Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Luftige toner og harmoni med Fyne SuperTrax

Trenger du litt mer luft i toppen? Fyne Audio har en løsning som lover å gjenskape den harmoniske strukturen i instrumenter. Og den er ikke kun til bruk med Fynes egne høyttalere.

Skrevet av / 15.06.24 - 08:02
Luftige toner og harmoni med Fyne SuperTrax

Synes du at høyttalerne dine mangler luftighet og harmoni i diskantgjengivelsen helt i toppen? Da kan Fyne Audio SuperTrax være løsningen.

Fyne Audio SuperTrax er en ny superdiskant. Fordi den er rundstrålende i 360 grader, elimineres den smalt fokuserte strålingen som er typisk for tradisjonelle diskanthøyttalere ved de høyeste frekvensene.

SuperTrax-diskanthøyttaleren har en karbonfibermembran og en spesiell patentert spredningslinse som gjør at den kan spille fra 16 kHz, der de fleste andre diskanthøyttalere begynner å bli retningsbestemte, og helt opp til 60 kHz, med en 360-graders spredning.

Man kan argumentere for at 16 kHz i seg selv er på grensen for hva et par ikke fullt så unge ører kan registrere. Og at 50 kHz bare er til fordel for audiofile flaggermus. Men ifølge Fyne Audio vil den supersoniske diskanthøyttaleren gjenopprette de harmoniske strukturene i instrumentene ved å gjengi energien som ligger over det diskanthøyttalere vanligvis gjengir.

Musikkinstrumenter avgir energi langt over 50 kHz som vi tidligere trodde vi ikke kunne høre. Studier utført av forskere som Ooshashi og Lenhardt har vist at disse ultrasoniske tonene påvirker lydopplevelsen vår, selv om vi ikke kan høre dem direkte. SuperTrax fanger opp dette spekteret og sender ut den høyfrekvente energien i 360 grader, slik at du ikke bare hører musikk, du fornemmer den, oppfatter den og føler den.”
sier Dr. Paul Mills, teknisk direktør hos Fyne Audio.

SuperTrax-diskanten fås også i svart. (Foto: Fyne Audio)

SuperTrax-diskanten plasseres på toppen av høyttaleren, og det følger med instruksjoner om hvordan den skal fases riktig på de ulike modellene. Men bruken av superdiskanten er ikke begrenset til Fynes egne høyttalere. Følsomheten kan justeres for å tilpasse den til dine egne høyttalere.

Finish og priser

Fyne Audio SuperTrax er tilgjengelig i valnøtt og messing, samt svart og stål. Og prisen ligger også i det øverste sjiktet

SuperTrax Walnut/Brass koster €3499 for et par, mens versjonen i svart og stål er tilgjengelig for €3499

Mer info: Fyne Audio

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Pillen som virker på humøret

Legendarisk gitarforsterker får nytt liv

Boom for alltid

Ekstrem lydplanke fra Steinway Lyngdorf

Skjulte bassmuskler fra Neat

Vi får vann i munnen av franske høyttalere

Både kunst og høyttaler i ett fra B&O

Se den villeste JBL-samlingen i verden

Superdiskanten er kronen på verket

Se hvilken høyttaler som er tilbake!

En ny stjerne på høyttalerhimmelen

Jordskjelv i stua!

Scroll to Top