Monster-sub fra Magico

Lider du av dypbass-mangel? Da kan Magicos nye subwoofer være rett medisin, bare du har finansene i orden...

Magico S7 er ikke nødvendigvis de første høyttalerne som behøver basshjelp. Men mye vil ha mer…

Magico er et navn som ofte kommer opp når man diskuterer verdens beste høyttalerprodusenter. Det amerikanske firmaet ledet av industridesigner Alon Wolf står bak noen av de mest høyteknologiske kreasjonene i high-end bransjen segmentet. Et kjennetegn for Magico-høyttalerne er den utstrakte bruken av aluminium både utvendig og innvendig i kabinettet, for å oppnå en stiv og vibrasjonsfri konstruksjon. Det bidrar til at høyttalerne havner i tungvektsklassen, målt i kilo såvel som kroner. Til gjengjeld resulterer det i en tilnærmet forvrengningsfri, realistisk og ultradynamisk lydkarakter, som har satt merket på kartet.

Magico QSub15
Magico QSub15

Magicos høyttalere er ikke akkurat kjent for å mangle dypbass. Likevel er det ikke uvanlig for eierne å supplere med en subwoofer eller to for å forbedre bassresponsen ytterligere. Til dette formålet tilbyr Magico de kolossale QSub15 og 18 som leveres med henholdsvis doble 15″ og 18″ basselementer som spiller mot hverandre, koblet til en 6000(!) watts forsterker. Prislapp: Fra 250.000-400.000 kroner!

Magico S-sub
Magico S-sub

Det hører med til historien at QSub er laget for å matche de kompromissløse høyttalere i Q-serien, som allerede går meget dypt i bassen. Nå finnes det også et rimeligere alternativ i S-serien, kalt S-sub. Den har doble 12″ basselementer i stående konfigurasjon, som drives av en innebygd 2500 watts forsterker. Både forsterker og elementer er Magicos egen design. Kabinettet er av trykkammer-typen, og som man kan forvente laget av aluminum, med 0,5″ tykke buede profiler og rikelig med innvendig avstivning for å motvirke resonanser. Hvilket er på sin plass med bass av dette kaliberet.  Magico er litt sparsommelige med spesifikasjonene, men nevner ytelse på 120dB målt ved 20Hz og under 1% forvrengning. Hvilket skaper forventninger om meget kraftfull, utstrakt og ren dypbassgjengivelse.

Vektskåla stopper for øvrig på 113 kilo og rundt 160.000 kroner (avhengig av vekslingskurs) for en S-Sub, som nå skal være leveringsklar fra produsenten.

Les også: Magico S7 – Toppmodell med diamantmembran

Magico.net

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.