Nyhet

Martin Logan Motion forbedres

De er best kjent for elektrostathøyttalere, men lager vanlige høyttalere også.
forfatter

Noen høyttalere er så vanskelig å lage skikkelig, at de færreste prøver seg på det. Men Martin Logan har bygget sin merkevare på noe av det mest komplekse en høyttalerprodusent kan drive med. Nemlig elektrostathøyttalere.

Den gjennomsiktige CLS-høyttaleren som debuterte på 80-tallet, er forlengst legendarisk, og lages fremdeles, men i en temmelig oppgradert versjon.

Mens CLS og CLX Art som den heter nå, er en ren elektrostathøyttaler, lager de også hybridhøyttalere, som Impression ESL 11A. Med innebygget subwoofer og et vertikalt elektrostatpanel.

Den langt rimeligere Motion-serien, har ingen elektrostatiske elementer, men er likevel en slags hybrid. Her kombineres basselementer med aluminiumsmembraner med bånddiskanter. Ikke ulikt hva Audiovector gjør med Arreté-høyttalerne.

Martin Logan har nylig lansert en ny serie med Motion-høyttalere, men oppdatert delefilter, nye bånddiskanter og bedre finish. De to minste er bokhyllehøyttalerne Motion 15i og Motion 35TXi (bildet over).

Høyttalerserien består også av to senterhøyttalere, men det er bare den store Motion 50XTi som har den nye båndiskanten.

Det finnes også tre gulvstående utgaver, Motion 20i er den minste, mens Motion 40i er litt større og har et ekstra 16,5 cmbasselement. Flaggskipet Motion 60XTi (bildet under) har to 20 cm basselementer i et større kabinett, med den nye bånddiskanten.

Motion-serien leveres i sort høyglans, hvit lakk med grått frontstoff, eller en rødlig valnøttfiner.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.