Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Ny Gold-serie fra Monitor Audio

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Det er primært kosmetiske forandringer som pryder den nye Gold-serien i forhold til den tidligere Gold GX-serien. Men noen lydmessige er også gjennomført. Bassmembranen og mellomtonebassene har fått en ny design som Monitor Audio selv kaller RST, eller Rigid Surface Technology, som innebærer det karakteristiske golfballmønsteret som også finnes på Silver-serien. Den nye designen gjør membranen stivere, og skal dessuten medvirke til en mer åpen lyd.

Bedre diskant
Diskantelementet har også blitt forbedret, takket være tettere produksjonståleranser, altså forkaster man flere diskanter hvor målingene ikke er helt perfekte i forhold til produksjonsreferansen. Dette skal sikre bedre dynamikk og lavere forvrengning.

Gold-100

Stoffgrillene gir et mykere utseende.

Stoffgrill
Den nye Gold-serien har dessuten fått en ny stoffgrill i stedet for metallgrill, som blir brukt av den eksisterende generasjonen. Rammen går dessuten ikke lenger helt til gulvet, hvilket bedre fremviser ”de lekre utførelsene som Gold-serien leveres i.” Det oppstrammede uttrykket har også smittet av på navngivingen, og Monitor Audio har nå valgt å fjerne GX-betegnelsen fra modellnavnene.

Prisene er for øvrig de samme som før.

Om Gold-serien
Gold-serien ble utviklet i en kombinert innsats mellom et stort lag ingeniører med adgang til det nyeste innenfor CAD-design (ingeniørenes tegneprogramspråk), og utallige timers lyttetester.

Gold GX-serien fikk for første gang bånddiskanter i stedet for dome. Dette er videreført til den nye Gold-serien. Diskantene er en variant av bånddiskanten fra den dyrere Platinum-serien. Diskantene strekker seg helt opp til 60 kHz, langt over det menneskeøret kan høre. Dette for å oppnå enda lavere forvrengning nede i 18-20 kHz-området. Resultatet skal være en presis og naturlig lyd, både i de høyeste frekvensene, men fordi diskantene er nøyaktige også helt ned til delefrekvensen, skal de også bidra til presis lyd også i det sårbare mellomtoneområdet, hvor øret er mest følsomt.

Komponentene til delefilteret er utvalgt gjennom ”utallige timers lytting”. For å oppnå den optimale isolering av delefilteret, er hvert filter plassert på et separat panel i bunnen av høyttaleren. Intern kabling er Monitor Audios egen PureFlow Silver-kabel.

Annonse

Kabinettene er stive konstruksjoner, som både skal være en fryd for øyet og dessuten være optimale rent lydmessig. Den glatte fronten helt uten skruer eller hull til frontstoff (som i stedet monteres med skjulte neodymmagneter), sammen med de myke kurvene, gir ekstremt få diffraksjoner (støy som oppstår når lydbølger rammer en kantet overflate). Dette er igjen med på å gjøre lyden ren og naturlig – at det også ser bra ut er en kjærkommen bonus, skal vi tro pressemeldingen.

Gold-50-hvid

Utførelse
Kabinettene kan leveres i fem forskjellige utførelser: Svart eller hvit høyglans lakk, mørk valnøtt, lys eik, eller Bubinga-finér, som er en varm, rødlig finér med kraftige åreavtegninger.

hifihuset.no

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Gold-serien til Monitor Audio får en ansiktsløftning.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.