Ny Beethoven Concert Grand Symphony Edition

De vellydende toppmodellene i Concert Grand-serien er tilbake i ny finpusset utgave.

Skrevet av / 23.06.15 - 14:05
Ny Beethoven Concert Grand Symphony Edition

Det er ikke så ofte man kan lese om produktnyheter fra Vienna Acoustics. Det er fordi den østerrikske produsenten liker å ta seg god tid med å utvikle nye produkter. Og når det først kommer noe nytt, er det sjelden snakk om radikale forandringer fra forrige generasjon – det ville jo være det samme som å innrømme at noe var galt med den gamle!

Tidlig Beethoven-modell fra 2002.
Tidlig Beethoven-modell fra 2002.

Viennas Concert Grand-serie med navn etter klassiske komponister, har vært en meget populær høyttalerserie her hjemme, kjent for sin silkemyke og raffinerte lydkarakter. Første generasjon kom tidlig på 2000-tallet, etterfulgt av oppgraderingen Concert Grand i 2005. Deretter kom Vienna-høyttalerne i en ny utgave kalt Symphony Edition. Konstruktør Peter Gansterer har finpusset hver av høyttalermodellene en etter en, først Haydn, Mozart og deretter Beethoven Baby Grand SE.

Nå er tiden endelig kommet til toppmodellen i serien; de slanke og langstrakte Beethoven Concert Grand Symphony Edition. 

Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand Symphony Edition
Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand Symphony Edition

Høyttalerne er nesten prikk like sine forgjengere i utseende, men har fått en rekke forandringer der det virkelig teller, med nye elementer, nytt delefilter og ny sokkel. Diskanten  skal være hentet fra den dyrere Lizst Imperial Grand, det samme gjelder bass-systemet, bestående av 3 x 7″ gjennomsiktige Spidercone basser. Vienna Acoustics nevner også kritisk utvalgte delefilterkomponenter som del av forbedringene. Kabinettet er som vi kjenner det (bare tunet for de nye basselementene), med ekstremt tykk frontbaffel og kledd i utsøkt trefinér eller pianolakk, og står på en metallsokkel med kraftige justerbare spikes.

Den nye Beethoven-versjonen ble først vist under CES-messen i januar, deretter spilt på under high-end messen i München. Nå har de første høyttalerparene nådd våre breddegrader, og vi ser frem til å sjekke ut hva arvtagerne har å by på!

Norsk importør er Interconnect og prisen blir 58.995 kroner. 

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Tivoli Audio slipper ny høyttaler – uten radio

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Scroll to Top