Høyttaler:

Amerikanske Martin Logan er berømt for sine elektrostathøyttalere. Derfor er det på sin plass at de i det minste har bånddiskanter i den lekre Motion-serien med kompakthøyttalere.

Den nye Motion-serien består av seks modeller, fra en liten vegghøyttaler kalt Motion 2 til en gulvstående kalt Motion 12. Felles for dem alle, er kompakte slanke sortlakkerte kabinetter med bånddiskant i alle høyttalermodeller.
Fordelen med bånddiskanten er en mye større og likevel lett membranflate sammenlignet med vanlige diskantelementer. Og så er rekkevidden – båndbredden – mye større. I praksis arter det seg som ekstremt presist fokusert lyd, men ofte med begrenset horisontal begrensning. Derfor skal det bli interessant å få testet Motion-serien til Martin Logan.

Her er bånddiskanten vist på en av de to senterhøyttalerne i Motion-serien, som består av kompakthøyttalerne Motion 2 og 4, senterhøyttalerne Motion 6 og 8, og de to gulvstående Motion 12 og 12.

Dermed kan man sette sammen høyttalerne i stereo- eller full surround med 8 eller 12 kanaler, og kombinere Motion-høyttalere med en subwoofer i Martin Logans Dynamo-serie, for ekstra dybde og trøkk i bassen.

Vegghøyttalerne Motion 2 og 4 har buet bakplate som både demper stående bølger inni kabinettet, og gjør det enkelt å vinkle de, mot sofaen når de henger på veggen.

Den større treveis-modellen Motion 12 med to 16,5 cm basser, 13 cm mellomtone og bånddiskant er 108,7 cm høy, men bar e17,8 cm bred, og rekker over et frekvensområde fra 40 til 25.000 hz.
Høyttalerne er på vei ut til butikkene om noen uker, og vi skal selvsagt teste Motion-serien straks de er tilgjengelige.
Audiocompaniet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.