TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Lowther Almira høyttaler

Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.

forfatter
Publisert 18.07.22 - 13:39

Man tror det ikke før man får se det, men bildene og pressemeldingen er så overbevisende, at vi velger å tro at Almira faktisk er en ny høyttaler fra Lowther. Det er i så fall den første nye modellen på 30 år.

Hvorfor har det tatt så lang tid? Lowther var i sin tid kjent for sine fulltonehøyttalere med ett element som basis, og gjerne montert i et stor kabinett for maksimal effektivitet. En Lowther høyttaler hadde faktisk så god følsomhet, at den enkelt kunne drives av en ganske standard receiver med vakuumrør som kanskje ikke ga mer enn 10 w effekt.

Almira 14.jpg
Almira

Den nye Almira følger den samme velprøvde oppskriften. Et DX3-element sitter i et 120 x 30 x 33 cm stort kabinett, med en 2,3 meter lang hornlading, et såkalt Voigt horn etter Paul Voigt som sammen med O.P. Lowther skapte Lowther-Voigt Radio i sin tid.

Partnerskapet mellom Voigt og Lowther, førte blant annet til høyttalere som ligner Almira. Som Lowthers nye direktør Martin Thornton sier, Almira representerer fortiden tilpasset moderne digital reproduksjon uten å gi avkall på de tradisjonelle verdiene til Lowther.

Almira 6.jpg
Almira

Høyttaleren håndlages i Northampton i England, og kundene kan velge mellom et utvalg ulike trefinervarianter. Alltid matched i par, og bestillingsklar på Lowthers nettsider. Priset til 12.000 Pund for paret.

Almira 17.jpg
Almira med DX3-elementet
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend