TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

M&K kliner til med nye subwoofere

M&K Sound lover både høyere og dypere bass - nå også med en skikkelig voksen 15-tommer!

forfatter
Publisert 27.01.22 - 12:00

M&K Sound er velkjente i hjemmekinoverdenen for sine ikoniske surroundhøyttalere – et populært valg blant både profesjonelle lydteknikere og kresne filmentusiaster. De er også beryktet for sine hardstlående og dyptgravende subwoofere! Men det nytter ikke å hvile på laurbærene, selv for en produsent som M&K…

Nå er den danske høyttalermakeren i gang med ikke bare en, men to nye subwoofer-serier. Sortimentet spenner fra de mer kompakte variantene til noen skikkelig ”voksne” basskasser! Dette kan være mat for hjemmekino-mons!

Les også M&K Sound S-150 THX Selv etter over 20 år på markedet, er kinohøyttalerne fra M&K Sound fortsatt blant de beste i sin klasse.

M&K Sound X10+, X12+ og X15+

M&K har i årevis sverget til doble 12” basselementer, selv i de største og mest påkostede modellene sine. Men ikke nå lenger: I den nye X-serien introduserer de for første gang 15-tommere i X15+ som den største Bukkene Bruse. I tillegg kommer ”lillebrødrene” X12+ og X10+ med henholdsvis 12” og 10” tommere.

M&K Sound X10+, X12+ og X15+. (Foto: M&K Sound)

Toppmodellene i X-serien bruker doble basselementer i en såkalt push-pull konfigurasjon – det samme prinsippet som M&K har vært kjent for i årevis. Dette bidrar til å redusere forvrengning, samtidig som subwooferen er i stand til å flytte masse luft.

Kabinettene er laget i 25mm MDF, med innvendig avstiving for å unngå resonanser. Bassporten i bunnen er også gjort større for å unngå turbulens. Videre har M&K fokusert på å gjøre subwooferne litt penere å se på, med avrundede hjørner og usynlige magneter til grillene. Ikke at de ser mindre fryktinngytende ut av den grunn…!

Basselementene er av en ny type med ekstra lang slaglengde og membraner vevd i karbonfiber. Forsterkerne er også oppgradert med ICE klasse D forsterkere på henholdsvis 700, 600 og 500 Watt RMS, med dobbel spisseffekt. Samtlige av X-modellene er sertifisert av THX, hvor X15+ har fått en såkalt THX Dominus sertifisering for ekstra store rom (opptil 184 ).

DominusGraphic final 01
M&K X10+, X12+ og X15+ er alle THX-sertifiserte for ulike størrelser av hjemmekinorom. (Illustrasjon: THX)

M&K Sound V10+, V12+ og V15+

I tillegg til de nye ”verstingmodellene” i X-serien, slipper M&K også tre nye modeller i den mer kompakte og stuevennlige V-serien. Men også disse har fått større membranareal enn før, med solid 15-tommer i V15+.

vnews 1500x990 1
(Foto: M&K Sound)

De nye modellene har også fått økt forsterkerkraft på henholdsvis 300, 400, og 500 Watt kontinuerlig. De større V15+ og V12+ modellene er THX Ultra-sertifiserte, og kan både styres og justeres via M&K nye app, som kan lastes ned til iOS og Android. Leveres i hvit eller svart kabinettfinish.

M&K Sound V10+, V12+ og V15+. (Foto: M&K Sound)

Pris og tilgjengelighet

M&K Sound X+ serien er tilgjengelig nå, mens V+ serien er tilgjengelig fra februar. Vi har foreløpig bare prisene i dollar.

X10+: $ 4499

X12+: $ 4999

X15+: $ 5999

 

V10+: $ 1499

V12+: $ 1899

V15+: $3199

Norsk distributør for M&K Sound er Lydrommet.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde