Search
Generic filters

Ny high-end versting fra JBL

Med S3900 har JBL utvidet Synthesis-serien med nok en interessant høyttaler, i samme støpning som høyttalerne som har skapt legendens gode navn og rykte.

Den er ikke så avskrekkende stor som K2 eller Everest (høyttalerne, ikke fjellene) i samme high-end serie. S3900 er drøye meteren høy og 37 cm bred, men veier heftige 39 kilo.

Grunnen til den massive vekten, er to 25 cm store basselementer, med et mellomtonehorn øverst. Som har en liten superdiskant integrert i overkant, med utvidet frekvensområde. Det skal gi høyttaleren en rekkevidde ned til respektable 33 Hz i bassen, og luftige 40.000 Hz i diskanten. Nok til alt av musikk altså, og med så mye overflate som skal flytte luft, tipper vi det røsker bra i hyssingen når man drar på volumet med S3900 i stuen.

JBL_S3900_unit-594x343

De to basselementene på bildet over, jobber sammen med en 50 mm stor mellomtone med JBLs patenterta Aquaplas-membran med et titansjikt, vist med ryggen til på bildet over, plassert til høyre for superdiskanten på 19 mm.

Mellomtonen er plassert i enden av det store hornet, som både øker effektiviteten til høyttaleren, og gir kontrollert spredning av lydbølgene. det samme er superdiskanten. Som sitter i et mindre hornformet gap over mellomtonen.

Med en elektrisk motstand på ohm og en følsomhet på 92 dB, bør S3900 være en hyggelig høyttaler å drive, selv for en relativt effektsvak forsterker. For eksempel en Leben rørforsterker.

Hvis lykken står den kjekke bi, og importøren er villig, håper vi å få til en test av JBL S3900. Som i utlandet er priset til omlag 10.000 dollar.

JBL S3900

 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.