Search
Generic filters

Ny Gold-serie fra Monitor Audio

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Det er primært kosmetiske forandringer som pryder den nye Gold-serien i forhold til den tidligere Gold GX-serien. Men noen lydmessige er også gjennomført. Bassmembranen og mellomtonebassene har fått en ny design som Monitor Audio selv kaller RST, eller Rigid Surface Technology, som innebærer det karakteristiske golfballmønsteret som også finnes på Silver-serien. Den nye designen gjør membranen stivere, og skal dessuten medvirke til en mer åpen lyd.

Bedre diskant
Diskantelementet har også blitt forbedret, takket være tettere produksjonståleranser, altså forkaster man flere diskanter hvor målingene ikke er helt perfekte i forhold til produksjonsreferansen. Dette skal sikre bedre dynamikk og lavere forvrengning.

Gold-100
Stoffgrillene gir et mykere utseende.

Stoffgrill
Den nye Gold-serien har dessuten fått en ny stoffgrill i stedet for metallgrill, som blir brukt av den eksisterende generasjonen. Rammen går dessuten ikke lenger helt til gulvet, hvilket bedre fremviser ”de lekre utførelsene som Gold-serien leveres i.” Det oppstrammede uttrykket har også smittet av på navngivingen, og Monitor Audio har nå valgt å fjerne GX-betegnelsen fra modellnavnene.

Prisene er for øvrig de samme som før.

Om Gold-serien
Gold-serien ble utviklet i en kombinert innsats mellom et stort lag ingeniører med adgang til det nyeste innenfor CAD-design (ingeniørenes tegneprogramspråk), og utallige timers lyttetester.

Gold GX-serien fikk for første gang bånddiskanter i stedet for dome. Dette er videreført til den nye Gold-serien. Diskantene er en variant av bånddiskanten fra den dyrere Platinum-serien. Diskantene strekker seg helt opp til 60 kHz, langt over det menneskeøret kan høre. Dette for å oppnå enda lavere forvrengning nede i 18-20 kHz-området. Resultatet skal være en presis og naturlig lyd, både i de høyeste frekvensene, men fordi diskantene er nøyaktige også helt ned til delefrekvensen, skal de også bidra til presis lyd også i det sårbare mellomtoneområdet, hvor øret er mest følsomt.

Komponentene til delefilteret er utvalgt gjennom ”utallige timers lytting”. For å oppnå den optimale isolering av delefilteret, er hvert filter plassert på et separat panel i bunnen av høyttaleren. Intern kabling er Monitor Audios egen PureFlow Silver-kabel.

Kabinettene er stive konstruksjoner, som både skal være en fryd for øyet og dessuten være optimale rent lydmessig. Den glatte fronten helt uten skruer eller hull til frontstoff (som i stedet monteres med skjulte neodymmagneter), sammen med de myke kurvene, gir ekstremt få diffraksjoner (støy som oppstår når lydbølger rammer en kantet overflate). Dette er igjen med på å gjøre lyden ren og naturlig – at det også ser bra ut er en kjærkommen bonus, skal vi tro pressemeldingen.

Gold-50-hvid

Utførelse
Kabinettene kan leveres i fem forskjellige utførelser: Svart eller hvit høyglans lakk, mørk valnøtt, lys eik, eller Bubinga-finér, som er en varm, rødlig finér med kraftige åreavtegninger.

hifihuset.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.