Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå kan du kjøpe disse

Italienerne skaper noen av det fineste vi vet om, som høyttalerne fra Franco Serblin.

Skrevet av / 18.12.15 - 15:38
Nå kan du kjøpe disse

De færreste har hørt om Franco Serblin, men du skal ikke være mer enn middels interessert i hi-fi for å ha hørt om Sonus faber. Han var nemlig grunnlegger av Sonus faber i 1980, og er mannen bak berømte milepæler som Electra Amator og Extrema.

For ikke å glemme den unike 2.1 kombinasjonen kalt Snail. Med to små høyttalere festet til en subwoofer via to trebjelker.

Da Sonus faber etter mange år fikk nye eiere, forlot Serblin selskapet og startet Franco Serblin, som naturlig nok laget høyttalere. Ikke så lenge etterpå dør Serblin, men han rakk og utvikle de to høyttalerne som nå er i salg. Accordo og Ktema. Selskapet drives videre av hans svigersønn.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

De to høyttalermodellene har nå fått norsk distribusjon, og er tilgjengelige via Soundofheaven. Den kompakte stativmodellen heter Accordo og koster 66.000 kr i ekte heltreverk av valnøtt, eller 70.000 kr om man velger grålakkert heltre.

Accordo er en 36 cm høy modell med et spesiallaget 15 cm basselement, hvor membranen er laget i kuttet papirfiber, kombinert med en 29 mm diskant med silkemembran, utviklet av Ragnar Lian. Følsomheten er relativt god med 87 dB (4 ohm), og de rekker over et frekvensområde på 40 – 33.000 hz. Ganske bra for en så pass liten høyttaler.

Liten kan kan knapt kalle den gulvstående Ktema, som koster 237.000 kr i Semi-Matte Sycamore, eller 240.000 kr i høyglans sort.

Ktema er 110 kg tung, men bare 111 cm høy. Til gjengjeld er høyttaleren som rekker ned til 26 hz og har en følsomhet på 90 dB, bare 111 cm høy.

Her bruker man to 22 cm basser med lettmetallmembraner, og to 10 cm mellomtoner i kombinasjon med det samme 29mm diskantelementet som brukes i Accordo.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

SE: Audioconcept.se

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top