Høyttaler:

Amerikanske Martin Logan er berømt for sine elektrostathøyttalere. Derfor er det på sin plass at de i det minste har bånddiskanter i den lekre Motion-serien med kompakthøyttalere.

Den nye Motion-serien består av seks modeller, fra en liten vegghøyttaler kalt Motion 2 til en gulvstående kalt Motion 12. Felles for dem alle, er kompakte slanke sortlakkerte kabinetter med bånddiskant i alle høyttalermodeller.
Fordelen med bånddiskanten er en mye større og likevel lett membranflate sammenlignet med vanlige diskantelementer. Og så er rekkevidden – båndbredden – mye større. I praksis arter det seg som ekstremt presist fokusert lyd, men ofte med begrenset horisontal begrensning. Derfor skal det bli interessant å få testet Motion-serien til Martin Logan.

Her er bånddiskanten vist på en av de to senterhøyttalerne i Motion-serien, som består av kompakthøyttalerne Motion 2 og 4, senterhøyttalerne Motion 6 og 8, og de to gulvstående Motion 12 og 12.

Dermed kan man sette sammen høyttalerne i stereo- eller full surround med 8 eller 12 kanaler, og kombinere Motion-høyttalere med en subwoofer i Martin Logans Dynamo-serie, for ekstra dybde og trøkk i bassen.

Vegghøyttalerne Motion 2 og 4 har buet bakplate som både demper stående bølger inni kabinettet, og gjør det enkelt å vinkle de, mot sofaen når de henger på veggen.

Den større treveis-modellen Motion 12 med to 16,5 cm basser, 13 cm mellomtone og bånddiskant er 108,7 cm høy, men bar e17,8 cm bred, og rekker over et frekvensområde fra 40 til 25.000 hz.
Høyttalerne er på vei ut til butikkene om noen uker, og vi skal selvsagt teste Motion-serien straks de er tilgjengelige.
Audiocompaniet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.