Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Monster-sub fra Magico

Lider du av dypbass-mangel? Da kan Magicos nye subwoofer være rett medisin, bare du har finansene i orden...

Skrevet av / 05.10.15 - 13:22
Monster-sub fra Magico
Magico S7 er ikke nødvendigvis de første høyttalerne som behøver basshjelp. Men mye vil ha mer…

Magico er et navn som ofte kommer opp når man diskuterer verdens beste høyttalerprodusenter. Det amerikanske firmaet ledet av industridesigner Alon Wolf står bak noen av de mest høyteknologiske kreasjonene i high-end bransjen segmentet. Et kjennetegn for Magico-høyttalerne er den utstrakte bruken av aluminium både utvendig og innvendig i kabinettet, for å oppnå en stiv og vibrasjonsfri konstruksjon. Det bidrar til at høyttalerne havner i tungvektsklassen, målt i kilo såvel som kroner. Til gjengjeld resulterer det i en tilnærmet forvrengningsfri, realistisk og ultradynamisk lydkarakter, som har satt merket på kartet.

Magico QSub15
Magico QSub15

Magicos høyttalere er ikke akkurat kjent for å mangle dypbass. Likevel er det ikke uvanlig for eierne å supplere med en subwoofer eller to for å forbedre bassresponsen ytterligere. Til dette formålet tilbyr Magico de kolossale QSub15 og 18 som leveres med henholdsvis doble 15″ og 18″ basselementer som spiller mot hverandre, koblet til en 6000(!) watts forsterker. Prislapp: Fra 250.000-400.000 kroner!

Magico S-sub
Magico S-sub

Det hører med til historien at QSub er laget for å matche de kompromissløse høyttalere i Q-serien, som allerede går meget dypt i bassen. Nå finnes det også et rimeligere alternativ i S-serien, kalt S-sub. Den har doble 12″ basselementer i stående konfigurasjon, som drives av en innebygd 2500 watts forsterker. Både forsterker og elementer er Magicos egen design. Kabinettet er av trykkammer-typen, og som man kan forvente laget av aluminum, med 0,5″ tykke buede profiler og rikelig med innvendig avstivning for å motvirke resonanser. Hvilket er på sin plass med bass av dette kaliberet.  Magico er litt sparsommelige med spesifikasjonene, men nevner ytelse på 120dB målt ved 20Hz og under 1% forvrengning. Hvilket skaper forventninger om meget kraftfull, utstrakt og ren dypbassgjengivelse.

Vektskåla stopper for øvrig på 113 kilo og rundt 160.000 kroner (avhengig av vekslingskurs) for en S-Sub, som nå skal være leveringsklar fra produsenten.

Les også: Magico S7 – Toppmodell med diamantmembran

Magico.net

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top