Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

Nyhet

M&K kliner til med nye subwoofere

M&K Sound lover både høyere og dypere bass - nå også med en skikkelig voksen 15-tommer!

Skrevet av / 27.01.22 - 12:00
M&K kliner til med nye subwoofere

M&K Sound er velkjente i hjemmekinoverdenen for sine ikoniske surroundhøyttalere – et populært valg blant både profesjonelle lydteknikere og kresne filmentusiaster. De er også beryktet for sine hardstlående og dyptgravende subwoofere! Men det nytter ikke å hvile på laurbærene, selv for en produsent som M&K…

Nå er den danske høyttalermakeren i gang med ikke bare en, men to nye subwoofer-serier. Sortimentet spenner fra de mer kompakte variantene til noen skikkelig ”voksne” basskasser! Dette kan være mat for hjemmekino-mons!

Les også M&K Sound S-150 THX Selv etter over 20 år på markedet, er kinohøyttalerne fra M&K Sound fortsatt blant de beste i sin klasse.

M&K Sound X10+, X12+ og X15+

M&K har i årevis sverget til doble 12” basselementer, selv i de største og mest påkostede modellene sine. Men ikke nå lenger: I den nye X-serien introduserer de for første gang 15-tommere i X15+ som den største Bukkene Bruse. I tillegg kommer ”lillebrødrene” X12+ og X10+ med henholdsvis 12” og 10” tommere.

M&K Sound X10+, X12+ og X15+. (Foto: M&K Sound)

Toppmodellene i X-serien bruker doble basselementer i en såkalt push-pull konfigurasjon – det samme prinsippet som M&K har vært kjent for i årevis. Dette bidrar til å redusere forvrengning, samtidig som subwooferen er i stand til å flytte masse luft.

Kabinettene er laget i 25mm MDF, med innvendig avstiving for å unngå resonanser. Bassporten i bunnen er også gjort større for å unngå turbulens. Videre har M&K fokusert på å gjøre subwooferne litt penere å se på, med avrundede hjørner og usynlige magneter til grillene. Ikke at de ser mindre fryktinngytende ut av den grunn…!

Basselementene er av en ny type med ekstra lang slaglengde og membraner vevd i karbonfiber. Forsterkerne er også oppgradert med ICE klasse D forsterkere på henholdsvis 700, 600 og 500 Watt RMS, med dobbel spisseffekt. Samtlige av X-modellene er sertifisert av THX, hvor X15+ har fått en såkalt THX Dominus sertifisering for ekstra store rom (opptil 184 ).

DominusGraphic final 01
M&K X10+, X12+ og X15+ er alle THX-sertifiserte for ulike størrelser av hjemmekinorom. (Illustrasjon: THX)

M&K Sound V10+, V12+ og V15+

I tillegg til de nye ”verstingmodellene” i X-serien, slipper M&K også tre nye modeller i den mer kompakte og stuevennlige V-serien. Men også disse har fått større membranareal enn før, med solid 15-tommer i V15+.

vnews 1500x990 1
(Foto: M&K Sound)

De nye modellene har også fått økt forsterkerkraft på henholdsvis 300, 400, og 500 Watt kontinuerlig. De større V15+ og V12+ modellene er THX Ultra-sertifiserte, og kan både styres og justeres via M&K nye app, som kan lastes ned til iOS og Android. Leveres i hvit eller svart kabinettfinish.

M&K Sound V10+, V12+ og V15+. (Foto: M&K Sound)

Pris og tilgjengelighet

M&K Sound X+ serien er tilgjengelig nå, mens V+ serien er tilgjengelig fra februar. Vi har foreløpig bare prisene i dollar.

X10+: $ 4499

X12+: $ 4999

X15+: $ 5999

 

V10+: $ 1499

V12+: $ 1899

V15+: $3199

Norsk distributør for M&K Sound er Lydrommet.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Mindre utgave av testvinneren

Cyber Monday: De beste lydplanke-kjøpene

Normalt ikke en énmannsjobb ...

Magico krymper flaggskipet

Sonos-tempel hos Elkjøp

B&O-høyttaler med 3500 svevende aluminiumsprikker

Innstegsmodell med X-faktor

Sonus faber Duetto lansert

Ny lekkerbisken fra Bowers & Wilkins og McLaren

Slank høyttaler i Formel 1-klassen

Scansonic vil gi deg gåsehud

Hvis du ikke har råd til de store Goldmund

0
Scroll to Top