Search
Generic filters

Magico S5 – ny high-end høyttaler

Hos amerikanske Magico Technology hersker det ingen finanskrise.

Magico står for high-end i den virkelige tungvektsklassen, og har de siste årene presentert den ene ekstreme høyttalerkonstruksjonen etter den andre. Den 170 kilo tunge toppmodellen Q5 regnes som en av verdens aller beste høyttalere.

Størrelsen og ikke minst prislappen på 560.000 kroner blir imidlertid sterk kost for mange, derfor har Magicos konstruktør Alon Wolf nå utviklet en mindre og rimeligere modell. Skjønt med sine 122 centimeter, 86 kilo og drøyt 280.000 kroner (+) er den verken liten eller spesielt billig.

Magico S5

Den nye S5-modellen tar over for den kritikerroste V3, og ser i utgangspunktet ut som en ganske tradisjonell treveis gulvhøyttaler med fire elementer. Å lese spesifikasjonene er imidlertid som å lese en tabell over edle grunnstoffer.

I motsetning til V3 som bruker et kabinett av aluminium og treverk, er det hel aluminium som gjelder på den nye modellen. Selve kabinettet er laget av ekstrudert aluminium med 12 millimeter tykkelse, som er buet for økt styrke og slankere fremtoning. Innvendig brukes også et finurlig nettverk med avstivninger for å gi de rette akustiske egenskapene.

S5 bruker to av Magicos egne 10” Nano-Tec basselementer som er i stand til å levere hele 118 desibel lydtrykk ved 50Hz. For at mellomtonen på 6 tommer skal henge med de spreke bassene brukes et dobbelt magnetsystem av neodymium. En tilsvarende kraftig neodymmagnet brukes i diskanten, sammen med et lett og supersterkt 25mm stort membran av beryllium.

Blant fargevalgene er Magicos egen mattsvarte anodisering standard, eller man kan velge mellom en rekke lekre høyglanslakkerte og silkematte farger.

Magico S5 har første offisielle visning på CES-messen i Las Vegas rett over nyttår, og ut fra det vi har hørt fra amerikanerne tidligere blir dette sannsynligvis noe å glede seg til!

Test av Magico V3

Magico Technology

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.