s.096

Mange leter etter et møbel å stable anlegget i. Men hva med et møbel som er anlegget? Et skikkelig anlegg med alt man trenger.

De har begynt å dukke opp hos møbelkjedene. Stereobenker i plastfinerte sponplater med innebygde høyttalere. Slike som man stabler en tv oppå, og anlegget inni, og så slipper man å ha høyttalere stående framme. En løsning som er så praktisk at selv mor faller for den.

Lydkvaliteten derimot, er knapt på nivå med forgagne tiders radiokabinetter. Slike som stod langs kortveggen hjemme hos bestefar. Med sjalusidører som skjulte en plateskifter, en radio med minst fem bølger og en spolebåndspiller. Et praktmøbel i vakkert håndverk, som også var familiens underholdningsalter.

Den tiden er ikke forbi. For folkene hos sveitsiske Geneva Lab har tydeligvis god hukommelse. Kanskje er det derfor de syntes at et skikkelig radiokabinett var en god idé. De har tatt iPod-anlegget vi testet i 2007, Geneva Lab XL, og dratt strikken enda et par hakk og laget XXL.

XXL er et vaskeekte moderne radiokabinett. Med spalteladet CD-spiller, iPod-docking og tilkobling av andre lydkilder, som en DVD- eller Blu-Ray-spiller, og selvsagt flatskjermen. Alt er innebygget i en 168 cm bred benk, i sort eller hvit høyglans, og tro oss, dette er noe ganske annet enn et foliert sponplatekabinett med billige høyttalerelementer fra Møbelkjeden.
Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.