High-end

Den gulvstående BA71 stikker ut en ny kurs for Burmeseter-høyttalere, med en regulerbar bånddiskant på baksiden for bedre romfølelse
Annonse
Annonse
forfatter

Det er i og for seg ikke noe nytt med høyttalerelementer også på baksiden, men Burmester har lagt til et potmeter slik at man kan tilpasse effekten av bånddiskanten på baksiden av BA71.

Høyttaleren bruker en tilsvarende Air Motion Transformer (AMT) – bånddiskant – på fremsiden, flankert at to store mellomtoneelementer og fire basselementer.

BA71 Ambience loudspeaker

Potmeteret justerer hva Burmester kaller Ambiance Level, eller romfølelsen som skal skapes med plasseringen av et ekstra diskantelement på baksiden.

Effekten er ikke ulik den man får fra dipolhøyttalere, som elektrostathøyttaler hvor membranen også sprer lyd bakover, men her kan man tilpasse effekten etter egen smak, høyttalerens plassering og rommets akustikk.

Annonse

De to mellomtoneelementene er separert akustisk fra de fire basselementene for å unngå at lavfrekvente lydbølger skal påvirke mellomtoneregisteret.

Kabinettet i finert MDF-materiale, har en separat frontplate i aluminium, som er mekanisk dempet mot kabinettet for å dempe kabinettresonanser så effektivt som mulig.

BA71 kan leveres i flere trefinerutførelser, macassar med klarlakk, lys valnøtt med klarlakk, mørk valnøtt med klarlakk, hvitt eller sort med klarlakk, og alufronten kan leveres i sort, bronse eller naturlig grå.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

BA 71 pair

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.
Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.
Faste brennvidder for fullformat.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.