TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Martin Logan Motion forbedres

De er best kjent for elektrostathøyttalere, men lager vanlige høyttalere også.

forfatter
Publisert 19.11.19 - 11:23

Noen høyttalere er så vanskelig å lage skikkelig, at de færreste prøver seg på det. Men Martin Logan har bygget sin merkevare på noe av det mest komplekse en høyttalerprodusent kan drive med. Nemlig elektrostathøyttalere.

Den gjennomsiktige CLS-høyttaleren som debuterte på 80-tallet, er forlengst legendarisk, og lages fremdeles, men i en temmelig oppgradert versjon.

Mens CLS og CLX Art som den heter nå, er en ren elektrostathøyttaler, lager de også hybridhøyttalere, som Impression ESL 11A. Med innebygget subwoofer og et vertikalt elektrostatpanel.

Den langt rimeligere Motion-serien, har ingen elektrostatiske elementer, men er likevel en slags hybrid. Her kombineres basselementer med aluminiumsmembraner med bånddiskanter. Ikke ulikt hva Audiovector gjør med Arreté-høyttalerne.

Martin Logan har nylig lansert en ny serie med Motion-høyttalere, men oppdatert delefilter, nye bånddiskanter og bedre finish. De to minste er bokhyllehøyttalerne Motion 15i og Motion 35TXi (bildet over).

Høyttalerserien består også av to senterhøyttalere, men det er bare den store Motion 50XTi som har den nye båndiskanten.

Det finnes også tre gulvstående utgaver, Motion 20i er den minste, mens Motion 40i er litt større og har et ekstra 16,5 cmbasselement. Flaggskipet Motion 60XTi (bildet under) har to 20 cm basselementer i et større kabinett, med den nye bånddiskanten.

Motion-serien leveres i sort høyglans, hvit lakk med grått frontstoff, eller en rødlig valnøttfiner.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde