Monitor Audio forbedrer sine beste høyttalere

forfatter

Monitor Audios nye Platinum II-serie bygger på den utgående Platinum-seriens modeller, men her er det bare prisene og designet som minner om den gamle høyttalerserien.

Målet har vært å få ut enda flere detaljer, øke den dynamiske kontrasten og forbedre lydopplevelsen med et enda mer naturtro lydbilde.

Høyttalerne har fått Monitor Audios nye MPD (Micro Pleated Diaphragm) bånddiskant, som er basert på Dr. Oscar Heils design, og skal ha en uniform frekvensrespons opp til 100.000 hz (!).

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Platinum II-høyttalerne har også fått nye RDT II bass- og mellomtoneelementer som med en ny sandwichmembran, skal klare å dempe forvrenging over 300 hz med så mye som åtte desibel.

Delefiltrene, terminalene og den mekaniske dempingen av kabinettene, er også forbedret. I tillegg til en lang rekke små endringer – som nylonringer på svingspolen i stedet for aluminium for bedre mekanisk demping, og tettere veving av kobberet i svingspolene for mindre energitap i magnetgapet.

Platinum II-serien består av sju modeller. De gulvstående PL 500 II, PL 300 II og PL 200 II. Samt kompakthøyttaleren PL 100 II, to senterhøyttalere – PLC 350 II og PLC 150 II – og en 1400 w kraftig subwoofer med doble 15-tommers basselementer kalt PLW 215 II.

(Foto: Produsenten)
Toppmodellen PL 500 II til cirka 300.000 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.