Monitor Audio forbedrer sine beste høyttalere

Monitor Audios nye Platinum II-serie bygger på den utgående Platinum-seriens modeller, men her er det bare prisene og designet som minner om den gamle høyttalerserien.

Målet har vært å få ut enda flere detaljer, øke den dynamiske kontrasten og forbedre lydopplevelsen med et enda mer naturtro lydbilde.

Høyttalerne har fått Monitor Audios nye MPD (Micro Pleated Diaphragm) bånddiskant, som er basert på Dr. Oscar Heils design, og skal ha en uniform frekvensrespons opp til 100.000 hz (!).

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Platinum II-høyttalerne har også fått nye RDT II bass- og mellomtoneelementer som med en ny sandwichmembran, skal klare å dempe forvrenging over 300 hz med så mye som åtte desibel.

Delefiltrene, terminalene og den mekaniske dempingen av kabinettene, er også forbedret. I tillegg til en lang rekke små endringer – som nylonringer på svingspolen i stedet for aluminium for bedre mekanisk demping, og tettere veving av kobberet i svingspolene for mindre energitap i magnetgapet.

Platinum II-serien består av sju modeller. De gulvstående PL 500 II, PL 300 II og PL 200 II. Samt kompakthøyttaleren PL 100 II, to senterhøyttalere – PLC 350 II og PLC 150 II – og en 1400 w kraftig subwoofer med doble 15-tommers basselementer kalt PLW 215 II.

(Foto: Produsenten)
Toppmodellen PL 500 II til cirka 300.000 kr.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.