Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Monitor Audio forbedrer sine beste høyttalere

Monitor Audios nye Platinum II-serie bygger på den utgående Platinum-seriens modeller, men her er det bare prisene og designet som minner om den gamle høyttalerserien.

Målet har vært å få ut enda flere detaljer, øke den dynamiske kontrasten og forbedre lydopplevelsen med et enda mer naturtro lydbilde.

Høyttalerne har fått Monitor Audios nye MPD (Micro Pleated Diaphragm) bånddiskant, som er basert på Dr. Oscar Heils design, og skal ha en uniform frekvensrespons opp til 100.000 hz (!).

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

 

Platinum II-høyttalerne har også fått nye RDT II bass- og mellomtoneelementer som med en ny sandwichmembran, skal klare å dempe forvrenging over 300 hz med så mye som åtte desibel.

Delefiltrene, terminalene og den mekaniske dempingen av kabinettene, er også forbedret. I tillegg til en lang rekke små endringer – som nylonringer på svingspolen i stedet for aluminium for bedre mekanisk demping, og tettere veving av kobberet i svingspolene for mindre energitap i magnetgapet.

Platinum II-serien består av sju modeller. De gulvstående PL 500 II, PL 300 II og PL 200 II. Samt kompakthøyttaleren PL 100 II, to senterhøyttalere – PLC 350 II og PLC 150 II – og en 1400 w kraftig subwoofer med doble 15-tommers basselementer kalt PLW 215 II.

Annonse
(Foto: Produsenten)

Toppmodellen PL 500 II til cirka 300.000 kr.

forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.