Morel fornyer Ocave-serien

Octave-serien fra Morel finnes i ny utgave, nå under navnet Octave 6.
forfatter

Den nye Octave 6-serien har så langt to modeller; kompakthøyttaleren Octave 6B og gulvmodellen Octave 6F.

Kabinettene er rundere enn tidligere, og håndpolert med seks lag med lakk pianolakk. Velg mellom svart eller hvit. Grillene som dekker høyttalerelementene er utført med tanke på å farge lyden minst mulig, slik at det er nært umulig å høre forskjell på om høyttalernes griller er av eller på.

Ingen innvendig demping
Det spesielle med innsiden av kabinettene er at de er helt frie for dempemateriale. I stedet har Morel studert vinkler i samspill med kabinettmaterialets resonnerende egenskaper. Den vertikale frontplata står mot akustiske åpninger inne i kabinettet, som bryter opp stående lydbølger. Dermed kan kabinettet vibrere sammen med høyttalerelementene på en kontrollert måte, hvilket til syvende og sist sies å resultere i et meget naturlig og åpent lydbilde.

Høyttalerelementene
Det er selve høyttalerelementene som sies å være ”hjertet og sjelen i den nye serien”. Det nye mellombasselementet benytter en talespole på hele 3 tommer, aluminium over titan, mens diskanten har en 1,1 tommers silkedome overflatebehandlet med Acuflex. Dette skal gjøre at domen tåler høyere lydtrykk uten å bryte opp i forvrengning. Det eneste vi finner ut om Acuflex andre steder er at stoffet brukes i medisinen som smertelindrende og febernedsettende. Men vi får ikke gå ut fra at diskantdomen er laget av Paracet…

Gulvhøyttaleren Octave 6F har i tillegg to sidemonterte 9-tommers basselementer i en isobarisk konfigurasjon. Altså det ene elementet sitter bakom det andre, skjult inni kabinettet.

Delefilteret har fått teknologi fra Morels referansehøyttaler, Fat Lady, og sies å bevare livet og dynamikken i lydsporet, for en størst mulig live-følelse.

Prisene på de to modellene er 22.900 kroner for kompaktmodellen Octave 6B uten stativ, og 41.900 kroner for gulvhøyttaleren Octave 6F.

pmaudio.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.