TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

MoFi SourcePoint 10 koaksiale høyttalere

Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.

forfatter
Publisert 23.11.22 - 11:54

Etter at Mobile Fidelity skilte ut platespillerproduksjonen, og kalte produktene MoFi Electronics, har de høstet anerkjennelse verden over. Flaggskipet  blant platespillerne ble sågar kåret til årets platespiller i sin klasse, i Lyd & Bilde.

Nå har de laget en høyttaler også. Det vil si, det har Andrew Jones gjort. Han har skapt seg et navn hos KEF, TAD, ELAC og Pioneer, som en av de mest vellykkede høyttalerkonstruktørene i moderne tid. Det har gitt mannen en legendestatus og gjort hans tjenester ettertraktede hos mange høyttalerprodusenter.

Derfor er det et kupp for MoFi at de har fått ham til å konstruere deres første høyttaler, MoFi SourcePoint 10.

MoFi SourcePoint 10

Høyttalerne er kompakte, men store nok til å ha plass til et 10-tommers (25 cm) stort koaksialelement, med en 3 cm diskant plassert i sentrum av elementet. Slik vi kjenner det fra KEFs UNI-Q-elementer. Med grillen på ser høyttalerne temmelig retro ut, men konstruksjonen er mer påkostet enn man tror.

MoFi SourcePoint 10 med elementet i deler.

Twin-Drive system kaller Andrew Jones det, og her er bass/mellpomtone og diskanten elektrisk og mekanisk adskilt hvor membranen i papirfiber fungerer som en konsentrisk guide for diskanten. Som strekker seg fra 1600 til 30.000 Hz. Det koaksiale høyttalerelementet er montert på en 5 cm tykk frontbaffel som med vinklet fresning av fronten for å dempe diffraksjoner.

Twin-Drive systemet.

Resten av kabinettet er bygget i 25 mm tykk MDF, trukket i valnøttfinér eller sort ask, og avstivet innvendig med to vertikale rammer. Høyttalerne er 57 cm høye og 36,8 cm brede, og med en dybde på 40 cm, er det ikke akkurat små bokhyllehøyttalere vi har med å gjøre. Vekten på hele 21 kilo stykket sier sitt.

SourcePoint 10 innvendig. Alle foto: MoFi Electronics

MoFi oppgir følsomheten til 91 dB, med en impedans på 8 ohm hvor 6,2 ohm er minimum. Frekvensområdet strekker seg fra 42 til 30.000 Hz, og høyttalerne skal tåle opptil 200 w tilført effekt.

Prisen er oppgitt til 3700 USD, rundt 40.000 kr paret her hjemme, pluss mva.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

MoFi UltraDeck

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Aktive retrohøyttalere fra Klipsch Lyst på trådløse høyttalere som trøkker? Klipsch The Sevens og The Nines bør rocke opp kåken.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en sterk liten multiroms-bordhøyttaler som du kan ta med deg ut i hagen.
lbpluss
Fyldig lyd og full strømming Gulvhøyttalerne Audio Pro A38 er et innredningsvennlig alt-i-ett-stereoanlegg med musikkstrømming, multirom og TV-tilkobling.
lbpluss
Musikk i dusjen Ikea Vappeby er en liten Bluetooth-høyttaler som tåler å bli brukt i dusjen.
lbpluss
Bang & Olufsen Beosound A9 Ny generasjon Beosound hjemmehøyttalere.
Følg Lyd & Bilde