Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

MoFi SourcePoint 888: Gulvhøyttalere for den seriøse

MoFi Electronics SourcePoint 888 er en gulvhøyttaler, som bygger videre på suksessen til den glimrende kompakthøyttaleren SourcePoint 8.

Skrevet av / 10.04.24 - 11:15
MoFi SourcePoint 888: Gulvhøyttalere for den seriøse

Navnet SourcePoint 888 kommer fra bruken av tre 8-tommers elementer. Konstruktøren er ingen ringere enn Andrew Jones, som har designet høyttalere for både KEF, Infinity og ikke minst Technical Audio Devices, eller TAD. Mange betrakter hans hjertebarn TAD Reference One som verdens beste høyttaler. Den var også blant verdens dyreste.

Med MoFi dreier det seg derimot ikke om å gjøre det så dyrt som mulig, men så bra som mulig innenfor et mer overkommelig budsjett, selv om det stadig er entusiaster man henvender seg til. Og i tilfellet SourcePoint 888 har målet vært å forbedre teknologien og lydkvaliteten fra stativhøyttaleren SourcePoint 8, og løfte den til et enda høyere nivå ytelsesmessig.

MoFi_SourcePoint_888_white
Foto: MoFi

Koaksialelement og nye basser

Jones har altså tatt utgangspunkt i SourcePoint 8 sin spesielle doble magnetstruktur, papirmembraner og koaksiale silkediskant, og lagt til to nyutviklede, dedikerte 8-tommers basselementer. Dette er altså en 3-veis konstruksjon, og vi loves stor rekkevidde i bassen (32 Hz, linearitet ikke oppgitt) og – kanskje enda viktigere –dynamikk.

Les også De beste høyttalerne du aldri har hørt om Nye høyttalerprodusenter trenger lang tid for å lykkes, hvis de ikke har en trollmann med på laget.

De ekstra basselementene jobber under 130Hz og avlaster koaksialelementet fra oppgaven med å produsere dyp bass, slik at den kan optimaliseres for mellomtone- og diskantytelse. Resultatet skal være økt dynamikkområde, spesielt ved høyere lydnivåer.

De nye basselementene bruker doble, motstående neodymmagneter i en konfigurasjon som benytter en kort talespole i en lang magnetisk spalte. Det magnetiske feltet skal være helt uniformt gjennom hele spalten, noe som resulterer i en svært lineær og presist kontrollert drivkraft for membranen.

MoFi_SourcePoint_888_rear
Doble terminaler på baksiden. Foto: MoFi

Indviduelle kamre

Hvert høyttalerelement opererer i nøye kalkulerte, individuelt isolerte kamre, som bidrar til et stivt kabinett og reduserer resonanser.

Høyttalerne leveres med justerbare føtter, som skal fungere godt på både teppe og harde gulv. De magnetisk festede frontgrillene er enkle å ta av og på.

Følsomheten på høyttalerne er oppgitt til 87 dB (2,83 V/1m), og anbefalt maksimal inngangseffekt er 200 W. Som bør være nok til å overbevise, selv i større rom. At høyttalerne «bare» går ned til 32 Hz trenger ikke være en ulempe, da mange rom har problemer i området under dette, og kan sørge for en mer ullen bassgjengivelse. Vi forventer derfor at SourcePoint 888 er enklere å få til å fungere i rommet, enn mange andre høyttalere i tilsvarende prisklasse.

MoFi_SourcePoint_888_Loudspeakers_Walnut
Foto: MoFi

Tre farger

SourcePoint 888 kommer i tre utførelser: Sateng valnøtt, sort ask og hvit ask, alle i ekte trefiner. Høyttalerne måler 107 x 32 x 41 cm uten grill, og veier 43 kg per stykk.

MoFi SourcePoint 888: Tilgjengelighet og pris

SourcePoint 888 forventes å bli tilgjengelig i andre kvartal 2024, til en veiledende pris på 6000 euro pr. par.

Mer info: mofielectronics.com

MoFi_SourcePoint_888_black frontjpg
Foto: MoFi

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Nytt flaggskip fra Scansonic

"Rimelige" gulvhøyttalere fra Raidho

Ny Bluetooth-høyttaler fra Bose ligner en håndveske

Scroll to Top