Naim Ovator S800 debuterer

På et high-end show i Hong Kong overrasket Naim alle ved å vise sin nye referansehøyttaler!
Annonse
Annonse
forfatter

Høyttalernyheter fra Naim ser man sjelden oftere enn en gang i skuddåret, og når det i tillegg er snakk om en ny toppmodell er det ekstra spennende. Ovator-serien har imponert oss tidligere, og vi kåret den første modellen, S600, til årets high-end høyttaler i 2010.

De fleste høyttalerprodusenter starter med en referansemodell, hvor teknikken fra denne etterhvert siler nedover i rimeligere modeller. Naim har gjort det litt annerledes, og nå er teknologien fra de mindre Ovator S600 og S400 kulminert i det som blir Naims referansehøyttaler.

Ovator S800 bruker et 82mm diskant/mellomtone element sammen med to 11″ Flat Cone basselementer i et stort og kraftig avstivet kabinett, som hviler fjærbelastet på en sokkel av aluminium. I delefilteret brukes kun høykvalitets komponenter, med spoler og kondensatorer fra Mundorf. Naim Ovator S800 vil også komme i en aktiv versjon med elektronisk delefilter.

Kjernen i høyttalerne er definitivt den spesielle BMR (Balanced Mode Radiator) diskant/mellomtonen som er i stand til å dekke et meget bredt frekvensområde uten oppbrytninger. Etter erfaringen med dette elementet fra S400 og S600 har Naim greid å hente ut enda høyere ytelse. Det 82mm store membranet har nå fått en mer effektiv neodymium ringmagnet, som også tillater et større «utluftingshull» på baksiden av membranet.

Annonse

De to 11 tommers basselementene sitter i individuelle kammer på 40 liter hver, og gjør Ovator S800 i stand til å gjengi bassfrekvenser ned mot 20Hz. I motsetning til S400 og S600 bruker S800 helt flate bassmembraner som skal matche spredningskarakteristikken til BMR elementet enda bedre. De kraftige bassene har 4 tommers talespoler, som i likhet med BMR elementet er ventilerte på baksiden for å unngå trykkforskjeller.

Vi kunne sagt mye mer om disse høyttalerne, men inntil vi faktisk får høre dem, nøyer vi oss med å henvise til Naims grundige white paper på Ovator S800. 

Høyttalerparet som vises på den eksklusive Hong Kong High End-messen er foreløpig de eneste eksemplarene av S800, som etter planen settes i produksjon nå og vil være leveringsklar første kvartal 2013.

Prisen da? Rundt 30.000 pund, eller cirka 280.000 kroner. Det er bare å begynne sparingen!

Annonse

Les testen av Naim Ovator S400 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.