Høyttaler

Med S3900 har JBL utvidet Synthesis-serien med nok en interessant høyttaler, i samme støpning som høyttalerne som har skapt legendens gode navn og rykte.
Annonse
Annonse
forfatter

Den er ikke så avskrekkende stor som K2 eller Everest (høyttalerne, ikke fjellene) i samme high-end serie. S3900 er drøye meteren høy og 37 cm bred, men veier heftige 39 kilo.

Grunnen til den massive vekten, er to 25 cm store basselementer, med et mellomtonehorn øverst. Som har en liten superdiskant integrert i overkant, med utvidet frekvensområde. Det skal gi høyttaleren en rekkevidde ned til respektable 33 Hz i bassen, og luftige 40.000 Hz i diskanten. Nok til alt av musikk altså, og med så mye overflate som skal flytte luft, tipper vi det røsker bra i hyssingen når man drar på volumet med S3900 i stuen.

JBL_S3900_unit-594x343

De to basselementene på bildet over, jobber sammen med en 50 mm stor mellomtone med JBLs patenterta Aquaplas-membran med et titansjikt, vist med ryggen til på bildet over, plassert til høyre for superdiskanten på 19 mm.

Mellomtonen er plassert i enden av det store hornet, som både øker effektiviteten til høyttaleren, og gir kontrollert spredning av lydbølgene. det samme er superdiskanten. Som sitter i et mindre hornformet gap over mellomtonen.

Annonse

Med en elektrisk motstand på ohm og en følsomhet på 92 dB, bør S3900 være en hyggelig høyttaler å drive, selv for en relativt effektsvak forsterker. For eksempel en Leben rørforsterker.

Hvis lykken står den kjekke bi, og importøren er villig, håper vi å få til en test av JBL S3900. Som i utlandet er priset til omlag 10.000 dollar.

JBL S3900

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde