Nyhet

Ny, mindre høyttaler fra Steinway Lyngdorf

Steinway Lyngdorf Model A er - relativt - mindre og billigere enn de fleste modeller.

Skrevet av / 06.03.22 - 12:00
Ny, mindre høyttaler fra Steinway Lyngdorf

Hvis man har sagt B, må man også si A. Det står Steinway Lyngdorf fast på, de har nettopp presentert en helt ny høyttaler med navnet Model A. Høyttaleren er – etter Steinway Lyngdorf sin målestokk – mindre. Og den fyller et hull i modellrekken til stuen, hvor man ikke får plass til større modeller som Model B eller Model D.

Likevel er det fortsatt snakk om en godt voksen treveishøyttaler på 115 centimeter i høyden og med to 12-tommers baseenheter, 6,5″ mellomtone og et AMT-element til diskanten.

Det kan høres litt bakvendt ut at A-modellen ikke er toppmodellen i serien. Men forklaringen er at Steinway Lyngdorf bruker samme modellbetegnelser som Steinway & Sons bruker til sine konsertflygler. Og her er Model D den største, etterfulgt av modellene B, A, O, M, og S.

Model A frontback baggrund
Steinway Lyngdorf Model A er en – forholdsvis – mindre høyttaler. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Som vanlig med Steinway Lyngdorf er finishen like så ekslusiv som flyglene som kjennetegner merket. Det ser man også på prisen, 23.500 EUR pluss moms. Altså ca litt under 300.000 kroner. Og det er naturligvis pr stk. I tillegg kommer den nødvendige elektronikken, som også skal være fra Steinway Lyngdorf. Hver høyttaler trenger 2 x 400 W forsterkereffekt.

Modell A er som sagt en «mindre» utgave. Og i motsetning til de store D- og B-modellene, er det her open baffle-systemer, laget for å stå minst en meter fra veggen, så er Model A et lukket system, som er laget for å bli plassert inntil veggen.

Steinway & Sons Model A from Steinway Lyngdorf on Vimeo.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top