Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny Silver 7G-serie fra Monitor Audio

Den sjuende generasjon av Silver-serien lover oss bedre kvalitet på både lyd og utførelse.

Skrevet av / 13.11.21 - 08:00
Ny Silver 7G-serie fra Monitor Audio

Siden Monitor Audio slapp første generasjon av Silver-serien i 1999 har høyttalerserien gått gjennom små men viktige forbedringer i evolusjonen, frem til i dag. Nå er de her i sin syvende og hittil siste generasjon, med ytterligere småpussing på både lyd og utførelse.

Selv om ikke Silver-serien er de rimeligste høyttalerne til den britiske produsenten, er det gjerne den serien som har stukket seg ut med høyest valuta for pengene. Det er her hi-fi-opplevelsene for alvor begynner å ta av, og spesielt gulvhøyttalerne har pleid å overraske oss positivt her. Sist i 2018, da var det Silver 300 som fikk æren av å fylle testrommet med nøytral, oppløst lyd og meget ryddig lyd. Det eneste vi savnet var i bassen, som fremsto som litt slank. Det håper og tror vi har blitt håndtert bedre i 7G-serien.

ma_silver_500_ash_lifestyle
Foto: Monitor Audio

Bedre ytelse mot pris

Silver 7G består av både gulvhøyttalere, stativhøyttalere, Atmos-høyttalere, senterkanal, subwoofer og bakhøyttalere som kan monteres på vegg eller stativ. I sin sjuende generasjon er serie «oppgradert på en rekke viktige punkter og setter en ny standard for pris / ytelse i sin klasse,» i følge importøren.

Med unntak av hjemmekinohøyttalerne, som finnes i matt hvit eller blank svart farge, så kommer de øvrige høyttalerne i tillegg i svart eik, naturlig valnøtt, og asketre. Dette gjelder også senterhøyttaleren C250.

Monitor Audio silver 300 silver 7g
Foto: Monitor Audio

Forbedrede teknologier

Monitor Audios RST – Rigid Surface Technology – har kommet i forbedret versjon (RST II). Dette er et mønster av fordypninger i høyttalermembranen, hvor mønsteret er nøye utregnet for å gi både bedre stabilitet og mer naturlige resonanser. Ved å stive opp membranen med fordypninger, kan man lage den enda tynnere, og siden mindre materialer blir lettere materialer, er økt hurtighet resultatet.

Diskanten sitter i en bølgeleder som Monitor Audio kaller Uniform Dispersion Waveguide II, også denne forbedret siden forrige variant. Den nye bølgelederen er nøye utregnet med simuleringsverktøy, og er videreutviklet med en kompensasjonsring som ligger over opphenget og diskantdomen. Den nye bølgelederen skal øke følsomhet og redusere forvrengning, og dessuten jevner ut frekvensgjengivelsen over 10 kHz. Resultatet er en høyttaler som kan spille høyere enn før, og som låter mer behagelig. Vi syntes Silver 300 kunne låte vel friskt i diskanten, så dette er en velkommen nyhet. Spredningen skal også være bedre, med en videre «sweet-spot», og man har kunnet senke delefrekvensen til under området hvor øret er veldig følsomt for faseforskyvninger.

Monitor Audio Silver 7G
Foto: Monitor Audio

Videre er diskantelementet oppdatert, med ny magnetstruktur, nytt grilldesign og bakkammer. Alt for at den keramisk-bekledte aluminium/magnesium-domen (C-CAM) skal kunne vandre mer lineært og gi jevnere frekvensrespons.

Også bass- og mellomtonemembranene har C-CAM-materiale, og Monitor Audio har gjort justeringer i legeringen for å gjøre elementene enda stivere og lettere enn før, så de kan spille høyere uten forvrengning. Opphengene er også forbedret siden sist.

Til slutt er delefiltrene forbedret med ny design, og kabinettene har også fått seg en liten finpuss – og har dessuten fått nye og bedre føtter.

MA_Silver_300AV_White_Lifestyle_2(1)1394464218_scaled_1280-L&B scaled
Foto: Monitor Audio

Her er Monitor Audio Silver 7G-modellene

Gulvstående

 • Silver 200 7G  17.990 kr (par)
 • Silver 300 7G  21.990 kr (par)
 • Silver 500 7G  25.990 kr (par)

Kompakthøyttalere

 • Silver 50 7G  8.990 kr (par)
 • Silver 100 7G  11.990 kr (par)

Øvrige

 • Senterhøyttaler: Silver C250 7G  8.990 kr (stk)
 • Bakhøyttalere: Silver FX 7G  8.990 kr (par)
 • Atmos-høyttalere: Silver AMS 7G  9.990 kr (par)

Web: soundgarden.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos Roam oppdatert for sommeren

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Scroll to Top