TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Lowther Almira høyttaler

Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.

forfatter
Publisert 18.07.22 - 13:39

Man tror det ikke før man får se det, men bildene og pressemeldingen er så overbevisende, at vi velger å tro at Almira faktisk er en ny høyttaler fra Lowther. Det er i så fall den første nye modellen på 30 år.

Hvorfor har det tatt så lang tid? Lowther var i sin tid kjent for sine fulltonehøyttalere med ett element som basis, og gjerne montert i et stor kabinett for maksimal effektivitet. En Lowther høyttaler hadde faktisk så god følsomhet, at den enkelt kunne drives av en ganske standard receiver med vakuumrør som kanskje ikke ga mer enn 10 w effekt.

Almira 14.jpg
Almira

Den nye Almira følger den samme velprøvde oppskriften. Et DX3-element sitter i et 120 x 30 x 33 cm stort kabinett, med en 2,3 meter lang hornlading, et såkalt Voigt horn etter Paul Voigt som sammen med O.P. Lowther skapte Lowther-Voigt Radio i sin tid.

Partnerskapet mellom Voigt og Lowther, førte blant annet til høyttalere som ligner Almira. Som Lowthers nye direktør Martin Thornton sier, Almira representerer fortiden tilpasset moderne digital reproduksjon uten å gi avkall på de tradisjonelle verdiene til Lowther.

Almira 6.jpg
Almira

Høyttaleren håndlages i Northampton i England, og kundene kan velge mellom et utvalg ulike trefinervarianter. Alltid matched i par, og bestillingsklar på Lowthers nettsider. Priset til 12.000 Pund for paret.

Almira 17.jpg
Almira med DX3-elementet

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Følg Lyd & Bilde