Nyhet

Musical Fidelity LS3/5A

Følger den originale oppskriften til punkt og prikke.

Skrevet av / 01.06.23 - 10:30
Musical Fidelity LS3/5A

En av de minste nyhetene på årets high-end event i München, var Musical Fidelitys avsløring av deres egen versjon av den berømte LS3/5A. Den bittelille monitorhøyttaleren som ble skapt på midten av 70-tallet, som en lyttemonitor for BBC radio og kringkasting.

De opprinnelige kravspesifikasjonene, var en kompakt høyttaler som tok lite plass og kunne brukes i en OB-buss, med et større fokus på tydelig mellomtone enn dypbass. Derfor er det ikke mye informasjon under 100 Hz fra de små høyttalerne.

Foto Musical Fidelity

Men du verden for en mellomtone. Høyttalerne ble raskt populære utenfor studio også, og ble produsert på lisens fra BBC av mange produsenter. Rogers er den mest kjente, men LS3/5A ble også produsert av KEF, Spendor og Harbeth, blant andre.

Nå kan Musical Fidelity føyes til den lange listen av produsenter av LS3/5A.

De mener selv at de lager sin egen variant, men ingenting tyder på at de avviker fra den originale oppskriften.

Høyttalerne har en 110 mm bass/mellomtone, og en 19 mm domediskant i et 19 cm bredt og 30,5 cm høyt kabinett. De er på 15 Ohm og rekker over et frekvensområde på 80 til 20.000 Hz, med svært lav følsomhet på 82,5 dB.

Prisen er oppgitt til 2500 Euro per par, som gjør Musical Fidelitys utgave svært konkurransedyktig sammenlignet med konkurrentenes versjoner av samme høyttaler.

Musical Fidelity er ikke eferdig med LS3/5A, de skal også produsere sin egen versjon av den større LS5/9. Den har en 21 cm bass/mellomtone, kombinert med en større 34 mm domediskant, og rekker over et større frekvensområde på 50 til 20.000 Hz.

MF-LS3:5A _DSC0709-Bearbeitet
<
>

 

Les også Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top