Search
Generic filters

Nå kommer Gallo Strada 2 til Europa

Strada er Anthony Gallo Acoustics’ kompakthøyttaler i high-end-klassen. Nå kommer den nye Strada 2.

Strada er i bunn og grunn toppen av gulvmodellen Reference 3.5. To kuler av noen mellomtoner er symmetrisk plassert over og under en spesiell sylinderformet bånddiskant kalt CDT III (Cylindrical Diaphragm Transduser, 3. generasjon). Dette gir høyttaleren et spesielt utseende, og den horisontale senterversjonen minner mer om noen flueøyne enn noe annet.

Senterhøyttaleren minner litt om ansiktet til en flue.
Senterhøyttaleren minner litt om ansiktet til en flue.

Diskanten har en spredning på hele 300 grader, helt uten delefilter for best mulig dynamikk og faserespons. I stedet ruller den mekanisk av ved nedre frekvensgrense.

Forbedringer
I sin nyeste versjon, Strada 2, er det gjort flere forbedringer. Blant annet er mellomtonene skiftet ut til nye med større ferrittmagneter for bedre kontroll. Men det er i diskanten mesteparten av magien sitter. Nedre frekvensgrense for denne er økt fra 3 kHz til 6 kHz. Siden det ikke finnes noe delefilter, er dette gjort ved å fjerne to lag fra talespolen.

Velg mellom svarte eller nøytralt metalliske kulekabinetter.
Velg mellom svarte eller nøytralt metalliske kulekabinetter.

Forbedringene denne lille justeringen har gjort skal være dramatiske. For det første økes følsomheten med 3 dB, altså trenger du bare halvparten av forsterkerkraften for å få samme lydnivå som forgjengeren. Lavere induktans, lavere bevegelig masse i tillegg til et smalere magnetisk gap gir bedre transientrespons og høyere detaljnivå.

Jevn spredning
I tillegg sies det nye bølgemønsteret i elementet å imitere en mini ”line source”-diskant fra 1 kHz og opp, og sprer lyden i rommet lignende et horn men med ekte 180 graders horisontal spredning fra øvre til nedre frekvensområde. Spredningen er altså snevret inn fra 300 til 180 grader, men da over et mer lineært frekvensområde. Høyttaleren skal nå dessuten gi samme lydsignatur enten det er meget lavmælt eller tordnende høyt, uten tap av detaljer, sammenheng eller tredimensjonalitet. Dette i følge en mail Anthony Gallo skrev til anmelderen i 6moons.

Anthony Gallo påstår videre at Strada 2 fungerer like godt i nærfeltsoppsett hvor lytteren sitter 30 cm unna, til godt over 10 meter unna. Og siden dette er egenskaper som også gjør høyttaleren akustisk optimal som en utendørshøyttaler, er det etter hvert planer om å lansere nettopp en utendørsvariant.

Storebror Gallo Reference 3.5.
Storebror Gallo Reference 3.5.

I likhet med Reference 3.5 har Strada 2 nå fått en såkalt OPT2-kobling (Optimized Pulse Technology), som skal hindre statisk elektrisitet fra høyttalerterminalen.

Subwoofer anbefales
Gallo Strada 2 kan brukes alene, men med en nedre frekvensgrense på 68 Hz gjør de seg best med en subwoofer (eller to!). Til dette formålet vil vi tro Gallos oppgraderte subwoofere TR-1D og aller helst TR-3D bør funke brillefint.

Pris på Gallo Strada 2 er 9.500 kroner pr. stk, altså 19.000 kr pr. par.

norskaudioteknikk.no
roundsound.com

P.S. På grunn av at Strada 2 nå ettersigende låter bedre enn selv gulvmodellen Reference 3.5, jobbes det nå med en oppgradering av storebroren, nemlig Reference 4.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.