Magico S5 – ny high-end høyttaler

Hos amerikanske Magico Technology hersker det ingen finanskrise.
Annonse
Annonse
forfatter

Magico står for high-end i den virkelige tungvektsklassen, og har de siste årene presentert den ene ekstreme høyttalerkonstruksjonen etter den andre. Den 170 kilo tunge toppmodellen Q5 regnes som en av verdens aller beste høyttalere.

Størrelsen og ikke minst prislappen på 560.000 kroner blir imidlertid sterk kost for mange, derfor har Magicos konstruktør Alon Wolf nå utviklet en mindre og rimeligere modell. Skjønt med sine 122 centimeter, 86 kilo og drøyt 280.000 kroner (+) er den verken liten eller spesielt billig.

Magico S5

Den nye S5-modellen tar over for den kritikerroste V3, og ser i utgangspunktet ut som en ganske tradisjonell treveis gulvhøyttaler med fire elementer. Å lese spesifikasjonene er imidlertid som å lese en tabell over edle grunnstoffer.

I motsetning til V3 som bruker et kabinett av aluminium og treverk, er det hel aluminium som gjelder på den nye modellen. Selve kabinettet er laget av ekstrudert aluminium med 12 millimeter tykkelse, som er buet for økt styrke og slankere fremtoning. Innvendig brukes også et finurlig nettverk med avstivninger for å gi de rette akustiske egenskapene.

Annonse

S5 bruker to av Magicos egne 10” Nano-Tec basselementer som er i stand til å levere hele 118 desibel lydtrykk ved 50Hz. For at mellomtonen på 6 tommer skal henge med de spreke bassene brukes et dobbelt magnetsystem av neodymium. En tilsvarende kraftig neodymmagnet brukes i diskanten, sammen med et lett og supersterkt 25mm stort membran av beryllium.

Blant fargevalgene er Magicos egen mattsvarte anodisering standard, eller man kan velge mellom en rekke lekre høyglanslakkerte og silkematte farger.

Magico S5 har første offisielle visning på CES-messen i Las Vegas rett over nyttår, og ut fra det vi har hørt fra amerikanerne tidligere blir dette sannsynligvis noe å glede seg til!

Test av Magico V3

Magico Technology

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.
Og hvor mye koster 83-tommeren?
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.