lettere å integrere i rommet, og er ikke like følsomme for plasseringen i forhold til vegger og møbler.
Den største modellen, RS7 har i stedet for bassrefleks som i de andre modellene, en så kalt transmisjonslinje, hvor bassen ledes langs en lang kanal inni høyttaleren. For å gi dypere bassrespons.
Basselementene i de gulvstående RS-modellene, er ikke koblet til noe delefilter, i stedet har de en åttelags svingspole, som er med på å gjøre høyttalersystemet blant annet mer effektivt.

Rega RS5
Nye er også Regas diskantelementer i serien, med deres ZRR (Zero Rear Reflection) teknologi, som eliminerer uønskede refleksjoner fra baksiden av membranet, ved å ha en åpning med stor diameter i polstykket bak membranet.
Høyttalerne ventes å være tilgjengelig først i 2009, og senere kommer en enda større gulvstående modell kalt RS9.
Norske priser er ikke kjent, men de minste RS1 koster 400 mens den store RS7 koster 1.500 engelske pund. Drøyt 4.000 og 15.000 kroner paret altså.
Mono AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.