TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ny Silver 7G-serie fra Monitor Audio

Den sjuende generasjon av Silver-serien lover oss bedre kvalitet på både lyd og utførelse.

forfatter
Publisert 13.11.21 - 08:00

Siden Monitor Audio slapp første generasjon av Silver-serien i 1999 har høyttalerserien gått gjennom små men viktige forbedringer i evolusjonen, frem til i dag. Nå er de her i sin syvende og hittil siste generasjon, med ytterligere småpussing på både lyd og utførelse.

Selv om ikke Silver-serien er de rimeligste høyttalerne til den britiske produsenten, er det gjerne den serien som har stukket seg ut med høyest valuta for pengene. Det er her hi-fi-opplevelsene for alvor begynner å ta av, og spesielt gulvhøyttalerne har pleid å overraske oss positivt her. Sist i 2018, da var det Silver 300 som fikk æren av å fylle testrommet med nøytral, oppløst lyd og meget ryddig lyd. Det eneste vi savnet var i bassen, som fremsto som litt slank. Det håper og tror vi har blitt håndtert bedre i 7G-serien.

ma_silver_500_ash_lifestyle
Foto: Monitor Audio

Bedre ytelse mot pris

Silver 7G består av både gulvhøyttalere, stativhøyttalere, Atmos-høyttalere, senterkanal, subwoofer og bakhøyttalere som kan monteres på vegg eller stativ. I sin sjuende generasjon er serie «oppgradert på en rekke viktige punkter og setter en ny standard for pris / ytelse i sin klasse,» i følge importøren.

Med unntak av hjemmekinohøyttalerne, som finnes i matt hvit eller blank svart farge, så kommer de øvrige høyttalerne i tillegg i svart eik, naturlig valnøtt, og asketre. Dette gjelder også senterhøyttaleren C250.

Monitor Audio silver 300 silver 7g
Foto: Monitor Audio

Forbedrede teknologier

Monitor Audios RST – Rigid Surface Technology – har kommet i forbedret versjon (RST II). Dette er et mønster av fordypninger i høyttalermembranen, hvor mønsteret er nøye utregnet for å gi både bedre stabilitet og mer naturlige resonanser. Ved å stive opp membranen med fordypninger, kan man lage den enda tynnere, og siden mindre materialer blir lettere materialer, er økt hurtighet resultatet.

Diskanten sitter i en bølgeleder som Monitor Audio kaller Uniform Dispersion Waveguide II, også denne forbedret siden forrige variant. Den nye bølgelederen er nøye utregnet med simuleringsverktøy, og er videreutviklet med en kompensasjonsring som ligger over opphenget og diskantdomen. Den nye bølgelederen skal øke følsomhet og redusere forvrengning, og dessuten jevner ut frekvensgjengivelsen over 10 kHz. Resultatet er en høyttaler som kan spille høyere enn før, og som låter mer behagelig. Vi syntes Silver 300 kunne låte vel friskt i diskanten, så dette er en velkommen nyhet. Spredningen skal også være bedre, med en videre «sweet-spot», og man har kunnet senke delefrekvensen til under området hvor øret er veldig følsomt for faseforskyvninger.

Monitor Audio Silver 7G
Foto: Monitor Audio

Videre er diskantelementet oppdatert, med ny magnetstruktur, nytt grilldesign og bakkammer. Alt for at den keramisk-bekledte aluminium/magnesium-domen (C-CAM) skal kunne vandre mer lineært og gi jevnere frekvensrespons.

Også bass- og mellomtonemembranene har C-CAM-materiale, og Monitor Audio har gjort justeringer i legeringen for å gjøre elementene enda stivere og lettere enn før, så de kan spille høyere uten forvrengning. Opphengene er også forbedret siden sist.

Til slutt er delefiltrene forbedret med ny design, og kabinettene har også fått seg en liten finpuss – og har dessuten fått nye og bedre føtter.

MA_Silver_300AV_White_Lifestyle_2(1)1394464218_scaled_1280-L&B scaled
Foto: Monitor Audio

Her er Monitor Audio Silver 7G-modellene

Gulvstående

 • Silver 200 7G  17.990 kr (par)
 • Silver 300 7G  21.990 kr (par)
 • Silver 500 7G  25.990 kr (par)

Kompakthøyttalere

 • Silver 50 7G  8.990 kr (par)
 • Silver 100 7G  11.990 kr (par)

Øvrige

 • Senterhøyttaler: Silver C250 7G  8.990 kr (stk)
 • Bakhøyttalere: Silver FX 7G  8.990 kr (par)
 • Atmos-høyttalere: Silver AMS 7G  9.990 kr (par)

Web: soundgarden.no

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Engelske Lowther er tilbake med Almira Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend