TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny high-end versting fra JBL

Med S3900 har JBL utvidet Synthesis-serien med nok en interessant høyttaler, i samme støpning som høyttalerne som har skapt legendens gode navn og rykte.

forfatter
Publisert 01.03.13 - 08:00

Den er ikke så avskrekkende stor som K2 eller Everest (høyttalerne, ikke fjellene) i samme high-end serie. S3900 er drøye meteren høy og 37 cm bred, men veier heftige 39 kilo.

Grunnen til den massive vekten, er to 25 cm store basselementer, med et mellomtonehorn øverst. Som har en liten superdiskant integrert i overkant, med utvidet frekvensområde. Det skal gi høyttaleren en rekkevidde ned til respektable 33 Hz i bassen, og luftige 40.000 Hz i diskanten. Nok til alt av musikk altså, og med så mye overflate som skal flytte luft, tipper vi det røsker bra i hyssingen når man drar på volumet med S3900 i stuen.

JBL_S3900_unit-594x343

De to basselementene på bildet over, jobber sammen med en 50 mm stor mellomtone med JBLs patenterta Aquaplas-membran med et titansjikt, vist med ryggen til på bildet over, plassert til høyre for superdiskanten på 19 mm.

Mellomtonen er plassert i enden av det store hornet, som både øker effektiviteten til høyttaleren, og gir kontrollert spredning av lydbølgene. det samme er superdiskanten. Som sitter i et mindre hornformet gap over mellomtonen.

Med en elektrisk motstand på ohm og en følsomhet på 92 dB, bør S3900 være en hyggelig høyttaler å drive, selv for en relativt effektsvak forsterker. For eksempel en Leben rørforsterker.

Hvis lykken står den kjekke bi, og importøren er villig, håper vi å få til en test av JBL S3900. Som i utlandet er priset til omlag 10.000 dollar.

JBL S3900

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dansk tordenbrak Vestlyd er et nytt høyttalermerke med høytropende ambisjoner. Vi har testet toppmodellen.
Sonos Sub Mini kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde