Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny lillebror i B&O Play-familien

Beoplay A1 er den hittil minste og billigste høyttaleren fra Play-merket.

Skrevet av / 21.04.16 - 10:40
Ny lillebror i B&O Play-familien

Den nye Beoplay A1 er den minste Bluetooth-høyttaleren fra B&O PLAY. Den er laget for et liv på farten, og har i følge Band & Olufsen en lyd som i høy grad overgår dens størrelse.

«Med Beoplay A1 har vi tøyet grensene for hva en ultrabærbar høyttaler kan yte, og gjort det mulig å ta med seg kraftfull lyd i en lekker innpakning, uansett hvor man skal,» sier Henrik Taudorf Lorensen, som er Corporate Vice President for B&O PLAY.

Beoplay A1 har et kuppelformet kabinett i aluminium, som går i ett med bunnen i støpt plast. En lærreim gjør det lett å feste den til ryggsekken eller henge den opp hjemme.

Beoplay A1 er den mest bærbare højttaler i serien. Foto: B&O Play
Beoplay A1 er den mest bærbare høyttaleren i serien. Foto: B&O Play

På tross av sine kompakte mål på 133 x 48 mm og en vekt på bare 600 gram er dette en fullt aktiv toveishøyttaler. De innebygde forsterkerne er oppgitt til å levere 2 x 30 watt, men hele 2 x 140 watt i spisseffekt. En digital signalprosessor (DSP) sørger for elektronisk deling mellom basselementet på 3,5 tommer og diskanten på 3/4 tommer, og tilpasser dessuten frekvensgang og faseforhold, i tillegg til å gjøre en del andre digitale triks.

Beoplay A1 har et oppladbart 2200 mAh Li-Ion-batteri med opp til 24 timers spilletid ved vanlig bruk.Det er innebygd mikrofon til mobilsamtaler.

Pris og tilgjengelighet
Beoplay A1 lanceres i fargene mosegrønn og aluminium til en veiledende pris på 2.699 kroner. Høyttaleren er tilgjengelig nå.

Vi har hatt mulighet til å lytte litt på den bittelille høyttaleren, og kan bekrefte at den låter en god del større enn den ser ut. Vi kommer tilbake med en grundigere test i vår maiutgave.

B&O Play

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top