SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Morel fornyer Ocave-serien

Octave-serien fra Morel finnes i ny utgave, nå under navnet Octave 6.

Den nye Octave 6-serien har så langt to modeller; kompakthøyttaleren Octave 6B og gulvmodellen Octave 6F.

Kabinettene er rundere enn tidligere, og håndpolert med seks lag med lakk pianolakk. Velg mellom svart eller hvit. Grillene som dekker høyttalerelementene er utført med tanke på å farge lyden minst mulig, slik at det er nært umulig å høre forskjell på om høyttalernes griller er av eller på.

Ingen innvendig demping
Det spesielle med innsiden av kabinettene er at de er helt frie for dempemateriale. I stedet har Morel studert vinkler i samspill med kabinettmaterialets resonnerende egenskaper. Den vertikale frontplata står mot akustiske åpninger inne i kabinettet, som bryter opp stående lydbølger. Dermed kan kabinettet vibrere sammen med høyttalerelementene på en kontrollert måte, hvilket til syvende og sist sies å resultere i et meget naturlig og åpent lydbilde.

Høyttalerelementene
Det er selve høyttalerelementene som sies å være ”hjertet og sjelen i den nye serien”. Det nye mellombasselementet benytter en talespole på hele 3 tommer, aluminium over titan, mens diskanten har en 1,1 tommers silkedome overflatebehandlet med Acuflex. Dette skal gjøre at domen tåler høyere lydtrykk uten å bryte opp i forvrengning. Det eneste vi finner ut om Acuflex andre steder er at stoffet brukes i medisinen som smertelindrende og febernedsettende. Men vi får ikke gå ut fra at diskantdomen er laget av Paracet…

Gulvhøyttaleren Octave 6F har i tillegg to sidemonterte 9-tommers basselementer i en isobarisk konfigurasjon. Altså det ene elementet sitter bakom det andre, skjult inni kabinettet.

Delefilteret har fått teknologi fra Morels referansehøyttaler, Fat Lady, og sies å bevare livet og dynamikken i lydsporet, for en størst mulig live-følelse.

Prisene på de to modellene er 22.900 kroner for kompaktmodellen Octave 6B uten stativ, og 41.900 kroner for gulvhøyttaleren Octave 6F.

pmaudio.no

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.
Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.