Search
Generic filters

Musikk i alle rom

Cabasse vil ta over hjemmet ditt, med Stream 1 og Stream Source. Som også støtter høyoppløst musikk.

Stream-serien er franske Cabasse sitt bidrag til enkel multiromsløsning for musikk. Enten du har musikken lagret på din nettverkstilkoblete datamaskin, mobiltelefonen eller nettbrettet, får du spilt den av direkte på Cabasse-anlegget.

Multirom
Stream-anleggene kobles til nettverket via Ethernet eller trådløs Wi-Fi, og flere kan kobles til samme nettverket for multiroms musikkavspilling. For å spille av musikken fra din PC eller Mac via DLNA bruker du appen Cabasse Stream Audio Control, som gir enkel tilgang til musikken, og du kan opprette og redigere spillelister direkte i appen. Her kan du også bla mellom tusenvis av internettradiostasjoner takket være innebygd vTuner. Det gjelder også de fleste norske radiostasjoner.

Filformater
Anleggene støtter mange filformater, deriblant WAV, AIFF, ALAC, FLAC opptil 24-bit/96kHz, AAC, MP3 og WMA. Dette gjelder både via DLNA, og dessuten fra USB-minnepinne.

Musikk lagret på mobiltelefonen eller nettbrettet strømmes til anlegget via Bluetooth. For å bruke strømmetjenester som Spotify og Wimp, er det slik du må gjøre det.

Koaksialelementer
Cabasse er først og fremst kjent for sine høyttalere, og i selv de billigste høyttalerne har de egenproduserte høyttalerelementer. For å få best mulig faseovergang fra mellomtone til diskant, brukes koaksialelementer. Det betyr at diskantelementet sitter i midten av mellomtonen, som gir en perfekt akse uansett hvor du sitter i forhold til høyttaleren. Dette gir et mer distinkt stereoperspektiv, enn hvis diskantelementet sitter over mellomtonen, som gir litt ulik avstand mellom disse og dermed en faseglipp ved delefrekvensen.

Cabasse Stream 1 kan stå, ligge eller henge på vegg.
Cabasse Stream 1 kan stå, ligge eller henges på vegg.

Stream 1: 360 graders hi-fi-lyd
Stream 1 er et slankt men relativt storvokst alt-i-ett-system som enten kan ligge, stå eller henges på vegg. Dette er en direkte utfordrer til anlegg som for eksempel B&W Zeppelin Air, og er en naturlig utbyggelse av 2.1-anlegget Stream 3 (test av Stream 3 kommer i L&B nr 12). Hør musikken fra nettverksdatamaskinen, USB-minnepinne eller fra mobilen via Bluetooth (aptX). NFC støttes, slik at du bare fører mobiltelefonen (som også må støtte NFC) bort til anlegget, for å lenke sammen med Bluetooth.

Cabasse Stream Source utvider ditt eksisterende stereoanlegg med høykvalitets strømming.
Cabasse Stream Source utvider ditt eksisterende stereoanlegg med høykvalitets strømming.

Stream Source: Strømming til stereoanlegget
Om du har et bra stereoanlegg fra før, men ønsker nettverksstrømming, kan Stream Source være tingen. Denne gir full strømmefunksjonalitet som Stream 1 og 3, og har en høykvalitets digitalomvandler for å fôre din forsterker med best mulig lyd. Har du dessuten en påkostet digitalomvandler fra før, har Stream Source både koaksial og optisk digitalutgang til dette formålet. Som hos Stream 1 finnes NFC-tilkobling for Bluetooth.

Priser
Stream 1: ca 5.200 kr
Stream Source: ca 3.200 kr

Stream 3 er allerede tilgjengelig. Stream 1 og Source kommer i november. Alle produkter er tilgjengelige i hvit eller svart høyglans.

taaimport.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.