Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Lowther Almira høyttaler

Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.

Skrevet av / 18.07.22 - 13:39
Lowther Almira høyttaler

Man tror det ikke før man får se det, men bildene og pressemeldingen er så overbevisende, at vi velger å tro at Almira faktisk er en ny høyttaler fra Lowther. Det er i så fall den første nye modellen på 30 år.

Hvorfor har det tatt så lang tid? Lowther var i sin tid kjent for sine fulltonehøyttalere med ett element som basis, og gjerne montert i et stor kabinett for maksimal effektivitet. En Lowther høyttaler hadde faktisk så god følsomhet, at den enkelt kunne drives av en ganske standard receiver med vakuumrør som kanskje ikke ga mer enn 10 w effekt.

Almira 14.jpg
Almira

Den nye Almira følger den samme velprøvde oppskriften. Et DX3-element sitter i et 120 x 30 x 33 cm stort kabinett, med en 2,3 meter lang hornlading, et såkalt Voigt horn etter Paul Voigt som sammen med O.P. Lowther skapte Lowther-Voigt Radio i sin tid.

Partnerskapet mellom Voigt og Lowther, førte blant annet til høyttalere som ligner Almira. Som Lowthers nye direktør Martin Thornton sier, Almira representerer fortiden tilpasset moderne digital reproduksjon uten å gi avkall på de tradisjonelle verdiene til Lowther.

Almira 6.jpg
Almira

Høyttaleren håndlages i Northampton i England, og kundene kan velge mellom et utvalg ulike trefinervarianter. Alltid matched i par, og bestillingsklar på Lowthers nettsider. Priset til 12.000 Pund for paret.

Almira 17.jpg
Almira med DX3-elementet

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top