Monitor Audio forbedrer sine beste høyttalere

Annonse
Annonse
forfatter

Monitor Audios nye Platinum II-serie bygger på den utgående Platinum-seriens modeller, men her er det bare prisene og designet som minner om den gamle høyttalerserien.

Målet har vært å få ut enda flere detaljer, øke den dynamiske kontrasten og forbedre lydopplevelsen med et enda mer naturtro lydbilde.

Høyttalerne har fått Monitor Audios nye MPD (Micro Pleated Diaphragm) bånddiskant, som er basert på Dr. Oscar Heils design, og skal ha en uniform frekvensrespons opp til 100.000 hz (!).

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Platinum II-høyttalerne har også fått nye RDT II bass- og mellomtoneelementer som med en ny sandwichmembran, skal klare å dempe forvrenging over 300 hz med så mye som åtte desibel.

Annonse

Delefiltrene, terminalene og den mekaniske dempingen av kabinettene, er også forbedret. I tillegg til en lang rekke små endringer – som nylonringer på svingspolen i stedet for aluminium for bedre mekanisk demping, og tettere veving av kobberet i svingspolene for mindre energitap i magnetgapet.

Platinum II-serien består av sju modeller. De gulvstående PL 500 II, PL 300 II og PL 200 II. Samt kompakthøyttaleren PL 100 II, to senterhøyttalere – PLC 350 II og PLC 150 II – og en 1400 w kraftig subwoofer med doble 15-tommers basselementer kalt PLW 215 II.

(Foto: Produsenten)
Toppmodellen PL 500 II til cirka 300.000 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.