Lydplanke fra JVC

En svært slank og lekker lydplanke bærer navnet JVC TH-WL709H. Vi har fått den inn til test.

Skrevet av / 25.06.15 - 14:04
Lydplanke fra JVC

Man forbinder ikke JVC med lydplanker. Men nå er noen modeller klare som bærer JVC-logoen. I virkeligheten er det den britiske butikkjeden Dixons, og dermed Elkjøp her hjemme, som har fått produsert produktet på lisens fra JVC. Så et originalt JVC-produkt er det ikke, men det betyr ikke at den ikke må innfri på kvalitet.

Lydplanken vi har fått inn, heter TH-WL709H. Den er meget slank, og har en kompakt trådløs subwoofer i pakka, som kan plasseres nært sagt hvor som helst.

Innganger
To HDMI-innganger som støtter Dolby Digital og DTS – også høyoppløste – sitter på baksiden, i tillegg til en utgang. Den har også optisk digitalinngang, som kan kobles til TV-en for å få lyd fra denne. Alternativt, hvis din TV har lydretur (ARC = Audio Return Channel) på HDMI-inngangen, så vil TV-lyden mates tilbake til lydplanken via HDMI. Med andre ord er en HDMI-kabel da alt du trenger.

For å simulere surroundlyd har lydplanken DTS TruSurround-funksjon. Denne forskyver faseresponsen, slik at lydbildet oppleves som større enn lydplankens fysiske størrelse.

Vi tester
Vi har fått inn lydplanken til test, i forbindelse med en gruppetest vi skal gjøre til septemberutgaven. Vi har hørt noe på den, og så langt virker den som et godt kjøp til prisen. Lydnivået er høyere enn vi hadde trodd fra en så slank planke, og den har en fyldig bass og en distinkt diskant – om enn ikke den mest oppløste helt i toppen. Stemmer låter klart, spesielt viktig når man skal se film, ikke minst hvis man skal spille lavt.

JVC TH-WL709H koster 3.990 kroner.

Andre kandidater i gruppetesten, som vi nå begynner på, er blant andre Klipsch R-10B (5.995 kr), Philips HTL7140 (5.495 kr) og Denon DHT-S514 (4.698 kr).

Vi har også med noen lydsokler, som skal stå under TV-en, deriblant PSB Alpha VS21 (4.995 kr), Canton DM 75 (5.490 kr) og Yamaha SRT-700 (3.190 kr).

jvc.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top