JBL S4700:

forfatter

Det er denne typen høyttalere som har gjort JBL berømte. De store bassene og massive kabinetter, kombinert med effektive elementer som lett oppnår høye lydtrykk.

Nye S4700 er ikke noe unntak. De spiller så høyt som 94 desibel bare med 1 w fra forsterkeren, og trives helt sikkert på det meste av forsterkere. S4700 erstatter S4600 som sjelden har vært å se i Europa, og her får man en 38 cm stor bass, et mellomtonehorn hvor et 50 mm kompresjonselement sitter i midten, og en 19 mm superdiskant som rekker til 40.000 hz. Alle med høyeffektive neodym magneter.

Det 1 meter høye bassreflekskabinettet hjelper S4700 med å strekke seg til 38 hz i bassen, og er designmessig klart inspirert av de større JBL-modellene K2 og Everest.

JBL har benyttet påkostede komponenter i S4700, som legger seg under de potente K2 S9900 i størrelse og pris.

Så får vi bare håpe at Harman-konsernet tar de «japanske» amerikanerne hit til Europa slik de har gjort med Studio-serien.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.