Nå kan du høre denne fantastiske høyttaleren!

Norsk Audio Teknikk har nemlig de suverene - og rådyre - Vivid Audio Giya G3 inne til demo.

Om du løper og kjøper vår nyeste utgave av bladet, altså L&B nr 5, kan du lese en superbegeistret Sven Biléns anmeldelse, hvor superlativene sitter løst. Han hadde ikke noe annet valg enn å gi denne high-end-høyttaleren seks stjerner av seks mulige!

”Lydbildet er makeløst stort og det er en ren nytelse å sitte foran disse herlige høyttalerne som ”ticks all the right boxes” og få musikken servert på sølvfat. Dette er toppklasse!” skriver en oppglødet anmelder.

Høyttalerne er altfor dyre for folk med normal lommebok, med en prislapp på ikke så snaue 265.000 kroner for et par.

Vi kan imidlertid glede de som bor i eller rundt hovedstaden, med at Norsk Audio Teknikk har fått inn et par og er mer enn villige til å la besøkende få en grundig men uhøytidelig og kaffeserverende lytt!

Om Vivid Audio
Vivid Audio produserer sine egne elementer og utvikler alle høyttalerkabinettene i eget verksted. Philip Guttentag, sammen med Robert Trunz, tidligere toppsjef hos Bowers & Wilkins, fikk med seg Laurence Dickie, kjent som oppfinneren av
B&W Matrix og designeren av en av hi-fi-verdens mest omtalte høyttalere – Nautilus. Dickie har tydeligvis ennå ikke vært tømt for ideer når han har gått løs på den nye innovasjonen til det nystartede selskapet.

Et sentralt prinsipp hos Dickie har vært å strebe etter en høyttalerutforming fri for resonans og refleksjon. Vår hørsel er meget følsom for nettopp disse effektene. Tilstedeværelsen av resonanser og refleksjoner i en høyttaler er med på å farge lyden negativt, og maskere for enkelte frekvensområder. For Vivid Audio er det endelige målet å oppnå bedre gjengivelse ved å redusere disse effektene til et neglisjerbart nivå.

Les hele vår test i bladet som er ute nå, og enda bedre, stikk innom og ta en lytt selv!

Norsk Audio Teknikk holder til i Ullevålsveien 13, på St. Hanshaugen i Oslo.

Importør er acoustictuning

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver å komme unna med uselgelige varer. Slik unngår du feilkjøp.
Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.