BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Ny high-end versting fra JBL

Med S3900 har JBL utvidet Synthesis-serien med nok en interessant høyttaler, i samme støpning som høyttalerne som har skapt legendens gode navn og rykte.

Den er ikke så avskrekkende stor som K2 eller Everest (høyttalerne, ikke fjellene) i samme high-end serie. S3900 er drøye meteren høy og 37 cm bred, men veier heftige 39 kilo.

Grunnen til den massive vekten, er to 25 cm store basselementer, med et mellomtonehorn øverst. Som har en liten superdiskant integrert i overkant, med utvidet frekvensområde. Det skal gi høyttaleren en rekkevidde ned til respektable 33 Hz i bassen, og luftige 40.000 Hz i diskanten. Nok til alt av musikk altså, og med så mye overflate som skal flytte luft, tipper vi det røsker bra i hyssingen når man drar på volumet med S3900 i stuen.

JBL_S3900_unit-594x343

De to basselementene på bildet over, jobber sammen med en 50 mm stor mellomtone med JBLs patenterta Aquaplas-membran med et titansjikt, vist med ryggen til på bildet over, plassert til høyre for superdiskanten på 19 mm.

Mellomtonen er plassert i enden av det store hornet, som både øker effektiviteten til høyttaleren, og gir kontrollert spredning av lydbølgene. det samme er superdiskanten. Som sitter i et mindre hornformet gap over mellomtonen.

Med en elektrisk motstand på ohm og en følsomhet på 92 dB, bør S3900 være en hyggelig høyttaler å drive, selv for en relativt effektsvak forsterker. For eksempel en Leben rørforsterker.

Hvis lykken står den kjekke bi, og importøren er villig, håper vi å få til en test av JBL S3900. Som i utlandet er priset til omlag 10.000 dollar.

JBL S3900

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!