Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Magico S5 – ny high-end høyttaler

Hos amerikanske Magico Technology hersker det ingen finanskrise.

Skrevet av / 04.12.11 - 20:47
Magico S5 – ny high-end høyttaler

Magico står for high-end i den virkelige tungvektsklassen, og har de siste årene presentert den ene ekstreme høyttalerkonstruksjonen etter den andre. Den 170 kilo tunge toppmodellen Q5 regnes som en av verdens aller beste høyttalere.

Størrelsen og ikke minst prislappen på 560.000 kroner blir imidlertid sterk kost for mange, derfor har Magicos konstruktør Alon Wolf nå utviklet en mindre og rimeligere modell. Skjønt med sine 122 centimeter, 86 kilo og drøyt 280.000 kroner (+) er den verken liten eller spesielt billig.

Magico S5

Den nye S5-modellen tar over for den kritikerroste V3, og ser i utgangspunktet ut som en ganske tradisjonell treveis gulvhøyttaler med fire elementer. Å lese spesifikasjonene er imidlertid som å lese en tabell over edle grunnstoffer.

I motsetning til V3 som bruker et kabinett av aluminium og treverk, er det hel aluminium som gjelder på den nye modellen. Selve kabinettet er laget av ekstrudert aluminium med 12 millimeter tykkelse, som er buet for økt styrke og slankere fremtoning. Innvendig brukes også et finurlig nettverk med avstivninger for å gi de rette akustiske egenskapene.

S5 bruker to av Magicos egne 10” Nano-Tec basselementer som er i stand til å levere hele 118 desibel lydtrykk ved 50Hz. For at mellomtonen på 6 tommer skal henge med de spreke bassene brukes et dobbelt magnetsystem av neodymium. En tilsvarende kraftig neodymmagnet brukes i diskanten, sammen med et lett og supersterkt 25mm stort membran av beryllium.

Blant fargevalgene er Magicos egen mattsvarte anodisering standard, eller man kan velge mellom en rekke lekre høyglanslakkerte og silkematte farger.

Magico S5 har første offisielle visning på CES-messen i Las Vegas rett over nyttår, og ut fra det vi har hørt fra amerikanerne tidligere blir dette sannsynligvis noe å glede seg til!

Test av Magico V3

Magico Technology

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top