TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

MoFi SourcePoint 10 koaksiale høyttalere

Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.

forfatter
Publisert 23.11.22 - 11:54

Etter at Mobile Fidelity skilte ut platespillerproduksjonen, og kalte produktene MoFi Electronics, har de høstet anerkjennelse verden over. Flaggskipet  blant platespillerne ble sågar kåret til årets platespiller i sin klasse, i Lyd & Bilde.

Nå har de laget en høyttaler også. Det vil si, det har Andrew Jones gjort. Han har skapt seg et navn hos KEF, TAD, ELAC og Pioneer, som en av de mest vellykkede høyttalerkonstruktørene i moderne tid. Det har gitt mannen en legendestatus og gjort hans tjenester ettertraktede hos mange høyttalerprodusenter.

Derfor er det et kupp for MoFi at de har fått ham til å konstruere deres første høyttaler, MoFi SourcePoint 10.

MoFi SourcePoint 10

Høyttalerne er kompakte, men store nok til å ha plass til et 10-tommers (25 cm) stort koaksialelement, med en 3 cm diskant plassert i sentrum av elementet. Slik vi kjenner det fra KEFs UNI-Q-elementer. Med grillen på ser høyttalerne temmelig retro ut, men konstruksjonen er mer påkostet enn man tror.

MoFi SourcePoint 10 med elementet i deler.

Twin-Drive system kaller Andrew Jones det, og her er bass/mellpomtone og diskanten elektrisk og mekanisk adskilt hvor membranen i papirfiber fungerer som en konsentrisk guide for diskanten. Som strekker seg fra 1600 til 30.000 Hz. Det koaksiale høyttalerelementet er montert på en 5 cm tykk frontbaffel som med vinklet fresning av fronten for å dempe diffraksjoner.

Twin-Drive systemet.

Resten av kabinettet er bygget i 25 mm tykk MDF, trukket i valnøttfinér eller sort ask, og avstivet innvendig med to vertikale rammer. Høyttalerne er 57 cm høye og 36,8 cm brede, og med en dybde på 40 cm, er det ikke akkurat små bokhyllehøyttalere vi har med å gjøre. Vekten på hele 21 kilo stykket sier sitt.

SourcePoint 10 innvendig. Alle foto: MoFi Electronics

MoFi oppgir følsomheten til 91 dB, med en impedans på 8 ohm hvor 6,2 ohm er minimum. Frekvensområdet strekker seg fra 42 til 30.000 Hz, og høyttalerne skal tåle opptil 200 w tilført effekt.

Prisen er oppgitt til 3700 USD, rundt 40.000 kr paret her hjemme, pluss mva.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

MoFi UltraDeck

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Følg Lyd & Bilde