TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Magico S5 – ny high-end høyttaler

Hos amerikanske Magico Technology hersker det ingen finanskrise.

forfatter
Publisert 04.12.11 - 20:47

Magico står for high-end i den virkelige tungvektsklassen, og har de siste årene presentert den ene ekstreme høyttalerkonstruksjonen etter den andre. Den 170 kilo tunge toppmodellen Q5 regnes som en av verdens aller beste høyttalere.

Størrelsen og ikke minst prislappen på 560.000 kroner blir imidlertid sterk kost for mange, derfor har Magicos konstruktør Alon Wolf nå utviklet en mindre og rimeligere modell. Skjønt med sine 122 centimeter, 86 kilo og drøyt 280.000 kroner (+) er den verken liten eller spesielt billig.

Magico S5

Den nye S5-modellen tar over for den kritikerroste V3, og ser i utgangspunktet ut som en ganske tradisjonell treveis gulvhøyttaler med fire elementer. Å lese spesifikasjonene er imidlertid som å lese en tabell over edle grunnstoffer.

I motsetning til V3 som bruker et kabinett av aluminium og treverk, er det hel aluminium som gjelder på den nye modellen. Selve kabinettet er laget av ekstrudert aluminium med 12 millimeter tykkelse, som er buet for økt styrke og slankere fremtoning. Innvendig brukes også et finurlig nettverk med avstivninger for å gi de rette akustiske egenskapene.

S5 bruker to av Magicos egne 10” Nano-Tec basselementer som er i stand til å levere hele 118 desibel lydtrykk ved 50Hz. For at mellomtonen på 6 tommer skal henge med de spreke bassene brukes et dobbelt magnetsystem av neodymium. En tilsvarende kraftig neodymmagnet brukes i diskanten, sammen med et lett og supersterkt 25mm stort membran av beryllium.

Blant fargevalgene er Magicos egen mattsvarte anodisering standard, eller man kan velge mellom en rekke lekre høyglanslakkerte og silkematte farger.

Magico S5 har første offisielle visning på CES-messen i Las Vegas rett over nyttår, og ut fra det vi har hørt fra amerikanerne tidligere blir dette sannsynligvis noe å glede seg til!

Test av Magico V3

Magico Technology

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
Følg Lyd & Bilde