TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ny, mindre høyttaler fra Steinway Lyngdorf

Steinway Lyngdorf Model A er - relativt - mindre og billigere enn de fleste modeller.

forfatter
Publisert 06.03.22 - 12:00

Hvis man har sagt B, må man også si A. Det står Steinway Lyngdorf fast på, de har nettopp presentert en helt ny høyttaler med navnet Model A. Høyttaleren er – etter Steinway Lyngdorf sin målestokk – mindre. Og den fyller et hull i modellrekken til stuen, hvor man ikke får plass til større modeller som Model B eller Model D.

Likevel er det fortsatt snakk om en godt voksen treveishøyttaler på 115 centimeter i høyden og med to 12-tommers baseenheter, 6,5″ mellomtone og et AMT-element til diskanten.

Det kan høres litt bakvendt ut at A-modellen ikke er toppmodellen i serien. Men forklaringen er at Steinway Lyngdorf bruker samme modellbetegnelser som Steinway & Sons bruker til sine konsertflygler. Og her er Model D den største, etterfulgt av modellene B, A, O, M, og S.

Model A frontback baggrund
Steinway Lyngdorf Model A er en – forholdsvis – mindre høyttaler. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Som vanlig med Steinway Lyngdorf er finishen like så ekslusiv som flyglene som kjennetegner merket. Det ser man også på prisen, 23.500 EUR pluss moms. Altså ca litt under 300.000 kroner. Og det er naturligvis pr stk. I tillegg kommer den nødvendige elektronikken, som også skal være fra Steinway Lyngdorf. Hver høyttaler trenger 2 x 400 W forsterkereffekt.

Modell A er som sagt en «mindre» utgave. Og i motsetning til de store D- og B-modellene, er det her open baffle-systemer, laget for å stå minst en meter fra veggen, så er Model A et lukket system, som er laget for å bli plassert inntil veggen.

Steinway & Sons Model A from Steinway Lyngdorf on Vimeo.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde