Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny high-end versting fra JBL

Med S3900 har JBL utvidet Synthesis-serien med nok en interessant høyttaler, i samme støpning som høyttalerne som har skapt legendens gode navn og rykte.

Skrevet av / 01.03.13 - 08:00
Ny high-end versting fra JBL

Den er ikke så avskrekkende stor som K2 eller Everest (høyttalerne, ikke fjellene) i samme high-end serie. S3900 er drøye meteren høy og 37 cm bred, men veier heftige 39 kilo.

Grunnen til den massive vekten, er to 25 cm store basselementer, med et mellomtonehorn øverst. Som har en liten superdiskant integrert i overkant, med utvidet frekvensområde. Det skal gi høyttaleren en rekkevidde ned til respektable 33 Hz i bassen, og luftige 40.000 Hz i diskanten. Nok til alt av musikk altså, og med så mye overflate som skal flytte luft, tipper vi det røsker bra i hyssingen når man drar på volumet med S3900 i stuen.

JBL_S3900_unit-594x343

De to basselementene på bildet over, jobber sammen med en 50 mm stor mellomtone med JBLs patenterta Aquaplas-membran med et titansjikt, vist med ryggen til på bildet over, plassert til høyre for superdiskanten på 19 mm.

Mellomtonen er plassert i enden av det store hornet, som både øker effektiviteten til høyttaleren, og gir kontrollert spredning av lydbølgene. det samme er superdiskanten. Som sitter i et mindre hornformet gap over mellomtonen.

Med en elektrisk motstand på ohm og en følsomhet på 92 dB, bør S3900 være en hyggelig høyttaler å drive, selv for en relativt effektsvak forsterker. For eksempel en Leben rørforsterker.

Hvis lykken står den kjekke bi, og importøren er villig, håper vi å få til en test av JBL S3900. Som i utlandet er priset til omlag 10.000 dollar.

JBL S3900

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top