Nå kan du høre denne fantastiske høyttaleren!

Norsk Audio Teknikk har nemlig de suverene - og rådyre - Vivid Audio Giya G3 inne til demo.
forfatter

Om du løper og kjøper vår nyeste utgave av bladet, altså L&B nr 5, kan du lese en superbegeistret Sven Biléns anmeldelse, hvor superlativene sitter løst. Han hadde ikke noe annet valg enn å gi denne high-end-høyttaleren seks stjerner av seks mulige!

”Lydbildet er makeløst stort og det er en ren nytelse å sitte foran disse herlige høyttalerne som ”ticks all the right boxes” og få musikken servert på sølvfat. Dette er toppklasse!” skriver en oppglødet anmelder.

Høyttalerne er altfor dyre for folk med normal lommebok, med en prislapp på ikke så snaue 265.000 kroner for et par.

Vi kan imidlertid glede de som bor i eller rundt hovedstaden, med at Norsk Audio Teknikk har fått inn et par og er mer enn villige til å la besøkende få en grundig men uhøytidelig og kaffeserverende lytt!

Om Vivid Audio
Vivid Audio produserer sine egne elementer og utvikler alle høyttalerkabinettene i eget verksted. Philip Guttentag, sammen med Robert Trunz, tidligere toppsjef hos Bowers & Wilkins, fikk med seg Laurence Dickie, kjent som oppfinneren av
B&W Matrix og designeren av en av hi-fi-verdens mest omtalte høyttalere – Nautilus. Dickie har tydeligvis ennå ikke vært tømt for ideer når han har gått løs på den nye innovasjonen til det nystartede selskapet.

Et sentralt prinsipp hos Dickie har vært å strebe etter en høyttalerutforming fri for resonans og refleksjon. Vår hørsel er meget følsom for nettopp disse effektene. Tilstedeværelsen av resonanser og refleksjoner i en høyttaler er med på å farge lyden negativt, og maskere for enkelte frekvensområder. For Vivid Audio er det endelige målet å oppnå bedre gjengivelse ved å redusere disse effektene til et neglisjerbart nivå.

Les hele vår test i bladet som er ute nå, og enda bedre, stikk innom og ta en lytt selv!

Norsk Audio Teknikk holder til i Ullevålsveien 13, på St. Hanshaugen i Oslo.

Importør er acoustictuning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.