Search
Generic filters

Martin Logan Motion forbedres

De er best kjent for elektrostathøyttalere, men lager vanlige høyttalere også.

Noen høyttalere er så vanskelig å lage skikkelig, at de færreste prøver seg på det. Men Martin Logan har bygget sin merkevare på noe av det mest komplekse en høyttalerprodusent kan drive med. Nemlig elektrostathøyttalere.

Den gjennomsiktige CLS-høyttaleren som debuterte på 80-tallet, er forlengst legendarisk, og lages fremdeles, men i en temmelig oppgradert versjon.

Mens CLS og CLX Art som den heter nå, er en ren elektrostathøyttaler, lager de også hybridhøyttalere, som Impression ESL 11A. Med innebygget subwoofer og et vertikalt elektrostatpanel.

Den langt rimeligere Motion-serien, har ingen elektrostatiske elementer, men er likevel en slags hybrid. Her kombineres basselementer med aluminiumsmembraner med bånddiskanter. Ikke ulikt hva Audiovector gjør med Arreté-høyttalerne.

Martin Logan har nylig lansert en ny serie med Motion-høyttalere, men oppdatert delefilter, nye bånddiskanter og bedre finish. De to minste er bokhyllehøyttalerne Motion 15i og Motion 35TXi (bildet over).

Høyttalerserien består også av to senterhøyttalere, men det er bare den store Motion 50XTi som har den nye båndiskanten.

Det finnes også tre gulvstående utgaver, Motion 20i er den minste, mens Motion 40i er litt større og har et ekstra 16,5 cmbasselement. Flaggskipet Motion 60XTi (bildet under) har to 20 cm basselementer i et større kabinett, med den nye bånddiskanten.

Motion-serien leveres i sort høyglans, hvit lakk med grått frontstoff, eller en rødlig valnøttfiner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!