Search
Generic filters

Morel fornyer Ocave-serien

Octave-serien fra Morel finnes i ny utgave, nå under navnet Octave 6.

Den nye Octave 6-serien har så langt to modeller; kompakthøyttaleren Octave 6B og gulvmodellen Octave 6F.

Kabinettene er rundere enn tidligere, og håndpolert med seks lag med lakk pianolakk. Velg mellom svart eller hvit. Grillene som dekker høyttalerelementene er utført med tanke på å farge lyden minst mulig, slik at det er nært umulig å høre forskjell på om høyttalernes griller er av eller på.

Ingen innvendig demping
Det spesielle med innsiden av kabinettene er at de er helt frie for dempemateriale. I stedet har Morel studert vinkler i samspill med kabinettmaterialets resonnerende egenskaper. Den vertikale frontplata står mot akustiske åpninger inne i kabinettet, som bryter opp stående lydbølger. Dermed kan kabinettet vibrere sammen med høyttalerelementene på en kontrollert måte, hvilket til syvende og sist sies å resultere i et meget naturlig og åpent lydbilde.

Høyttalerelementene
Det er selve høyttalerelementene som sies å være ”hjertet og sjelen i den nye serien”. Det nye mellombasselementet benytter en talespole på hele 3 tommer, aluminium over titan, mens diskanten har en 1,1 tommers silkedome overflatebehandlet med Acuflex. Dette skal gjøre at domen tåler høyere lydtrykk uten å bryte opp i forvrengning. Det eneste vi finner ut om Acuflex andre steder er at stoffet brukes i medisinen som smertelindrende og febernedsettende. Men vi får ikke gå ut fra at diskantdomen er laget av Paracet…

Gulvhøyttaleren Octave 6F har i tillegg to sidemonterte 9-tommers basselementer i en isobarisk konfigurasjon. Altså det ene elementet sitter bakom det andre, skjult inni kabinettet.

Delefilteret har fått teknologi fra Morels referansehøyttaler, Fat Lady, og sies å bevare livet og dynamikken i lydsporet, for en størst mulig live-følelse.

Prisene på de to modellene er 22.900 kroner for kompaktmodellen Octave 6B uten stativ, og 41.900 kroner for gulvhøyttaleren Octave 6F.

pmaudio.no

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.