TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

KEF Reference Meta: Metamateriale, ny Uni-Q-element og bedre delefiltre

KEF Blade Meta og Reference Meta debuterer.

forfatter
Publisert 17.02.22 - 15:33

Endelig kan vi fortelle om KEFs nye Blade- og Reference-serie. Begge høyttalerseriene er betydelig oppgradert, og vi har allerede hatt Reference 5 Meta til test i noen uker, og det er liten tvil om at den oppgraderte Reference 5 er blitt en bedre høyttaler.

Alle høyttalerne i Reference-serien, med unntak for subwooferen, har fått KEFs nye Uni-Q koaksialelement med diskanten plassert i midten. Denne versjonen av Uni-Q-elementet er laget spesielt for Blade og Reference-serien, og har KEFs spesielle Metamaterial Absorption Technology (MAT) inkudert.

REFERENCE 3 Meta detailed view Uni Q high gloss black copper
REFERENCE 3 Meta Uni Q high gloss black copper

Det er et ganske spesielt element, med en rund plate bak elementet, med utfreste spor som i en labyrint. De åpne sporene absorberer 99 prosent av uønskede lydbølger bak elementet, og senker forvrengningen betydelig i følge KEF. Vi stiftet bekjentskap med Meta i de små LS50 Meta som vi testet i 2020, og de lød oppsiktsvekkende åpent og fokusert.

I det sorte paret med Reference 5 Meta som vi har på testrommet, er mellomtonen gjenkjennbar, med den samme silkeglatte, superoppløste og dynamiske gjengivelsen vi husker fra LS50 Meta.

Reference Meta

Blade One Meta Uni Q driver cross section
Blade One Meta Uni Q driver cross section

Men et par Reference 5 Meta leverer naturligvis et dypere, større og mer dynamisk lydbilde. De fire basselementene i Reference 5 Meta har også ventilerte magneter og er utrolig stive og lette. Et nytt delefilter og bedre demping av kabinettresonanser, har gitt bassgjengivelsen også et løft. Som følge av det, er bassresponsen mer umiddelbar, det er større presisjon i transienter, og dynamikken er merkbart strammere.

REFERENCE 5 Meta cabinet cross section REFERENCE 5 Meta perspective back high gloss white champagne REFERENCE 5 Meta front grille off satin walnut silver REFERENCE 5 Meta front grille off high gloss black copper
<
>
REFERENCE 5 Meta perspective back high gloss white champagne

 

Foruten Reference 5, er de kompakte Reference 1, den minste gulvstående Reference 3, og begge senterhøyttalerne oppgradert med MAT, nye delefiltre og bedre demping.

Høyttalerne kan leveres i en rekke ulike fargekombinasjoner. Fra sort med kobberfarget Uni-Q, lik testparet vårt, til hvitt og med trefiner, og ulike farger på Uni-Q-elementet.

The Reference with MAT Key Visual REFERENCE 3 Meta perspective detailed view Uni Q satin walnut silver REFERENCE 1 Meta perspective front in pair grille off with stand high gloss black grey
<
>
REFERENCE 1 Meta perspective front in pair grille off with stand high gloss black grey

Blade Meta

Blade One og Blade Two har fått de samme tekniske oppgraderingene med det nye Uni-Q-elementet, og har beholdt det karakteristiske buede kabinettet, som er formet for å eliminere stående bølger, og har et helt vilt bredt stereoperspektiv.

De to Blade-modellene kan leveres i en lang rekke farger, fem forskjellige, og seks ulike farger på Uni-Q-elementet.

Blade One Meta and Blade Two Meta group shot piano black copper and arctic white champagne
Blade One Meta and Blade Two Meta piano black copper, arctic white champagne

De to senterhøyttalerne Reference 2c Meta og Reference 4c Meta, kan også leveres i de samme fargene som resten av høyttalerserien. Mens REF 8b subwooferen blir tilgjengelig i sort.

REFERENCE 4 Meta perspective front grille off high gloss white blue REFERENCE 2 Meta perspective front grille off satin walnut silver Reference 8b perspective
<
>
REFERENCE 4 Meta perspective front grille off high gloss white blue

Priser i par:

 • Blade One: 430.000 kr
 • Blade Two: 320.000 kr
 • Reference 5 Meta: 250.000 kr
 • Reference 3 Meta: 165.000 kr
 • Reference 1 Meta: 112.000 kr
 • Reference 4c Meta: 90.000 kr (stk)
 • Reference 2c Meta: 68.000 kr (stk)
 • Reference 8b Sub: 90.000 kr (stk)
 • S-RF1 stativer til Ref 1 Meta: 15.000 kr

 

 

REFERENCE 5 Meta detailed view Uni Q high gloss white champagne REFERENCE 1 Meta detailed view Uni Q high gloss black copper
<
>
REFERENCE 5 Meta detailed view Uni Q high gloss white champagne

 

Les også KEF Reference 5 Her er noe av det beste vi har testet på lenge i den dyre enden av skalaen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde