Nå kommer Gallo Strada 2 til Europa

Strada er Anthony Gallo Acoustics’ kompakthøyttaler i high-end-klassen. Nå kommer den nye Strada 2.
Annonse
Annonse
forfatter

Strada er i bunn og grunn toppen av gulvmodellen Reference 3.5. To kuler av noen mellomtoner er symmetrisk plassert over og under en spesiell sylinderformet bånddiskant kalt CDT III (Cylindrical Diaphragm Transduser, 3. generasjon). Dette gir høyttaleren et spesielt utseende, og den horisontale senterversjonen minner mer om noen flueøyne enn noe annet.

Senterhøyttaleren minner litt om ansiktet til en flue.
Senterhøyttaleren minner litt om ansiktet til en flue.

Diskanten har en spredning på hele 300 grader, helt uten delefilter for best mulig dynamikk og faserespons. I stedet ruller den mekanisk av ved nedre frekvensgrense.

Forbedringer
I sin nyeste versjon, Strada 2, er det gjort flere forbedringer. Blant annet er mellomtonene skiftet ut til nye med større ferrittmagneter for bedre kontroll. Men det er i diskanten mesteparten av magien sitter. Nedre frekvensgrense for denne er økt fra 3 kHz til 6 kHz. Siden det ikke finnes noe delefilter, er dette gjort ved å fjerne to lag fra talespolen.

Velg mellom svarte eller nøytralt metalliske kulekabinetter.
Velg mellom svarte eller nøytralt metalliske kulekabinetter.

Forbedringene denne lille justeringen har gjort skal være dramatiske. For det første økes følsomheten med 3 dB, altså trenger du bare halvparten av forsterkerkraften for å få samme lydnivå som forgjengeren. Lavere induktans, lavere bevegelig masse i tillegg til et smalere magnetisk gap gir bedre transientrespons og høyere detaljnivå.

Jevn spredning
I tillegg sies det nye bølgemønsteret i elementet å imitere en mini ”line source”-diskant fra 1 kHz og opp, og sprer lyden i rommet lignende et horn men med ekte 180 graders horisontal spredning fra øvre til nedre frekvensområde. Spredningen er altså snevret inn fra 300 til 180 grader, men da over et mer lineært frekvensområde. Høyttaleren skal nå dessuten gi samme lydsignatur enten det er meget lavmælt eller tordnende høyt, uten tap av detaljer, sammenheng eller tredimensjonalitet. Dette i følge en mail Anthony Gallo skrev til anmelderen i 6moons.

Annonse

Anthony Gallo påstår videre at Strada 2 fungerer like godt i nærfeltsoppsett hvor lytteren sitter 30 cm unna, til godt over 10 meter unna. Og siden dette er egenskaper som også gjør høyttaleren akustisk optimal som en utendørshøyttaler, er det etter hvert planer om å lansere nettopp en utendørsvariant.

Storebror Gallo Reference 3.5.
Storebror Gallo Reference 3.5.

I likhet med Reference 3.5 har Strada 2 nå fått en såkalt OPT2-kobling (Optimized Pulse Technology), som skal hindre statisk elektrisitet fra høyttalerterminalen.

Subwoofer anbefales
Gallo Strada 2 kan brukes alene, men med en nedre frekvensgrense på 68 Hz gjør de seg best med en subwoofer (eller to!). Til dette formålet vil vi tro Gallos oppgraderte subwoofere TR-1D og aller helst TR-3D bør funke brillefint.

Pris på Gallo Strada 2 er 9.500 kroner pr. stk, altså 19.000 kr pr. par.

norskaudioteknikk.no
roundsound.com

Annonse

P.S. På grunn av at Strada 2 nå ettersigende låter bedre enn selv gulvmodellen Reference 3.5, jobbes det nå med en oppgradering av storebroren, nemlig Reference 4.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.